همشهری آنلاین- ابوذر چهل امیرانی: پس از کودتای سوم اسفند۱۲۹۹ فردی ارمنی به اسم «گاسپار ایپگیان» مسئولیت بلدیه (شهرداری) را برعهده گرفت. او بلدیه را از نظمیه جدا کرد و بین سالهای ۱۳۰۰ تا ۱۳۰۲ ساختمانی در ضلع شمالی میدان امام خمینی(ره) امروزی ساخت.
معمار این بنا فردی بهنام «نیکلای مارکف» از معماران برجسته ایرانی- گرجستانی بود که در کشور اقامت داشت. او برای شهرداری تهران کار میکرد و ساختمانهای زیادی در پایتخت و شهرهای اطراف ساخت. کوچهای باریک و ۴متری هم در ضلع شمالی این ساختمان وجود داشت که اکنون واحدهای صنفی در این بخش به عرضه لوازم الکتریکی و صوتی و تصویری مشغولند. بههمین دلیل، اینجا به پشت شهرداری هم معروف است.
ساختمان بلدیه بهخصوص سردر آن چندین بار تغییر شکل داد تا اینکه سال۱۳۴۸ و بر اساس برخی منابع سال۱۳۴۷ تخریب شد. جای آن فضای سبز ایجاد کردند و مدتی هم به پایانه اتوبوسرانی شرکت واحد تبدیل شد تا اینکه فروردین سال۱۳۹۴ عملیات ساخت دوباره ساختمان بلدیه با همان شکل و نما در قالب طرح ساماندهی میدان امام خمینی(ره) تصویب شد.
این ساختمان ۱۸هزار مترمربعی قرار است در زمینی با زیربنای حدود ۱۸هزار مترمربع در آیندهای نزدیک با کاربری فرهنگی در ۴طبقه (۲طبقه زیرزمین و ۲طبقه روی زمین) راهاندازی شود.
نظر شما