به عبارت دیگر متولیان شرکت بورس کالا به صرافت افتادهاند راههای گسترش این بازار تازه کار را فراهم آورند و پای اقلام جدید را به تالار نقرهای باز کنند، احتمالا به همین دلیل هم مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران در دیدار با اعضای کانون کارگزاران از برنامههای جدید شرکت متبوع خود بهخصوص برای توسعه معاملات بینالمللی خبر داد.
حسین خزلی خرازی، دبیر کل کانون کارگزاران و عضو هیأتمدیره بورس کالا در گفتوگو با همشهری با استناد به اظهارات علی اکبر هاشمیان در جلسه ماهانه کانون گفت: بورس کالا فعالیتی جدی را برای توسعه رینگ صادراتی آغاز کرده و در این راستا توجه خاصی به ورود نفت خام به تالار کیش و بهرهبرداری از مرحله دوم بورس فراوردههای نفتی مبذول شده است.
دبیرکل کانون کارگزاران تصریح کرد: بهجز این، متولیان بورس کالا در نظر دارند استفاده از ابزارهای مشتقه در این بازار را گسترش دهند و از میان ابزارهای جدید بیش از همه به معاملات آتی توجه دارند.
به گفته او، مدیرعامل شرکت بورس کالا وعده داده نرمافزارهای معاملاتی بهنحوی تقویت و ارتقا یابد که کارگزاران بتوانند از هر نقطه جهان نسبت به خرید و فروش از طریق قراردادهای آتی اقدام کنند.
خرازی ادامه داد: از آنجا که بورس فراوردههای نفتی تا اطلاع ثانوی تحت تکفل شرکت بورس کالا قرار دارد، هیأتمدیره و مدیرعامل این شرکت درصدد هستند زمینههای لازم برای خرید و فروش محصولات دست اول نفتی و بهخصوص نفت خام در تالار کیش فراهم شود؛
چون در حال حاضر معاملات در بورس موسوم به نفت، به خرید و فروش فراوردههایی نظیر محصولات پتروشیمی منحصر میشود.
او تاکید کرد: بورس کالا در نظر دارد نفت خام هر چه سریعتر وارد رینگ معاملاتی بورس فراوردههای نفتی شود، به همین علت هم کارگروه بورس نفت متشکل از نمایندگان بورس و وزارتخانههای نفت، اقتصاد و امور خارجه با تشکیل جلساتی موضوع فروش نفت خام را بهدقت پیگیری میکنند.
خرازی یادآورشد: معامله نفت خام در بازاری رقابتی به جز زمینهسازی داخلی، به رایزنیهای بینالمللی و مذاکره با تولیدکنندگان و صادرکنندگان منطقهای و جهانی نیاز دارد.
دبیرکل کانون کارگزاران در ادامه اعلام کرد: علاوه بر همه آنچه گفته شد مطالعات تطبیقی با 5 بورس کالایی معتبر جهانی در حال انجام است تا راهکارهای توسعه و رشد بورس کالای ایران تعیین و مورد استفاده قرار گیرد. او با اتکا به گزارش مدیرعامل شرکت بورس کالا گفت: بهنظر میرسد در صورت تمایل صادرکننده امکان فروش هر نوع کالایی از طریق بورس وجود خواهد داشت.
برنامه بورس کالا
علی اکبر هاشمیان، مدیرعامل شرکت بورس کالا در تشریح فعالیتهای این شرکت با اشاره به رشد،سود آوری و توسعه روز افزون آن بازار گفت: تقویت فعالیت در حوزههای معاملاتی فلزات، پتروشیمی، کشاورزی و آتی از مهمترین برنامههای شرکت بورس کالا ست.
وی در ادامه، ارزان کردن تضمینها، ایجاد صندوق تضمین کارگزاران، تقویت معاملات آتی، پذیرش کالاهای جدید، ایجاد امضای الکترونیک، استفاده از شبکه ساتنا برای نقل و انتقال لحظهای وجوه، اجرایی کردن معاملات سلف موازی، تقویت فعالیت در حوزه معاملات بینالمللی، انتقال شرکت بورس کالا به ساختمان جدید از اوایل سال جدید و انجام معاملات نفت خام در بورس کالا را از مهمترین برنامههای آینده شرکت بورس کالا اعلام کرد.