همشهری آنلاین - مریم ورشو: یکی از مقاصد گردشگری پرطرفدار در ایران شمال کشور و مازندران است.
اگر قصد سفر به مازندران را دارید و جاده فیروزکوه را برای سفر خود انتخاب کردهاید میتوانید سری هم به یکی از روستاهای زیبا از توابع بخش ارجمند فیروزکوه بزنید.
اگر در نزدیکی فیروزکوه به سمت جاده ارجمند بپیچید به روستای «سله بن» خواهید رسید. سله بن یکی از قدیمیترین روستاهای فیروزکوه است که بسیار زیبا و خوش آب و هواست.
جادهای که شما را به این روستا میرساند در ابتدای مسیر کوهستانی است، اما نگران نباشید زیرا آسفالت و ایمن است.
نرسیده به این روستا یکی از زیباترین سدهای ایران شما را غافلگیر میکند. این سد به دریاچه سد نمرود معروف است که هنوز گردشگران زیادی با آن آشنایی ندارند. دلیل این موضوع هم این است که این سد مخزنی، سال ۱۳۸۴ ساخته شد و تا سال ۱۳۹۹ همچنان در حال آبگیری بود. در نهایت در سال ۱۴۰۰ نیز ساخت آن به پایان رسید.
فاصله سد تا شهرستان فیروزکوه هم چندان طولانی نیست و با ۲۰ کیلومتر رانندگی میتوانید به آن برسید.
شما هم میتوانید از بالای جاده از تماشای این سد لذت ببرید و هم میتوانید با خودروی شخصیتان از روستای سله بن تا نزدیکی سد بروید.
آنچه چشم انداز سد نمرود را بینظیر کرده، قرارگیری این سد در نزدیکی کوه است. معمولا به دلیل آب و هوای ییلاقی و خنک روستای سله بن برفهایی که در زمستان روی کوه نشستهاند تا اواخر بهار روی آن باقی میمانند؛ برای همین ترکیب رنگ آب و آسمان آبی با سفیدی برفها منظره این سد را چشم نواز میکند.
این سد روی رود دائمی و پر آب «حبله رود» ساخته شده که برخی آن را رودخانه نمرود مینامند. اما در واقع رودخانه پرآب نمرود از شاخههای اصلی رودخانه حبله رود است که در ژرفای دره «هرانده» جریان دارد.
در یکی از سفرنامههای جالب «نامه مازندران؛ سفرنامههای عصر ناصرالدین شاه» که مصطفی نوری آن را گردآوری کرده است، به این رودخانه نیز اشاره شده است. ناصرالدین شاه قاجار به سفر علاقه بسیاری داشت و یکی از جاهایی که ناصرالدین شاه در سفر به مازندران آن اشاره میکند، رودخانه نمرود است. در این سفرنامه میخوانیم: «راه امروز الی لب رودخانه نمرود دره، سرازیر و سربالا بود. جایی که برف نبود گل بود. خلاصه رسیدیم کنار رودخانه نمرود که دلی چای هم میگویند. به سمت پایین رودخانه به ناهار افتادیم».
هنوز هم مسیر حرکت حبله رود از روستاهای مختلفی میگذرد و سپس با ملحق شدن رودهای دیگری مانند دلیچای به دشت گرمسار میرسد.
سد نمرود حتی میتواند برای یک سفر یک روزه هم عالی باشد. اگر به ماهیگیری علاقه دارید در این سد قزل آلای رنگین کمانی و زردک یافت میشود. میتوانید از اهالی سله بن هم ماهی بخرید و لذت ببرید.
بهترین زمان سفر به سد نمرود
بهترین زمان سفر به این منطقه بهار و تابستان است. زیرا آب و هوای کوهستانی سله بن خنکای دلپذیری در این فصول به ویژه بهار دارد.
حتی میتوانید از این جاده فرعی خود را به تهران برسانید که مسیری بسیار زیبا و بکر دارد. ورود به این جاده از سمت فیروزکوه از جاده فرعی ارجمند ممکن است، اما اگر از جاده هراز میخواهید وارد این جاده شوید باید از فرعی لاسم ورود کنید. اما باید بدانید دریاچه سد نمرود از سمت ارجمند نزدیکتر است.
حواستان باشد هیچ وقت زمستان را برای گشت و گذار یک روزهتان در این مسیر انتخاب نکنید، چون به دلیل بارش برف بخشی از مسیر در نیمههای راه مسدود میشود.
اگر بعد از گشت و گذار از سد نمرود مقصد بعدی شما تهران است میتوانید همین جاده را ادامه دهید تا به جاده هراز برسید. در کناره این جاده نزدیک لاسم یک چشمه بسیار زیبا هم قرار دارد که دقیقا کنار جاده است اما چون ارتفاع آن کمتر از جاده و کمی پنهان و مخفی است، مواظب باشید از آن رد نشوید.
در طول مسیر هم عبور رود در حاشیه و انبوه درختان مختلف مانند تبریزی منظرهای دیدنی ایجاد کردهاند.
در اوایل بهار به ویژه اردیبهشت آسمان و کوههای پربرف چشمهای شما را خیره خود میکند. حتی میتوانید در کنار یخچالهای باقی مانده از زمستان توقف کنید و لذت ببرید.
نظر شما