کارشناس مسائل اقتصادی درباره نقش کانال‌های تلگرامی در تعیین نرخ دلار گفت: وقتی بانک مرکزی ضعیف عمل کند و مدیریت ارزی نداشته باشد دشمنان نیز از طریق شبکه‌های اجتماعی که درواقع کم‌هزینه‌ترین مسیر ارتباطی است می‌توانند نرخ‌سازی و جریان‌سازی کنند.

بازار ارز

همشهری آنلاین- گروه اقتصادی: سال ۱۴۰۱ شاهد جهش چشمگیر قیمت ارز بودیم و به تبع افزایش چشمگیر نرخ دلار بسیاری از کالاها و خدمات نیز با افزایش قیمت مواجه شدند.

برخی از کارشناسان تنش در بازار ارز را به کانال‌های اینستاگرامی و تلگرامی نامعتبر مربوط می‌دانند و معتقدند این کانال‌ها با اعلام نرخ‌ های نامعتبر دلار و انواع ارز عامل افزایش بی‌دلیل قیمت‌ها در بازار ارز هستند.

رهبر انقلاب نیز دیروز در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام در بیانات خود به این موضوع اشاره کرده و فرمودند: بعضی از شرکت‌های بزرگ و پردرآمد دولتی که از مواد اولیه داخلی برای تولید استفاده می‌کنند قیمت محصولات خود را با دلار تلگرامی و قیمت‌های جعلی هدایت‌شده از طرف دشمن تطبیق می‌دهند.

قیمت دلار در کانال های تلگرامی واقعی است؟ | این عوامل در تعیین نرخ ارز موثر هستند


پشت پرده فعالیت کانال‌های تلگرامی در بازار ارز

کارشناس مسائل اقتصادی درباره پشت‌پرده فعالیت کانال‌های تلگرامی که قیمت دلار را اعلام می‌کنند، گفت: وقتی بانک مرکزی ضعیف عمل کند و مدیریت ارزی نداشته باشد دشمنان نیز از طریق شبکه‌های اجتماعی که درواقع کم‌هزینه‌ترین مسیر ارتباطی است می‌توانند نرخ‌سازی و جریان‌سازی کنند.

آلبرت بغزیان ادامه داد: جای تعجب نیست وقتی ما می‌بینیم کانال‌های تلگرامی نرخ اعلام می‌کنند و هیچ منبع مشخصی ندارند و متاسفانه بانک مرکزی هم قبلا ساکت بود و این باعث شد امروز مسئولین ارشد مملکت به این وضع معترض بشوند و انتظار داشته باشند بانک مرکزی بساط این کانال‌های نامعتبر را جمع کند چون بسیار جای تاسف دارد که نرخ ارز کشور به این صورت توسط بیگانگان تعیین بشود.

بغزیان درباره پیامد دخالت عوامل و کانال‌های نامعتبر در بازار ارز بیان کرد: وقتی قیمت ارز ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان بوده و بدون دلایل موجه ۶۰ هزار تومان می‌شود بی‌شک روی همه چیز تاثیر می‌گذارد برای مثال خودروی خارجی قیمت جدید می‌خورد، کالای وارداتی هم همینطور و حتی سازندگان کالاهای ساخت داخل هم سریع نرخ خارجی کالاها را درمی‌آورند و قیمت‌ها را افزایش می‌دهند طوری که ما چند بار از زبان خود وزیر صمت شنیده‌ایم که قیمت خودروی داخلی بر اساس نرخ ارز تعیین می‌شود. اما مسئله اینجاست چرا الان که نرخ ارز کاهش پیدا کرده باز قیمت خودروی ما تغییر می‌کند و کالاها گران‌تر می‌شود؟

بانک مرکزی باید با اقتدار عمل کند

کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه مطلع‌ترین نهاد در این قضیه و در برخورد با منابع نامعتبر، بانک مرکزی است، افزود: بانک مرکزی تا قبل از انتخاب دکتر فرزین و تیم فعلی در این قضیه ضعیف عمل کرده است یعنی ما یک نرخ رسمی داشتیم و یک نرخ بازار آزاد که معلوم نیست چطور روز جمعه که همه جا تعطیل است نرخ تعیین می‌کردند.

بغزیان با انتقاد از انواع نرخ‌های دلار افزود: ما دلار هرات، دلار سلیمانیه، دلار سبزه‌میدان، دلار افشار و دلار فردایی داشتیم در حالی که در دنیا نمی‌شود یک نمونه پیدا کرد که به چنین صورتی نرخ ارز یا درواقع ارزش خارجی پول آن کشور تعیین شود چرا که در کشورهای دیگر این بانک‌های مرکزی هستند که حوزه ارز را مدیریت می‌کنند برای مثال امارات را در نظر بگیرید که چند سال است نرخ ارز در این کشور ثابت است یا حتی اگر به رابطه دلار با یورو نگاه کنید می‌بینید که این بانک‌های مرکزی اروپا و فدرال رزرو هستند که نرخ را مدیریت می‌کنند.

نقش سامانه مبادله ارز و طلا در مدیریت بازار ارز

کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: بر این اساس، بانک مرکزی باید اقتدار خود را حفظ کند و دربرابر نرخ‌های اینستاگرامی و تلگرامی که منشأشان نامشخص است و مسلما از سوی دشمنانی که در این زمینه فعال هستند و خرج می‌کنند بایستد. در این راستا، بازار مبادله ارز و طلا می‌تواند کمک کند که تقاضاهای ارزی واقعی و حقیقی مانند دانشجویی، مسافری، درمانی و واردات پاسخ داده شود.

بغزیان ادامه داد: اگر سامانه مبادله ارز و طلا به طور مرتب و منظم فعالیت کند تقاضا برای خرید ارز از بازار آزاد بسیار کاهش می‌یابد و تنها افرادی که می‌خواهند سوداگری کنند یا دارایی خود را نگه کنند معاملات خود را در بازار آزاد انجام می‌دهند.

بغزیان سیاست جدید بانک مرکزی مبنی بر الزامی شدن افتتاح حساب ارزی از سوی متقاضیان خرید ارز را هم مناسب دانست و بیان کرد: با سیاست جدید ارزی بانک مرکزی مسلما بساط دلال‌بازی و اجاره کارت ملی کمتر و کمتر می‌شود و این دست اقدامات باعث می‌شود بانک مرکزی بتواند با اقتدار بیشتری بازار ارز را مدیریت کند.

کد خبر 752081
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha