شهرداری تهران برای از رده خارج کردن اموال منقول مستعمل تحویلی به نهادها و دستگاه های دولتی از شورای شهر تهران مجوز گرفت.

شهرداري تهران

به گزارش همشهری آنلاین، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در یکصدو چهلمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران بررسی لایحه اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت از رده خارج کردن اموال منقول مستعمل تحویلی به ارگان‌ها، دستگاه‌های دولتی، موسسات عمومی و عام المنفعه، شهرهای دچار حوادث ناگهانی و سایر موارد مشابه را در دستور کار خود داشتند که در همین راستا میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورا با بیان اینکه شهرداری دراین خصوص فهرستی تهیه کرده که به تفکیک مناطق شهرداری و مبالغ آن به شورا ارائه کرده است، در توضیح این لایحه گفت: برخی اموال شهرداری مستهلک شده که خودروی سنگین و سبک، موتور سیکلت و در مجموع وسایل نقلیه را شامل نمی شود و شامل تجهیزات اداری، کانکس و رایانه است.

وی افزود: مقرر شده که در سقف یک میلیارد تومان، انتقال اموالی که مستهلک شده و باید از لیست اموال خارج شود، بروکراسی نداشته باشد و شهرداری بر اساس تصویب در کمیته ای این اختیار را داشته باشد که اموال را انتقال دهد.

مظفر با اعلام اینکه جمع اموال مستهلک شهرداری از سال ۹۲ تاکنون ۵.۵ میلیارد تومان است، ادامه داد: شهرداری می تواند جز وسایل نقلیه، اموال مستهلک خود را واگذار کند.

سید جعفر تشکری هاشمی عضو شورای شهر نیز با بیان اینکه مقرر شده بود تا شهرداری در این خصوص تغییراتی را انجام و پس از تکمیل شدن آن را به طور شفاف به شورا ارائه دهد، در تذکری گفت: متاسفانه شهرداری تنها لیستی را ارائه کرده که هیچ تغییری در متن لایحه ای که قرار بر تغییر آن بود صورت نگرفت، چرا که باید در لیست ارسالی مبلغ کارشناسی بجای مبلغ خرید درج می شد.

وی افزود: مبلغ خریدی که در این لیست لحاظ شده قطعا در سالهای گذشته رقم کمتری داشته و این اقدام به منزله ابهام در این واگذاری هاست و قطعا سرمایه های شهر با مخاطره روبرو خواهد شد چرا که در محاسبات عمومی قید شده که کالایی که دوره استهلاک خود را پشت سر گذاشته باید از طریق حراج و یا مزایده به قیمت روز محاسبه شود؛ اما با توجه به اعلام شهرداری برای هبه کردن این اموال باید ریز آن از منظر قیمت و تعداد مشخص گردد که متاسفانه در این لیست این موارد دارای ابهام است.

ناصر امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه یکی از وظایف ما حفظ اموال شهرداری تهران است، گفت: لیست ارسالی از سوی شهرداری ابهامات ذهنی ما را به شدت عمیق تر کرد و متاسفانه جدول دارای نقصان های اساسی است از سوی دیگر مرتب در برنامه های مختلف تأکید شده که یکی از وظایف شورا حفظ منابع، دارایی ها و اموال شهرداری است و ما این وظیفه مهم را به کمیته ای واگذار می کنیم که شفافیت ندارد.

وی تاکید کرد: اگر شورا این اختیار را به این کمیته با همین ابعاد و دارای ابهام اعطا کند مصداق بارز تفویض اختیار شورا به شهرداری است.

مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران هم با بیان اینکه در دستورالعملی به صورت جزئی به پلاک کوبی اموال در شهرداری ها پرداخته شده است، گفت: اگر قرار بر فروش باشد، باید بر اساس آیین نامه مالی انجام شود؛ لذا فروش اموال شهرداری تابع تشریفات مقرر در آیین نامه های معاملاتی شهرداری ها و در چارچوب بودجه مصوب است؛ لذا درخواست بنده این است که همین دستورالعمل مورد نظر قرار بگیرد.

در ادامه مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: شهرداری پیشنهاد داده که کمیته ای تشکیل دهد و این کمیته تا حدی اختیار معامله را تعیین کند و باید اجازه دهیم روندی منطقی برای تحویل اموال در موارد خاص طی شود.

وی با بیان اینکه لیست مقاصد و قیمت اموال باید تهیه می شد گفت: باید دستورالعمل وزارت کشور در واگذاری اموال مستهلک از سوی شورا و کمیته مورد نظر اجرا و گزارش آن ارائه شود.

لایحه شهردار تهران در خصوص اعطاء مجوز به شهرداری تهران جهت از رده خارج کردن اموال منقول مستعمل تحویلی به ارگان ها، دستگاههای دولتی، موسسات عمومی و عام المنفعه، شهرهای دچار حوادث ناگهانی و سایر موارد مشابه با موافقت اعضا تصویب شد.

پیشنهاد شهرداری تهران برای تشکیل کمیته نیز از سوی صحن شورا به رأی گذاشته شد و اعضا با اکثریت آرا به آن رای مخالف دادند.

کد خبر 754273
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha