به گزارش همشهری آنلاین، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز ۲۰ بهمن ماه، در حاشیه مراسم کشوری روز بهورز که در مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حرکتی که در دولت مردمی آقای رئیسی انجام شد در طول تاریخ وزارت بهداشت بینظیر است. حدود ۸۹۰۰ تخت بیمارستانی را بهرهبرداری و تکمیل کردیم و ۷۹ مرکز درمانی نیز افتتاح شد؛ تا ۲ ماه آینده ۷۷۰۰ تخت دیگر هم اضافه میشود.
۴۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای حوزه سلامت در سال آینده
وی با بیان اینکه اعتبارات خوبی در حوزه سلامت اختصاص پیدا کرده است، عنوان کرد: حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان منابع اختصاص پیدا کرده است. امیدواریم برای سال آینده با تصویب مجلس ۱۵ هزار میلیارد تومان دیگر نیز اختصاص پیدا کند. همچنین منابعی نیز از محل سفرهای استانی دولت به میزان ۸۰۰۰ میلیارد تومان اضافه خواهد شد.
عیناللهی افزود: ۵۰۰ پروژه نیمهتمام در کشور داشتیم که اولویت تکمیل را برای پروژههای بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی قرار دادیم. برخی پروژهها به عنوان پروژههای جامع یا اصطلاحا مگاهاسپیتال رو به اتمام است و تا یک ماه آینده خبرهای خوشی را در خصوص پروژههایی که تعداد تخت آنها در حد ۱۰۰۰ است، خواهیم شنید. در مشهد میزان تخت درمانی نسبت به جمعیت کم است که پروژه بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی را حمایت خواهیم کرد تا به نتیجه برسد. پروژههای دیگری نیز باید در مشهد شروع شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در دهه فجر هر روز شاهد افتتاح پروژهها هستیم. در همین چند روز ۷۲ پایگاه اورژانس را در کشور افتتاح کردیم. روز گذشته ۲۵ پروژه خوابگاه افتتاح شد و امروز نیز ۷۰ پروژه را در مشهد افتتاح میکنیم. در کردستان تعداد زیادی از پایگاههای بهداشتی را افتتاح کردیم. همچنین چند کار بسیار پیشرفته پزشکی مانند پیوند مغز استخوان، پت اسکن و دستگاه پیشرفته آنژیوگرافی افتتاح شده است.
شرط استخدام پرستاران کرونا
وی در خصوص استخدام نیروی انسانی بیان کرد: برای پروژههایی که بیان شد عمدتا نیاز به نیرو داریم که مجوز استخدام ۲۰ هزار نیرو را از سازمان استخدامی برای استخدام پرستاران گرفتیم و آماده آزمون هستیم. امتیاز ویژهای برای پرستارانی که در دوران کرونا خدمت کردند در نظر گرفتهایم، البته این امتیاز بستگی به مدت خدمت دارد. مجوز استخدام ۵۰۰۰ نیرو در سایر ردهها را نیز گرفتهایم.
با ارز ترجیحی عمدتا دارو قاچاق و پرداختها بیحساب بود
عیناللهی در خصوص هزینه دارو تصریح کرد: وزارت بهداشت برنامه دارد که پرداخت هزینه دارو از جیب مردم کم شود؛ بنابراین بیمهها را تقویت خواهیم کرد تا بتوانند قیمت داروها را پرداخت کنند. به همین منظور طرح دارویار را در مرداد ماه شروع کردیم. در این طرح ارز ترجیحی که قبلا بیحساب پرداخت و عمدتا دارو قاچاق میشد و به سود واردکنندگان بود، قرار شد اختلاف ارز ترجیحی و نیمایی را به دارویار بدهند.
با یک نسخه الکترونیک میتوان تا ۳ بار از دارو استفاده کرد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: به مردم توصیه میکنیم حتما از نسخه الکترونیک استفاده کنند در این صورت قیمت دارو بسیار کاهش خواهد یافت. برخی به صورت آزاد مراجعه میکنند که به نظر میرسد قیمت بالا باشد. به همه داروخانهها اعلام کردیم اگر کسی نسخه الکترونیک داشت تا ۲ بار دیگر اجازه دارد به پزشک مراجعه نکند؛ بنابراین با یک نسخه الکترونیک میتوان تا ۳ بار از دارو استفاده کرد. پوشش بیمهای داروها را نیز افزایش خواهیم داد.
در زمینه انسولین به سمت خودکفایی پیش میرویم
وی اضافه کرد: ما در زمینه انسولین به سمت خودکفایی پیش میرویم. ۲ نمونه انسولین قلمی تکمیل شده و در حال توزیع است، ۳ نمونه دیگر نیز مراحل انتهایی خود را طی میکند که با این ۳ نمونه در انسولین خودکفا خواهیم شد.
قبل از انقلاب پزشکان بیکیفیت خارجی از پاکستان و هند داشتیم
در مراسم کشوری روز بهورز که در مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بهورزان جزو مردمیترین نیروی حوزه سلامت کشور هستند که زحمات شبانهروزی آنها موجب ارتقا و سلامت مردم میشود.
وی افزود: امروزه بهورز مقدسترین نیروی سلامت کشور است. خدمت بهورزان موجب سلامت مردم میشود و در واقع مجاهد فی سبیل الله هستند. امروزه توجه به بهورزان یکی از بزرگترین شاخصها در مدیریتهای دانشگاهی و خدمات بهداشتی و درمانی است.
عیناللهی با بیان اینکه اگر در نظام جمهوری اسلامی ایران از ما بپرسند شما چه دستاوردهایی داشتید، یکی از بزرگترین دستاوردهای ما، حوزه سلامت است، عنوان کرد: با شاخصهایی که وجود دارد میتوان گفت طی ۴۳ سال بعد از انقلاب پیشرفتهای زیادی در حوزه سلامت داشتیم. ما رتبه بالای سلامت در منطقه و دنیا را داریم. اوایل انقلاب شبکه درمان نداشتیم، پزشکان بیکیفیت خارجی از پاکستان و هند که پزشک نبودند در مناطق مختلف کشور حضور داشتند و شاخصها در زمینه مرگومیر مادران و نوزادان، شیوع بیماریهای واگیردار و امید به زندگی در وضعیت بدی قرار داشتند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بعد از انقلاب ما با جنگ تحمیلی و دسیسههای دشمن مواجه شدیم اما مجاهدان حوزه سلامت پایداری کردند و توانستیم این شاخصها را ارتقا دهیم. در سال ۱۳۶۴ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایجاد شد که این ادغام برکات زیادی داشت.
وی ادامه داد: پاسخگویی به جامعه و جامعه محوری، گسترش خدمات بهداشتی و درمانی، ارتقای شاخصهای بهداشتی و درمانی، افزایش تعداد دانشکدهها، دانشگاهها و رشتهها، افزایش نیروی انسانی، افزایش عرصه و محیطهای آموزشی، توسعه کمی و کیفی فناوریهای آموزشی، بازنگری برنامههای آموزشی، افزایش تعداد دانشآموختگان، افزایش تعداد مقالات و مراکز پژوهشی، جامعهنگر شدن آموزش، توجه به عدالت اجتماعی و تربیت نیروی انسانی بومی از جمله دستاوردهای ما بود.
عیناللهی با اشاره به اینکه بهترین و مهمترین دستاورد انقلاب ما ایجاد شبکههای بهداشت و درمان و تربیت نیروی انسانی برخاسته از جامعه با نگاه جامعهمحوری به عنوان بهورز است، تصریح کرد: بهورزها و مراقبان سلامت به عنوان خط اول نظام سلامت حضور دارند. یکی از کلماتی که معادل خارجی ندارد، بهورز است. این افتخاری برای ما بوده که این کلمه و ماهیت نیروی انسانی متعلق به جمهوری اسلامی است. بسیاری از کشورها غبطه میخورند که بهورز ندارند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: بهورزان با آگاهی کامل از فرهنگ و آداب محل زندگی خود در حد اعلای جامعهمحوری قرار گرفتهاند. مردم به بهورزان اعتماد کامل دارند. بهورزان دورههای آموزشی مبتنی بر شرح وظایف شغلی را پیدا کردند، مهارت کافی دارند و وظیفه خود را به نحو احسن انجام میدهند.
امید به زندگی به ۷۵.۷ سال رسیده است
وی بیان کرد: پوشش خدمات بهداشتی ما بیش از ۹۸ درصد و دسترسی به آب آشامیدنی در روستاها ۹۴ درصد است. امید به زندگی به ۷۵.۷ سال رسیده است. مرگ مادران در ۱۰۰ هزار نفر ۱۸ نفر شده و مرگ کودکان نیز در ۱۰۰۰ نفر به ۱۶ نفر رسیده است. جمهوری اسلامی ایران در تمامی شاخصهای سلامت با فاصله از کشورهای منطقه قرار دارد.
عیناللهی خاطرنشان کرد: ما در شاخص سیگار وضع خوبی نداریم که به دلیل عدم وضع مالیات بر سیگار و ارزان بودن آن است. ۱۳ درصد مرگومیر کشور ما به دلیل سیگار اتفاق میافتد؛ امیدواریم امسال مالیات بر سیگار را وضع کنند.
تاسیس مدارس جدید بهورزی باید در دستور کار قرار بگیرد
وزیر بهداشت همچنین در این مراسم گفت: ما در حال حاضر ۳۱ هزار بهورز در ۱۸ هزار خانه بهداشت داریم که شبکه پیشرفتهای است. ۳۹۹۲ دانشآموز فراگیر بهورزی در ۲۱۶ مرکز در کشور داریم. تعداد مربیان بهورزی ما ۱۲۰۰ نفر هستند. باید به مدارس بهورزی توجه ویژه شود و مربیانی که در این مدارس کار میکنند تقویت شوند. تاسیس مدارس جدید بهورزی نیز باید در دستور کار قرار بگیرد. ما حدود ۴۰۰۰ بهورز جدید جذب کردیم اما کافی نیست. هرچه به تعداد بهورزان اضافه کنیم، ارتقاء سلامت قطعا بهتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه در دولت مردمی آقای رئیسی مهمترین برنامه در حوزه سلامت عدالت و تعالی نظام سلامت است که دو مولفه بزرگ دارد، عنوان کرد: مولفه اول عدالت است؛ برای ما قابل تحمل نیست در حوزه سلامت تبعیضی وجود داشته باشد. باید امکانات را در اقصی نقاط کشور گسترش دهیم. مولفه دوم تعالی است؛ ما هیچ وقت نباید به وضع موجود خود اکتفا کنیم، بلکه باید به دنبال تعالی باشیم.
عیناللهی افزود: براساس این برنامه در دولت آقای رئیسی ۸۵۰ پروژه بهداشتی با زیربنای ۳۵ هزار و ۸۰۰ متر مربع افتتاح و ۵۰۰ خانه بهداشت را بازسازی کردیم. تا دو ماه آینده ۲۰۰۰ پروژه بهداشتی را نیز تکمیل میکنیم. برای ما قابل تحمل نیست که مراکز و خانههای بهداشتی وضعیت نابسامانی داشته باشند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از اولویتهای مهم پزشکی خانواده و نظام ارجاع است. خواهش داشتیم نام آن را تغییر دهند؛ زیرا تنها مولفه آن پزشک نیست، بلکه حوزه سلامت باید در این شبکه تعریف شود. این برنامه از دی ماه در روستاهای زیر ۲۰ هزار نفر در حال تکمیل است. سیستم پرونده الکترونیک نیاز به پیشرفت بیشتر دارد اما در حال حاضر نسخهنویسی الکترونیکی به بیش از ۹۰ درصد رسیده است.
نظر شما