مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور گفت: گوشت های منجمد دولتی با قیمت ۱۵۰ هزار تومان عرضه می شود اما مردم استقبال نمی کنند و فکر می کنند گوشت های عرضه شده، گوشت های یخی و بی کیفیت چند ساله برزیلی و هندی است. در حالی که ۳ تا ۴ ماه بیشتر از زمان ذخیره‌سازی آن نمی گذرد و بهترین کیفیت را داراست.

گوشت

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: چند روزی است که عرضه گوشت ۵۰۰ هزار تومانی در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است تا جایی که تایید و تکذیب های مسئولان دستگاه های مختلف را به دنبال داشته است. به عنوان مثال مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران در حالی عرضه گوشت ۵۰۰ هزار تومانی را در میادین میوه و تره بار تکذیب می کند که مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی بر این موضوع صحه گذاشته اما به آن نقد وارد کرده که چرا در فضاسازی های مجازی "فقط تصویر گوشت‌های گران‌قیمت را نمایش دادند". از طرفی گفته می شود عرضه دام سبک یعنی گوشت گوسفندی در بازار کم شده است اما باید دید چه ارتباطی به عرضه کم دام سبک پروار به کشتارگاه و گرانی های اخیر گوشت وجود دارد؟

مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور در گفت و گو با همشهری آنلاین در خصوص افزایش قیمت در بازار گوشت کشور در یک هفته اخیر گفت: دامداران در تمام مدتی که آزادسازی یارانه ها و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اتفاق افتاد و قیمت نهاده ها ۶ برابر بالا رفت، قیمت گوشت را بالا نبردند و گوشت را با همان قیمت هایی که در زمان ارز ۴۲۰۰ تومانی بود وارد بازار کردند اما الان گوشت در حال نزدیک شدن به قیمت واقعی خودش است. البته هیچ دامدار و تولیدکننده ای قیمت بالای ۵۰۰ هزار تومان را قبول ندارد. 

علت اصلی کمبود گوشت گوسفندی در بازار

عالی در خصوص کمبود گوشت گوسفندی در بازار اظهار کرد: حدود چند ماهی است که بیشتر نرهای خوب را که حدود ۴۰۰ هزار راس نر است را به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر کرده ایم تا تولیدکننده ها در گرانی قیمت نهاده ها بیش از این متضرر نشوند. البته به این موضوع اشاره کنم که دلیل اصلی کمبود گوشت در بازار این است که به طور کلی عرضه گوسفند سبک یا دام نر در فصل سرد بسیار کم است. هر سال در ماه بهمن و اسفند عرضه بره خوب در کشور وجود ندارد که همین موضوع قیمت ها را بالا می برد.

طبق گفته مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور، دام زنده (جوانه نر) سنگین اکنون با قیمت ۱۰۵ تا ۱۱۰ هزار تومان و دام سبک هم با قیمت ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان در حال عرضه به بازار است اما به خاطر دلال بازی ها با قیمت بالایی به دست مصرف کننده می رسد. 

این مسئول گفت: زاد و ولد باید در تمام فصول انجام شود تا کمبودی وجود نداشه باشد اما در کشور ما برای پروار شدن گوسفندان را به مراتع می برند و مشکلاتی مانند خشکسالی ها و تحریم و گرانی نهاده های دامی دست به دست داده تا تولید در تمام فصول اتفاق نیوفتد و به تولید کننده ضربه بزند.

گوشت های منجمد دولتی طرفدار ندارد

از فروردین امسال وزارت جهاد کشاورزی شروع به خرید دام های پروار از دامداران کرد و تا شهریور ۴۷ هزار تن گوشت به پشتیبانی امور دام جهاد کشاورزی تحویل داده شد. مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور گفت: امسال برای اولین بار در کشور بود که پشتیبانی امور دام، دام های ایرانی که پروار بسته بود را از تولیدکنندگان خرید و ذخیره کرد تا دامداران متضرر نشوند. در واقع در این مدت دامداران برای اینکه متضرر نشوند بهترین دام های خود را تحویل کشتارگاه دادند و دولت از بهترین استان های اردبیل، سمنان، لرستان، خوزستان، کهکیلویه و بویر احمد و ... دام خرید و ذخیره کرد. لذا در گوشت های منجمد دولتی، بره های ۳۵ تا۴۵کیلویی که بهترین وزن است و خوش خوراک است و گوساله های ۵۰۰ تا ۵۵۰ کیلویی به عنوان ذخایر استراتژیک به کشتارگاه رفت و در سردخانه های جهاد کشاورزی ذخیره شد لذا گوشت های دولتی که از فروردین تا شهریور در سردخانه ها با بهترین کیفیت ها ذخیره شد اکنون در بازار عرضه می شود اما متاسفانه تاکنون مورد استقبال مردم قرار نگرفته است. 

وی افزود: این گوشت های منجمد دولتی با قیمت ۱۵۰ هزار تومان عرضه می شود اما مردم استقبال نمی کنند و طبق ذهنیتی که از قبل دارند فکر می کنند گوشت های عرضه شده، گوشت ها یخی و بی کیفیت چند ساله برزیلی و هندی است. در حالی که گوشت های دولتی منجمد که وارد بازار می شود ۳ تا ۴ ماه بیشتر از ذخیره سازی آن نمی گذرد. دولت ۳۵ تا ۴۰ هزار تن گوشت منجمد ذخیره دارد که هم اکنون به بازار عرضه می کند.

البته دولت درکنار عرضه گوشت منجم دولتی، هم اکنون گوشت گرم وارداتی گوشت گوساله را با توجه به بعد مسافت، ۲۱۵ تا ۲۲۰ هزار تومان و قیمت گوشت گوسفندی را ۲۴۷ هزار تومان در میادین میوه و تره بار عرضه می کند. ران و سردست هم با قیمت ۲۳۵ هزار تومان در هر کیلو در میادین میوه و تره بار عرضه می شود.  

عالی گفت: اگر مردم اسفند ماه تا فروردین را همراهی کنند، دام سبک تولید داخل هم وارد بازار می شود. ما در حال برنامه ریزی هستیم تا از فروردین و اردیبهشت سال آینده برای دی و بهمن و اسفند ۱۴۰۲ که یخبندان است و گوسفند پروار نمی شود، تولید داشته باشیم که مشکل کمبود گوشت به ویژه گوشت گوسفندی نداشته باشیم. 

البته منصور پوریان، رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین از عرضه انبوه دام سبک از اواسط اسفندماه در سراسر کشور خبر داد و گفت: با عرضه انبوه دام زنده سبک، قیمت گوشت قرمز در فروردین و اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ کاهش خواهد یافت.

مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور عنوان کرد: اگر اعتماد و اطمینان لازم بین دولت و اتحادیه ها شکل بگیرد گوشت دام سبک و سنگین با کوتاه شدن دست دلالان کیلویی ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان ارزان تر به دست مصرف کننده می رسد. 

کد خبر 742970
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 5
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • IR ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
    5 0
    چون نصفش رو باید انداخت دور...
  • خاتمی IR ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
    6 0
    چون این گوشت ها فاسد شده همش بو میده پر از چربی و آشغالها کدام .... وارد کرده تو کشور بدهید ... .... .... بخورند اگر خوبه
  • حمید US ۱۸:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
    3 1
    مردم پول ندارند