مدیر گروه بیولوژی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با اشاره به این موضوع و ابراز نگرانی از آلودگی بیش از اندازه این منطقه گفت: متأسفانه با وجود آلودگیهای خاک، آب و هوای این منطقه کاری برای آن صورت نگرفته و آلودگیها هر روز بیشتر میشود تا آنجا که در حال حاضر آلودگی این منطقه 100 برابر تهران است.
دکتر محمدرضا فاطمی با تاکید بر اینکه روی فاضلابهای این منطقه که غالبا صنعتی بوده و از آلودگی زیادی برخوردار است، هیچ نوع تصفیهای صورت نمیگیرد، افزود: آلودگیهای میکروبی ناشی از تخلیه فاضلاب به دریا نه تنها برای آبزیان و موجودات دریایی خطرناک است بلکه میتواند روی ساکنان منطقه تاثیرات نامطلوبی گذاشته و بیماریزا باشد.
وی با اشاره به بیمهری مسئولان نسبت به این منطقه آلوده، علت اصلی آلودگی این منطقه را حضور پالایشگاههایی میداند که گازهای آلاینده آن بدون تصفیه خارج میشود. به گفته او در زمان راهاندازی این منطقه با این کاربری قرار بوده دستگاههای تصفیه در منطقه نصب شود که بهدلیل تحریم اقتصادی این کار انجام نشد و در حال حاضر آلودگی در منطقه منتشر میشود.
مدیر گروه بیولوژی واحد علوم وتحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر گازهای تصفیه نشده در منطقه سوزانده میشود، بیان داشت: این موضوع باعث شدت آلودگی هوا در منطقه و در نتیجه بیماریهای تنفسی- یکی از بیماریهای شایع در میان افراد این منطقه- است.
به گفته او خطر دیگری که مردم منطقه را تهدید میکند، احتمال بارش باران است که با وضعیت هوای منطقه شدیدترین باران اسیدی را رقم خواهد زد که برای ساکنان عسلویه بسیار خطرناک است.
دکتر فاطمی با اشاره به تبخیر بسیار زیاد آب در این منطقه یادآور شد: این شرایط آب و هوایی باعث شده تا این منطقه با وجود برخورداری از نوعی خاک خاص، از این لحاظ هم آلوده باشد که باید هرچه سریع تر برای آن فکری کرد.
تخریب ساحل
مدیر گروه بیولوژی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد همچنین از تخریب ساحل عسلویه برای بهرهبرداری از آن خبر داد و بیان کرد: خاکریزی برای افزایش ساحل به سمت دریا در حال حاضر در عسلویه از سوی مسئولان این منطقه در حال انجام است.
با وجود اینکه مدتهاست در مورد شدت آلودگی این منطقه و خطرات و بیماریهایی که مردم به آن دچار شدهاند، اخطار داده شده اما مسئولان محیطزیست نسبت به این موضوع سکوت کردهاند.
دکتر فاطمی ضمن ابراز نگرانی از این موضوع و همینطور پیشروی ساحل به سمت دریا و ساحلسازی که در این منطقه در حال پیگیری است، ادامه داد: کسی به این خطر که بیخ گوشمان است، توجه نمیکند مسئولان بهدنبال احیای دریا به نفع ساحل هستند که این اتفاق باعث شده مهمترین زیستگاه دریایی ایران در معرض خطر جدی قرار گیرد.
خاک هم آلوده است
آمارهای ارائه شده در سال 86 در مورد آلودگی هوا در شهر صنعتی عسلویه نیز نشاندهنده افزایش میزان آلودگی است و تعداد فلزها در این منطقه به 98عدد رسیده است. دکتر محمدرضا فاطمی به این موضوع، فاضلابهای صنعتی این منطقه را اضافه میکند که یکی از موارد آلودگی اساسی به شمار میآید که بدون ملاحظه به سمت دریا سرازیر میشود.
وی ادامه داد: آلودگی این منطقه در مقایسه با تهران 100 برابر است در حالی که محیطزیست نسبت به این موضوع سکوت کرده است.
عدمحضور مناسب سازمان محیطزیست باعث شده تا بیشتر بودجهها و هزینه به حجم توسعه عمرانی و گسترش زیرساخت برای ساخت و تجهیز شرکتها اختصاص یافته و کمتر به بحث زیستمحیطی و آلودگی هوا، آب و انسانها توجه شده است.
از سوی دیگر مواد شیمیایی شرکتها، هم بو دارند و هم دود که هر دو بهخودی خود میتواند بر دامن زدن به سرطانی بودن ترکیبات موجود کمک کند.
بنا به گفته برخی از افراد شاغل در شهر عسلویه وزش باد غالب با توجه به اینکه از سمت دریا به خشکی و بیشتر از غرب به شرق منطقه در جریان است توانسته آلودگی را به مناطق شرقی شهر عسلویه مانند بیدخون، نخل تقی، لامرد فارس، شیرینو و روستاهای اطراف منتقل کند که نمونههایی از مشکلات تنفسی و سرفههای شدید در برخی از شهروندان مشاهده شده که البته منجر به اعتراض مردم نیز گردیده است.