همشهری آنلاین - مریم قاسمی : هزینههای سنگین تشکیل زندگی جوانان، چشم و همچشمی برخی خانوادهها و فراموشی آموزههای دینی باعث میشود که سن ازدواج روزبهروز بالا و بالاتر برود. بنابراین، یکی از راههای مقابله با این پدیده، ترویج فرهنگ ازدواج آسان و دوری از تجملات و زرق و برق زندگی است که به اشکال مختلف صورت میگیرد. برای نمونه، حوزه مقاومت بسیج ۲۵۸ رسالت و ۲۶۰ حکمت در محدوده منطقه۱۸ با همکاری دو مسجد به نامهای امیرالمؤمنین(ع) و سیدالشهدا(ع) تلاش میکنند تا مراسم ازدواج جوانها را در فضای روحانی مسجد برگزار کنند؛ درخانه خدا خطبه عقد زوجهای جوان را میخوانند و به شکل ساده، زندگی مشترک را آغاز میکنند.
در این مساجد زوجهای جوان در کنار اعضای خانواده حضور دارند و صدای صلوات، کف زدن و شادی به گوش میرسد. زوج جوان در جایگاه مخصوص مینشینند و با تلاوت قرآن، مراسم ازدواج روحانیتر میشود. پس از این، اجرای گروه تواشیح شادی را در مجلس دوچندان میکند . در این جشن خبری از تجملات و زرق و برق بیهوده مراسم عروسی نیست و از مهمانها با کیک و شربت پذیرایی میشود، به همین سادگی.
زوجهای جوان در این مراسم ازدواج که در مساجد برگزار میشود با هم پیمان میبندند که در شرایط سخت و آسان زندگی در کنار هم باشند و یاد بگیرند که شیوه و منش ائمهاطهار(ع) را برای صرفهجویی و جلوگیری از اسراف در زندگی جاری کنند. هدف اصلی آنها از برگزاری جشنهای ازدواج بهصورت گروهی فرهنگسازی برای احیای سنت پیامبر(ص) است.
مهمترین شاخصه برگزاری این مراسم، بیاهمیت نشان دادن مادیات به جوانان و نشان دادن مسیر زهرایی و علوی(ع) به آنان است.
نظر شما