مجموع نظرات: ۰
جمعه ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۷
۰ نفر

پخت سمنو که در زبان محلی شیراز به آن سمنی گفته می‌شود از سنت های دیرینه شیرازی هاست که همه ساله در اسفند ماه و در روزهای پایانی سال برگزار می شود.

به گزارش همشهری آنلاین، پخت سمنو نماد برکت محصولات کشاورزی است و نوید سال نو و پربرکت بودن سال زراعی جدید را می دهد.

سمنو که از جوانه گندم تازه تهیه می شود از زمان آغاز طبخ تا تهیه کامل بیش از ۲۴ ساعت به طول می انجامد.

در سمنو علی رغم این که هیچ گونه مواد شیرین کننده ای افزوده نمی شود ولی به دلیل وجود جوانه گندم تازه شیرین می شود.

پخت سمنو به منزله برآورده شدن حاجات نیز انجام می شود و افراد با جمع شدن دور دیگ سمنوی در حال طبخ ضمن دعا خواندن آرزوها و حاجات خود را هم از خدا طلب می کنند.  

طبق سنت حسنه خیرین بیشتر مساجد تکایا و اماکن مقدس شیراز این روزها سمنوی نذری پخته و توزیع می‌کنند.

کد خبر 745911
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha