به گزارش همشهری آنلاین، این روزها چندین نمایش روی صحنهاند. بیشتر آنها کار کارگردانان جوانند و البته نمایشهایی از کارگردانان کهنه کاری مثل حسین کیانی، سیاوش طهمورث و میکاییل شهرستانی هم در حال اجرا هستند.
تالار وحدت
در تالار وحدت نمایش موزیکال «هفت خان اسفندریار» برداشتی آزاد از شاهنامه فردوسی، روی صحنه است. این نمایش یکی دیگر از موزیکالهای گرانقیمت حسین پارسایی است که با بلیت ۱۲۰ هزار تومان تا ۳۶۰ هزار تومان اجرا میشود. پارسایی پیش از این هم نمایش الیور توییست را در سال ۹۶ با قیمت بلیت ۱۴۰ هزار تومان با بازی نوید محمدزاده و مهناز افشار روی صحنه برده بود و بعد هم در سال ۹۷ بینوایان را با بازی پارسا پیروزفر، نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، سحر دولتشاهی، هوتن شکیبا و اشکان خطیبی با بلیت ۲۵۰ هزار تومانی روی اجرا کرد که البته با اعتراضهایی که شد این مبلغ به ۱۸۵ هزار تومان رسید.
در هفت خان رستم پیش از این قرار بود امین حیایی حضور داشته باشد و پوسترهایی هم با عکسهای او منتشر شد، اما حالا در اجراها او حضور ندارد. امین زندگانی، بانیپال شومون، امیررضا دلاوری، امیرکاوه آهنین جان، اصغر پیران، محسن حسینی و فریبا کوثری بازیگران این نمایش هستند که بر اساس داستانهایی از شاهنامه با متنی از محمدرضا کوهستانی و با رهبری ارکستر بردیا کیارس در تالار وحدت روی صحنه رفته است. این کار محصول سازمان سینمایی اوج با همکاری بنیاد رودکی است.
تئاترشهر
سالن اصلی تئاترشهر مدتها بود که اجرایی نداشت و تنها در روزهای جشنواره فجر فعال بود. حالا نمایش «مکبث زار» کار ابراهیم پشتکوهی از ۲۷ فروردین در این سالن روی صحنه است. پشتکوهی این نمایش را سالها پیش با بازیگرانی بومی اجرا کرد و بعد از آن هم چندین بار آن را در شهرهای مختلف و حتی خارج از ایران روی صحنه برده است، از جمله سال ۹۵ در فستیوال Diffrint Art مونیخ و سال ۹۷ در جشنواره تئاتر آذربایجان. این نمایش برداشتی از نمایش مکبث ویلیام شکسپیر است که پشتکوهی آن را با مراسم زار، از آیینهای بومیجنوب ایران، تلفیق کرده است. کاری که پیش از این هم در نمایشهای «تنها سگ اولی میداند برای چه پارس میکند، مکبث» و «هملت پشت کوهی» با متنهای شکسپیر کرده بود. در اینجا مکبث در جزیره هرمز بر سر تبدیل شدن به «بابای بزرگ زار» جدال میکند. این نمایش در هر بار اجرا تماشاگران زیادی داشته و منتقدین هم آن را تحسین کردهاند.
شهروز دل افکار، گاتا عابدی، محمدهادی عطایی، یاشار نادری، سعید برجعلی، فهیمه موسوی نیارکی، رضا جهانگیری، رضا سلیمی، سحر عبدالملکی و امیر رضایی بازیگران این نمایش هستند.
در تالار چهارسو «اپرای شیپور» به نویسندگی و کارگردانی فریدون ولایی و بازی خان آقا احمدی، مریم برومند، یاسمن حسینی، امید رهبر، سامان شکیبا، امیرحسین صفایی پور، میتر طره، عماد محبی، سونیا معبودی و سعید مقبری اجرا خواهد داشت. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «قرارمان بود که بخندیم اما گریه مجالمان نداد. تو اما بخند. بگذار همه گریههای جهان از آن من باشد.»
«مردمان خشمگین» هم با متنی از «رجینا لدرز» و با کارگردانی ایرج افشاری اصل دیگر نمایشی است که در سالن چهارسو روی صحنه میرود. نمایش ماجرای نوجوانی است که به اعدام محکوم شده و هیأت منصفه پروندهاش را دوباره مورد بررسی قرار میدهند تا شاید بتوانند او را از مرگ نجات دهند. علیرضا جلالی تبار، آرزو افشار، بهرام سروری نژاد، محسن افشار، سیاوش جامع، زری کریمی، کاظم برزگر، امیرعدل پرور، امیر موسوی، علی نکته سنج، سمیرا سهرابی، سینا صبحی، ایلیار افشاری اصل، پارمیدا افشار در این نمایش بازی میکنند.
تالار قشقایی با نمایش «فراموشان» در انتظار تماشاگران است. نویسنده و کارگردان این کار امیر امیری است و مهدی اذعانی، مریم تولایی، هانیه رحیمی، پوریا فرجی، نگار عزیزی، مروارید کفایی و علی مربی بازیگران آن هستند. در خلاصه داستان نمایش آمده است: بعد از بیست سال یه قدمیاون قاتلم، یه فشنگ توی اسلحه میذارم، به ترتیب قرعه میچکونم تا رولور اجدادی بگه قاتل کیه.
نمایش «لانگ شات» هم در سالن سایه روی صحنه میرود. جواد خورشا و محمدرضا مالکی متن این نمایش را نوشتهاند و محمدرضا مالکی آن را کارگردانی کرده و تنها بازیگر آن هم هست. نمایش ادای دینی به هنروران سینماست و ماجرای رضا مژده کارگر خیاطی را روایت میکند که عاشق سینماست و یک شب در محل کار خود تصمیم میگیرد فیلمیبا گوشی همراه از خودش ضبط کند و برای یک دفتر سینمایی بفرستد.
در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر هم نمایش «دل لرزه» به نویسندگی سیدعلی موسویان، کارگردانی مجتبی لاله زاری و بازی سیدمرتضی فخرموسوی، سعید خبیری، امین دلپذیر، طاهره هنزایی، مجتبی لاله زاری روی صحنه میرود. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: جواد ابویی در پی ماجرایی با هم محله ای خود درگیر میشود و او را به قتل میرساند. حاج مرسل وکیلی که کاندید شورای شهر هست، برای کسب رضایت خانواده مقتول تلاش میکند.
تالار سنگلج
در تماشاخانه سنگلج کمدی عاشقانه ماشین دودی نوشته و کار حسین تفنگدار در حال اجراست. این نمایش از ششم فروردین روی صحنه رفته و تا ۲۹ اردیبهشت به اجراهایش ادامه میدهد. در این نمایش سپیده سپهری، شیرین کاشفی، میترا شجاعی، الهامهادیان، سیدمحسن میرهاشمی، حامد پیراسته، شهرام نجاتی، دانیال تفرشی و داوود معینی کیا بازی میکنند و داستان آن در باره فارِس و آناهیتا، دو دلداده است که به دستور شاه سلطان حسین صفوی توسط سه دیو طلسم شدهاند. حال آناهیتا پس از سالها به کمک مرشد بلقیس و چند زن دیگر به جنگ دیوها میرود تا این طلسمها را باطل کند.
تالار مولوی
در سالن اصلی تالار مولوی «کابوسهای آنکه نمیمیرد» تا ۲۸ اردیبهشت روی صحنه است. این کار نوشته امیرحسین طاهری و درباره علامه دهخداست و نادر فلاح تهیه کننده و کارگردان آن است
فائزه آبزن، عرفان اجلی، علیرضا اخوان، تکتم اخجوانی، محمدحسین اسحاقی، نرگس اسفندیاری، نفس افضلی، افق ایرجی، بهادر باستان حق، متین بختی، امیر پاسبان، سعید پارسا، هادی تک زارع، ایرج حیدری، احمد خان محمدزاده، رضا خسروی، محمد درستکار، محمد سپهری، محسن شفیعی، امیر شربتی و... بازیگران این نمایش هستند.
عمارت نوفللوشاتو
در عمارت نوفل لوشاتو ۴ نمایش روی صحنه است. رومئو و ژولیت نوشته نوشین تبریزی و کار سیما تیرانداز از ۱۰ اردیبهشت تا ۱۲ خرداد در سالن شماره یک این عمارت اجرا میشود. سیما تیرانداز پیش از این در مصاحبهای از حضور بازیگران حرفهای و آماتور در کنار هم در این نمایش صحبت کرده بود و آن را تجربه جدیدی برای خودش عنوان کرده بود. به غیر از خود سیما تیرانداز، بقیه بازیگران این نمایش عبارتنداز: الهام شعبانی، پژمان عبدی، مهرزاد جعفری، آیدا آرتینمهر، علیرضا اسفندیار، مرضیه امیراحمدی، ساغر چنگیزی، رها خادمی، حدیثه حسینی، سپیده حسینی، میلاد حکمت، بهار دهقان، محمد امین رحیمی، مهدی رزاقی، مهرناز رودگرنژاد، روژینا شهابی، حسن صادقی، سارا ضابطی راد، رضا طاهریان، سالار غفاری، مرتضی فروزان فر، فائزه قربان نژاد، شادان قوامی، بیتا کریمی و محدثه منصور در این نمایش بازی میکنند.
دیگر نمایشی که در عمارت نوفل لوشاتو در حال اجراست، کمدی ژرژ مخوف بر اساس نمایشنامه ایوان مخوف از میخاییل بولگاکف است. امیر جاسمیان آزاد و رامیار محمودی نویسندگان این نمایش هستند و مهران مکاری آن را طراحی و کارگردانی کرده است. مهراوه طالبی، رامیار محمودی، حمید آغه ویسی، هادی درخشنده، سارا سیبی، شهاب الدین احدی، پریسا بخشی، امین سنجربیگی و علیرضا یزدان پناه بازیگران این نمایش هستند.
نمایش دیگر این مجموعه «حضور آدمها ممنوع!» است که آن را یک کمدی سیاه معرفی کرده اند و در واقع برداشتی است از قلعه حیوانات جرج اورول. نویسنده، طراح و کارگردان این نمایش حنیف مظفری است و به غیر از خودش توفیق حیدری، علی علیایی، علی کریمی، کیارش عسگری، مرتضی رضائی، علی کاظم پور و احسان مقدم در آن بازی میکنند.
مرگ در زمستان هم نمایش دیگر عمارت نوفل لوشاتو است که از ۱۱ تا ۲۹ اردیبهشت روی صحنه خواهد بود. نویسنده و کارگردان این نمایش حامد شیخی است و در کنار او رضا نیلی، علی اسدیان، ساغر بهنام و ساناز خدایی در آن بازی میکنند.
در خلاصه نمایش آمده: همه در کافهای میان جاده انار منتظرند تا مشدی از آنجا عبور کند. در این فاصله زمانی حقایقی میان آنها روشن میشود.
تماشاخانه ملک
در تماشاخانه ملک ۳ نمایش روی صحنه هستند. نمایش «دقیقا ۹ سال و ۳ ماه و ۲۰ روز پیش کجا بودی...؟» نوشته و کار سید فرشادهاشمی از ۱۶ اردیبهشت در این تماشاخانه روی صحنه رفته و تا ۸ اردیبهشت به اجراهاش ادامه میدهد. هاشمی تنها بازیگر این نمایش هم هست که توصیه شده در صورت داشتن بیماری قلبی، یا هر بیماری خاص که با غم و رنج تشدید خواهد شد، آن را برای دیدن انتخاب نکنید.
نمایش «ناریا» دیگر نمایشی است که تماشاخانه ملک در حال اجراست. این نمایش از اول اردیبهشت اجراهایش را شروع کرده و تا ۵ خرداد روی صحنه خواهد بود. نویسنده این نمایش کاوش زارع طلبت و کارگردان آن حسین فردوسی است.
مهرداد آبسالان، الهه احمدزاده، امیرحسین بیاتی، سید محمد تقوی، غزاله جعفرپور، محمد جوادی، فرانک جواهری، عاطفه حق شناس، کوروش رجایی، رعنا رحمانی، یسنا سورانی، هستی شهبازی، سمانه صادقی، پوریا صفایی زاده، مینا صدقی، امیر طیبی، صبا غربا، حسین فردوسی، مونا فرهادی، هومن کریمی، علیرضا کیوانی، ابوالفضل گرمابی، غزاله مهرابی، محمد نیلوفر، علی ویسی، نادیا هریوندی و میلاد هوشنگی در این نمایش بازی میکنند.
در خلاصه این نمایش آمده به دلیل خراب شدن واگن مترو شهری تهران، افرادی که داخل واگن هستند، در تکاپوی نجات خود هستند، ولی اتفاقات دیگری رخ میدهد.
حسین کیانی بعد از مدتی دوری از تئاتر با دو نمایش به صحنه برگشته است. اولین آنها «جنجال بر سر سایهی خر» نوشته فردریش دورنمات با ترجمه بهروز قنبرحسینی است که از ۱۰ اردیبهشت در تماشاخانه ملک روی صحنه میرود. نازنین شایان فر، آرین علافچیان، احمد عباسی، فاطیما ناصرخیل، سیدصدرا سبحانیان، پونه نصیری، غزل اجتماعی، دنا شهبازی، کیمیا رضایی، احسان بیگی، رضا فرزان، میلاد رفاقتی، اشکان اسکندری، دنیا صنوبری و سهیل محبی بازیگران این نمایش هستند.
تماشاخانه ایرانشهر
دومین نمایش حسین کیانی کاری است به اسم «کافه کات» که از همین امروز در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر اجراهایش را شروع میکند. نمایشنامه کافه کات نوشته خود حسین کیانی است و بهروز پناهنده، کهبد تاراج، ساناز روشنی، الهه شهپرست، حسام الدین مختاری، هدا ناصح و مریم ندایی در آن بازی میکنند.
علاوه بر کافه کات چند نمایش دیگر هم در تماشاخانه ایرانشهر در حال اجرا هستند. باغ آلبالو نمایشنامه معروف چخوف با کارگردانی میکاییل شهرستانی یکی از این نمایشهاست که تا ۲۹ اردیبهشت روی صحنه خواهد بود. شهرستانی که یک سال و نیم در حال تمرین این نمایش بوده، گفته تغییرات زیادی در متن داده و آنچه روی صحنه است، دیگر نمایشنامه چخوف نیست و بیشتر متعلق به خود اوست.
داود بیتاء، اعظم قنبری، رعنا صفاری سیاهکلی، امیرحسین نسیمی، مژگان کامجو، درسای سبحه، پگاه مجدالدین، نسا بامداد، علیرضا آژیده، فرهاد اعتمادی، مرضیه ساکی، منصوره هروی، آرین نعیمی، امید فتحی، بابک پایوند، زهره گل سرخی، شقایق سیدین، امیرعلی حیدری، مجید حسینی وهادی دلیر آقایی در این نمایش بازی میکنند.
معرکه در معرکه کار سیاوش طهمورث هم دیگر نمایش تماشاخانه ایرانشهر است که در سالن استاد سمندریان روی صحنه است. طهمورث مدتها بود که میخواست متن معروف داود میرباقری را کار کند که بالاخره امسال شرایط برای این کار مهیا شد.سیاوش طهمورث، نسیم ادبی، سیروس سپهری، مجید رحمتی و دنیا فتحی بازیگران معرکه در معرکه هستند.
در سالن استاد ناظرزاده کرمانی هم نمایش «گربه نره و روباه مکار» تا ۲۹ اردیبهشت روی صحنه است. این کار نوشته و کار اوشان محمودی است و بیتا عزیز، علی تاریمی، محمد شهریار، آیت بی غم، میترا مسائلی، مجید عراقی، آتوسا جلیلی، مهیار ورزگان، حسام زرنوشه، لیلی نبی اللهی، هیوا حقانی، علیرضا دهقانی، میلاد خیرخواه، مریم بصیری فر، ریحانه غفوریان، نیلوفر فتاحی و مبینا شادمانی در آن بازی میکنند.
خانه هنرمندان
در سالن انتظامی خانه هنرمندان لئوناردو داوودنژاد کار حسین کشفی اصل در حال اجراست. متن این نمایش را محسن میرزاخانی با الهام از نمایشنامه «هنر» اثر یاسمینا رضا ترجمه علیرضا کوشک جلالی نوشته و مهیار اسلامی، فرید رحمتی و فرشید قلیپور در آن بازی میکنند.
نمایش دیگری که در همین سالن انتظامی خانه هنرمندان در حال اجراست «چه کسی از ویرجینیا وولف میترسد؟» ادوارد آلبی با ترجمه مرجان رزم آزما و کارگردانی شیرین فرخنده نژاد است.
الهام رضایی، علی کشوری، شیما زادپور (شبهای زوج)، دلارام زرگر (شبهای فرد)، میثم نیکخواه(شبهای یکشنبه تا چهارشنبه) و مهدی ارجمند(شبهای پنجشنبه و جمعه) در این نمایش حضور دارند.
تالار حافظ
نمایشی که در تالار حافظ روی صحنه است در واقع خوانش نمایشگونه کتاب نمایش در ایران بهرام بیضایی برای پاسداشت اوست.
دراماتورژ و کارگردان این کار میرعلیرضا دریابیگی است و بازیسازان عبارتند از:محمدرضا باهوش، امیرحسین بختیاری، تینا بخشی، شاهد پیوند، نیما ثبوتی، هدیه جدیدی، ریحانه چزانی، رضا خانی، حمیدرضا خسروی لرگانی، بهاره رحیمی، امیرحسین رضایی، سما سعادت، آرامه سلطانیه، ظفر سهرابی نیا، ندا شاملو، مهیار شاهی، فهیمه شایانفر، صالح عابدی، علی عزیزی، امیرحسین فارسی، شهراد قدیری، علیرضا (نیما) قربان زاده، علی قیاسی، مهسا گلگیر، شادن گلزار، دنیا محمدی، بهراد محمدی، غزاله مشعشعی، بهاره مصحفی، سارا مقدم، مهدی ملکی، فرهاد نجاریان، تامارا یکتا، اکبر یکتا، میرعلیرضا دریابیگی
این کار پژوهش، آزمایش و اجرایی از گروه تئاتر یوونتو است.
- این کار با اجراهای قبلی متفاوت است| دوست دارم متن جدیدی کار کنم، اما شرایط مناسب نیست
- مجبوریم هفتهای سه بار فیلترشکن عوض کنیم تا بتوانیم کار را تبلیغ کنیم
عمارت ارغوان
دو نمایش در عمارت ارغوان روی صحنه هستند. «زولپیدم» به نویسندگی ارشیا نجیمی و مریم حاج بابای و با طراحی و کارگردانی ارشیا نجیمیدر سالن شماره یک این عمارت روی صحنه است. بازیگران این نمایش از این قرارند: ارشیا نجیمی، شادمهر محمدی، محمدرضا خلج، سپیده فضل یاب، رضا شاهی، نوشین مینایی فرد، میلاد شریف، رها خورسندیان و حامد خوشحال.
«مگس» هم نمایشی است که در سالن شماره ۲ عمارت ارغوان در حال اجراست. متن این نمایش از ایوب آقاخانی و توحید معصومی است و فرزین حاجیلو آن را کارگردانی کرده است.
البرز احمدخانی، گل بو فیوضی، فرنوش موحدی، شهاب آزاد و فرزین حاجیلو در این نمایش حضور دارند.
ماجرای مگس در مجارستان همزمان با روزهای جنگ دوم جهانی روی میدهد. ژولا تنها پسر خانواده تت در جنگ است، فرمانده ژولا چند روزی مهمان خانواده تت میشود و باید پدر و مادر و نامزد ژولا میزبان شایستهای برای فرمانده باشند.
خانه نمایش دا
خانه نمایش دا با ۳ نماش این روزها فعال است: «افسانه ببر» نوشته داریو فو با ترجمه، کارگردانی و بازی صدرالدین زاهد، «نئورئالیسم» نوشته و کار سلمان سامنی و «پرواز آوانگارد قفس» به نویسندگی و کارگردانی محمود جامه بزرگ
نظر شما