مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۶ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۷:۵۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: جشنواره بزرگ اختراعات در دو بخش نوآوری و شکوفایی در روزهای سیزدهم تا پانزدهم بهمن در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود

به گزارش واحد مرکزی خبر صادق واعظ زاده،‌ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در نشست خبری گفت: در بخش نوآوری نمایشگاه، آثار برترین برگزیدگان جشنواره‌های        بین‌المللی خوارزمی، رازی، فارابی، دانش آموزی شیخ بهایی، جوان خوارزمی، ربوکاپ و بسیج دانشجویی شرکت دارد.

در این جشنواره 30 اثر برتر در حوزه‌های علوم پایه، کاربردی، زیستی و معرفتی به انتخاب هیئت داورانی متشکل از استادان دانشگاه، انتخاب و پدید آورندگان آن زیر پوشش حمایتی بنیاد نخبگان قرار خواهند گرفت.

واعظ زاده گفت: در بخش شکوفایی این نمایشگاه از هر وزارتخانه دو طرح برتر و از 21 استان کشور نیز، مهمترین طرح‌های عمرانی اجرا شده در طول برنامه چهارم توسعه شرکت      می‌کنند.

پیشنهاد برگزاری این جشنواره در نخستین جلسه هیئت دولت با حضور استانداران در سال 87 ارائه شد و هماهنگی‌های اجرایی آن از 10 ماه پیش با استانداری‌ها‌، نو آوران و مخترعان و جشنواره‌های علمی کشور صورت گرفته است.

مشاوره به مخترعان برای ثبت جهانی اختراع

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت:‌ در نمایشگاه بزرگ اختراعات و نوآوری‌های ایرانی،‌ به مخترعان مشاوره‌هایی برای ثبت جهانی اختراع، تجاری سازی و حفظ مالکیت حقوقی ارائه خواهد شد.

صادق واعظ زاده افزود: در این نمایشگاه بانک اطلاعات فنی به منظور ثبت اختراعات حاضر در نمایشگاه و همچنین اختراعات آینده راه اندازی می‌شود.

وی گفت: نوآوری‌های برجسته در حوزه فناوری‌های راهبردی شامل زیست فناوری، سلول های بنیادی، هوا فضا، میکرو الکترونیک، انرژی‌های نو، گیاهان دارویی و طب ایرانی در این جشنواره به نمایش در می‌آید.

واعظ زاده گفت: معیارهای انتخاب بهترین آثار در این نمایشگاه تاثیر فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی طرح‌ها با رویکرد نوآوری و پیشرفت طرح‌ها بر اساس زمانمندی و بودجه مقرر است.

وی افزود: هیئت داوران اختراعات بر اساس مبانی علمی و نوآوری اثر، قابلیت عملیاتی شدن آن را بررسی خواهد کرد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به تقدیم لایحه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان گفت:‌ این لایحه که کلیات آن در نشست هیئت دولت با نخبگان در شهریور امسال به تصویب رسید هم اکنون در کمیسیون های مجلس در دست بررسی است.

وی افزود: در صورت تصویب این لایحه، موانع تجاری سازی علم و فناوری که بسیاری از آنها را دستگاه های اجرایی به وجود آورده اند برطرف و مسئولیت دادن مجوز به نخبگان در یک دستگاه متمرکز می‌شود.

واعظ زاده گفت: برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، 30 هزار میلیارد ریال از محل حساب ذخیره ارزی در نظر گرفته شده است.

وی افزود: این منابع به صورت های مختلف از جمله بلا عوض و سرمایه خطر پذیر بدون گرفتن تضمین، به این شرکت ها داده خواهد شد.

مهاون رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوالی در باره بودجه پژوهشی کشور در قانون بودجه سال 88 گفت: تا کنون رقم دقیقی در این خصوص اعلام نشده است اما پیشنهاد معاونت علمی و فناوری افزایش حد اقل دو برابری این بودجه در مقایسه با سال قبل است.

واعظ زاده در باره میزان عملی شدن بودجه تحقیقاتی دستگاه‌ها درسال 87 گفت: در مدت سه ماهی که از عقد تفاهم نامه بین دستگاه‌های اجرایی و موسسات تحقیقاتی و دانشگاهی می‌گذرد نیمی از منابع در نظر گرفته شده، به تفاهم نامه میان این نهادها تبدیل شده است.

وی مجموع این بودجه را 750 میلیارد تومان بیان کرد و گفت: تا کنون 400 میلیارد تومان از این بودجه به تفاهم نامه تبدیل شده است.

معاون رئیس جمهور گفت:برخی دستگاه ها در زمینه تحقیقات و پژوهش ساز وکار مناسبی را ایجاد نکرده اند که به آنها اخطار داده می شود و در صورت بی توجهی نام آنها اعلام خواهد شد.

واعظ زاده همچنین افزود: مجموع بودجه دستگاه ها که باید صرف تحقیقات بشود 2 و نیم درصد تولید ناخالص ملی و سهم بخش غیر دولتی نیز در بخش تحقیقات باید نیم درصد تولید ناخالص ملی باشد.

وی اضافه کرد: مصوبه‌ای در دست تدوین است تا دولت از محل منابع خود بخش غیر دولتی را برای تحقیق و پژوهش تشویق کند.

واعظ زاده همچنین با اشاره به افزایش ثبت اختراعات گفت: در طول برنامه سوم توسعه، تعداد 5 هزار اختراع به ثبت رسید که این تعداد در برنامه چهارم توسعه با توجه به اینکه یک سال به پایان آن زمان باقیست به 25 هزار مورد رسیده است.

وی همچنین گفت: از آغاز سال 87 تا‌کنون 10 هزار اختراع به ثبت رسیده است.

کد خبر 73868

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز