به گزارش همشهری آنلاین، گیاه بیلهر یا کندل کوهی از خانواده چتریان بوده که بومی ایران است و در اوایل فصل بهار در برخی از استانها، ازجمله در بلندیهای بالای ۲۵۰۰ متر استان کهگیلویه و بویراحمد، فارس، چهار محال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه و کردستان میروید.
متأسفانه این گیاه به عنوان چاشنی در رژیم غذایی ساکنان مناطق مذکور استفاده میشود که بسیار خطرناک است؛ چرا که مطالعات محققان نشان داده که مصرف زیاد آن، سبب ایجاد سرطان در دستگاه گوارشی و از کار افتادن کبد میشود.
در این رابطه، سید یوسف مرادی؛ سرپرست دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: "سالهاست در مقالات معتبر پزشکی اعلام شده "گیاه بیلهر" عامل سرطانهای گوارشی و باعث گسترش این سرطان در مناطقی از زاگرس شده است. هم قانون، هم علم، هم شرع و هم اخلاق استفاده از گیاهان کوهی را منع کرده اما هنوز هم این گیاهان را با افتخار روی سفره خود قرار میدهیم!
نظر شما