وزیر خارجه آمریکا در پایان سفر خود به سرزمین‌های اشغالی، بار دیگر از تعمیق همکاری نظامی ایران و روسیه ابراز نگرانی کرد.

بلينكن

به گزارش همشهری آنلاین - وی با اعلام این‌که همکاری و ائتلاف دوجانبه تسلیحاتی و نظامی و فنی ایران و روسیه نگران‌کننده است، خواستار حمایت بیشتر رژیم صهیونیستی از اوکراین شد. 

بلینکن در ادامه ادعاهای خود افزود: «تعمیق روابط تهران با مسکو و تسلیحات پیچیده‌ای که آن‌ها در حال مبادله با یکدیگر هستند، از جمله دلایلی است که ما اهمیت تأمین همه نیازهای اوکراین را با اسرائیل مطرح کردیم».

وی پیش از این در دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای و سیاست‌های منطقه‌ای ایران گفت‌وگو کرده بود. 

دو طرف در این دیدار با تکرار برخی ادعاها درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران، بر لزوم همکاری تنگاتنگ برای اطمینان از «عدم دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای» تأکید کردند. 

بلینکن در این‌باره گفت که آمریکا و اسرائیل درباره این‌که ایران هرگز نباید اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای را داشته باشد، اتفاق‌نظر دارند. 

وی همچنین برخی فضاسازی‌ها علیه ایران را تکرار کرده و مدعی شد که ایران پهپادهایی را برای استفاده در جنگ علیه اوکراین در اختیار روسیه قرار می‌دهد و مسکو نیز در ازای آن دست به حمایت از تهران می‌زند؛ این یک مسیر دوطرفه است. 

بنیامین نتانیاهو نیز با اعلام این‌که سفر بلینکن به سرزمین‌های اشغالی در مقطع زمانی مهمی صورت گرفته است، مدعی شد که در شرایط فعلی بر سر این دیدگاه که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، اجماعی جهانی حاصل شده است. 

وی افزود که گفت‌وگوی خوبی با وزیر خارجه آمریکا درباره «ایجاد سیاستی مشترک و همکاری برای دفع خطر ایران» داشته است؛ سیاستی مبتنی بر به کار گیری حداکثر توان برای ممانعت از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای. 

آماده ازسرگیری گفت‌وگوهای غیرمستقیم با ایران هستیم

اظهارات بلینکن در حالی است که چند ساعت قبل ،رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفت‌وگویی با شبکه بی‌بی‌سی درباره تعامل با ایران بر سر مسئله برنامه هسته‌ای آن، گفت گه «اگر روش‌های دیپلماتیک و مذاکراتی میان دو طرف در زمینه توافق هسته‌ای کارآمد نباشد، گزینه نظامی به بحث گذاشته می‌شود» که به گفته جو بایدن، رییس جمهور آمریکا، «آخرین چاره» است.

مالی با اشاره به ناآرامی‌های اخیر در ایران، گفت: دولت آمریکا با وجود پابرجا بودن مشکلات در مدت دو سال گذشته، کاری در راستای تغییر حکومت در ایران انجام نمی‌دهد.

او در این راستا تاکید کرد: دیپلماسی بهترین راهکار است.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران همچنین اظهار داشت: ما آماده ازسرگیری گفت‌وگوهای غیرمستقیم با ایران هستیم اما در انجام دادن اقداماتی دیگر برای محدود ساختن برنامه هسته‌ای ایران تردید نخواهیم کرد.

مالی با وجود این که مقامات ایرانی تاکید کرده‌اند تولید و بکارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد، مدعی شد: ایران بسیار به در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده در سطح تولید یک بمب اتمی نزدیک است.

او با اشاره به خروج دولت دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ گفت: ما با وضعیت بسیار خطرناکی در نتیجه تصمیم نامعقول دولت قبلی برای خروج از توافقی که کارآمد بود مواجه شدیم.

او همچنین درباره پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران گفت: شکی نیست که برنامه هسته‌ای ایران پیشرفت کرده است. این جای سوال ندارد.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در این گفت‌وگو با تکرار ادعای غرب مبنی بر حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین، گفت که آمریکا به مقابله با حمایت ایران از روسیه در این جنگ ادامه می‌دهد.

کد خبر 739012

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha