پروفسور «شاپور رواسانی» استاد دانشگاه اولدنبورگ آلمان در کتاب «ایران» فهرستی از کارخانه‌های متعلق به خاندان پهلوی و خانواده‌های وابسته به آن را در دوران سلطنت شاه را منتشر کرده که شامل ۵۲۷کارخانه و مؤسسه مالی در ایران بوده است.

بهاره خسروی

همشهری آنلاین: ۱۳۷مؤسسات مالی و کارخانه‌ به شاه و منسوبین نزدیک به او، ۷۴واحد به فرمانفرماییان، ۶۷واحد به خسروشاهی، ۶۱واحد به لاجوردی، ۳۳واحد به خاندان ثابت‌پاسال، ۳۸واحدبه رضایی،۳۱واحد به فولادی،۲۲واحد به اخوان،۱۷واحد به القانیان،۱۶واحد به تیمورتاش، ۱۰واحد به خیامی و... در دوران رژیم گذشته تعلق داشت.

۷بانک

 عمران، ایرانشهر، داریوش، توسعه وسرمایه‌گذاری ایران، صنعتی شهریار، فرست ویسکانسیس کوریورپش و اعتبارات ایران جزو دارایی‌های شاه و خاندانش بود که هر یک از این بانک‌ها ۲تا ۵میلیارد ریال سرمایه داشت.

۱۱شرکت

در دارایی‌های پهلوی به ثبت رسیده بود که می‌توان به بیمه ملی ایران،ترنیوال ایران، شرکت سرمایه‌گذاری عمران،ایرانشهر فینانس،خدمات بیمه‌ای خاورمیانه، مرکز بین‌المللی پروژه‌های ایران بروزا پهلوی (زن احمدرضا)، وام پس‌اندازان اکباتان و.. اشاره کرد.

۱۵شرکت درصنایع فلزی

 بیشترین سهامدارانش بنیاد پهلوی و اطرافیان بودند. این شرکت‌ها شامل جنرال موتورز ایران،جیپ،هپگو،پیشتازان،فورنر،کارخانه‌های نورد،شرکت نورد و لوله اهواز،شرکت صنعتی ایرتراکستون،ابرفو و... می‌شود.

۴۱شرکت‌ ساختمان سازی

 در بخش‌های مختلف کشور با سهامداری بنیاد پهلوی و درباریان فعالیت می‌کردند. سازمان نوسازی و عمرانی اراضی غرب تهران،سازمان عمران کیش،شرکت عمران و آپارتمان‌سازی خوردین،شرکت عمرانی و شهرسازی شمیران‌نو،شرکت آتی‌ساز، شرکت لتمال کن و... نمونه‌ای از آنهاست.

۱۱شرکت صنایع ساختمانی

 سیمان فارس و خوزستان،سیمان آبیک قزوین،سیمان تهران، صنایع سیمان غرب،شرکت پارسوئد آجر جنوب،گچ تهران، ایرانیت،پلاست ایران و آهک چالوس می‌شود. سهامدارانش بنیاد پهلوی و اطرافیانش بودند.

۴شرکت نساجی

 شه‌باف، ایران پوپلین، ریسندگی و بافندگی آذر اصفهان و ریسندگی و بافندگی کرج سهامدارانش محمدرضا پهلوی و خانواده‌اش بودند. سهام هر شرکت حداقل ۲۰۰میلیون ریال بود.

۳۵شرکت صنایع غذایی

جزو دارایی‌های پهلوی بود. شرکت‌های قند کرج، پارس و مرودشت،دزفول،فسا،کرمانشاه و لرستان،شرکت تولیدی کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز، شرکت زرنو،شرکت دامداری و کشاورزی ایران اسکاتیش،تولیدی وردا، صنایع کشاورزی گل‌تپه و... نمونه‌ای از آنهاست.

۱۶هتل

در کشور یا کلیه سهام آنها در دست بنیاد پهلوی بود یا در سهامش شرکت داشت که می‌توان به هتل‌های بابلسر،ونک، رامسر،آریا، شرایتون،کورش،چالوس،داریوش،گامرون،پرسپولیس،هایت خزر،هایت مشهد، هیلتون تهران،تخت‌سر آبعلی، شاهی، بوعلی همدان و …اشاره کرد.

۲۵شرکت‌ خدماتی

 سهامدارانش پهلوی و افراد مرتبط با او بودند. این شرکت‌ها در زمینه هواپیمایی، خدمات دریایی، حفاری، سینمایی، ورزشی، جهانگردی، توریستی و... فعالیت می‌کردندکه می‌توان به عمرانی و توریستی نمک‌آبرود، لیزینگ ایران، هتل‌های لوکس ایران و... اشاره داشت.

۸معدن

 سهامدارانش بنیاد پهلوی یا شخص محمدرضا شاه بود. این معادن شامل شرکت معدنی سنگواره، آبسنگ، فیروزه مشهد، صنعتی شهوند، معدنی دونا، معدنی ایران و رومانی، دونا سنگ و معادن نورکان می‌شود.

۷شرکت‌ بازرگانی

 سهامدارانش بنیادپهلوی بود که شامل شرکت بهداشتی عمران، ماشین‌آلات عمرانی، سولرز ایران، آپریل موزیک، تولیدی و بازرگانی مهرآفرین، توسعه تجارت شه‌آوران، بی.‌اند. اف و...است.

 

کد خبر 739655

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • وحید IR ۱۷:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۸
    0 0
    اونجوری بود که مردم شریک این انقلاب شدنداما اگر بدتراز اون مافیا درایران بعداز انقلاب شکل گرفته باشند چه؟
  • IR ۱۸:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۸
    0 0
    تمام این املاک واگذار میشود به همچون خاوری ها