به گزارش همشهری آنلاین، سهم قابل توجهی از کل مخارج سلامت، مربوط به داروهاست. میزان مصرف دارو یکی از شاخصهای مهم در نظام سلامت هر کشور است که سهم قابل توجهی در افزایش هزینههای سلامت دارد و تامین هزینههای آن بار زیادی را بر دوش افراد، جامعه و به طور خاص نظام سلامت هر کشور میگذارد.
علاوه بر سهم قابل توجه مخارج دارویی در نظام سلامت، مصرف بیرویه دارو، تداخلات دارویی و عوارض و حتی مرگ و میرهای ناشی از سوءمصرف دارو از جمله مسائل مهم دیگری است که نظام دارویی کشور را تحت تأثیرقرار داده است.
طبق اعلام معاون تحقیقات وزارت بهداشت، میانگین تعداد اقلام داروی موجود در یک نسخه در دنیا، ۱.۲ تا ۱.۸ یعنی کمتر از دو قلم است اما در ایران، این عدد بالاست و میانگین آن حدود ۳.۶ قلم است.
بر اساس نمودار زیر، اسامی پرمصرفترین داروهای کشور که توسط بیمه سلامت در بازه زمانی فروردین تا بهمن سال ۱۴۰۱ مورد پایش قرار گرفته به شرح زیر است:
متفورمین، آسپرین، لوزارتان پتاسیم، آتورواستاتین، لووتیروکسین سدیم، فاموتدین، متوپرولول، آملودیپین، نیتروگلیسرین، قرص سرماخوردگی بزرگسالان، لوزارتان پتاسیم/ هیدروکلروتیازید، کپسول گاباپنتین، پنتوپرازول، ویتامین ب۱، امپرازول، کلینیدیوم/ کلردیازپوکساید، پروپرانولول و استامینوفن.
نظر شما