به گزارش همشهری آنلاین، در این میان یونانیها بالاترین رتبه مصرف پنیر را به خودشان اختصاص دادهاند و پس از آنها فرانسه و ایسلند در جایگاههای بعدی قرار دارند. شاید وقتی کتابهای آشپزی را باز میکنید و به بخش غذاهای بینالملل میرسید نام پنیرهای عجیب وغریبی را ببینید. در اینجا فرصت خوبی است تا با برخی از این اسامی ناآشنا و ویژگیهایشان بیشتر آشنا شوید و کاربردشان را بدانید. علاوه بر این، پنیرهای تازهای هم برای صبحانه یا عصرانه به بازار آمدهاند که میتوانید آنها را امتحان کنید.
پنیرهایی که آشناترند
پنیر خامهای با سبزیجات
پنیر خامهای ساده یکی دیگر از پنیرهای پر طرفدار است که هم به عنوان صبحانه و عصرانه از آن استفاده میشود و هم یکی از اجزای بعضی از دسرها مانند کیک پنیر است. با وجود این، تولیدکنندگان برای اینکه به ذائقه شما کمی تنوع بدهند آن را با سبزیجات معطر مخلوط به بازار عرضه کردهاند. این پنیر بافت نرم و لطیفی دارد و به راحتی روی نان قرار میگیرد. به پنیر خامهای ساده پنیر فیلادلفیا هم میگویند. البته یادتان باشد که این نوع پنیر نسبت به سایر همخانوادههایش چربی بالایی دارد.
پنیر گردویی
بعضیها معتقدند که خوردن پنیر به تنهایی باعث کندی عملکرد ذهن میشود. واقعیت این است که در پنیر مادهای به نام تیرامین وجود دارد که تجمع آن در درازمدت در مغز، کارایی آن را کم میکند. از سوی دیگر مواد غذایی حاوی مس آنزیمی تولید میکنند که از این تجمع جلوگیری میکند. گردو یکی از خوراکیهایی است که به مقدار کافی مس دارد. به همین دلیل محصول تازهای که در بین پنیرها به شما چشمک میزند، پنیر گردویی است. گردوی موجود در این پنیر ریز و خرد شده است و میتواند به همراه نان و سبزی صبحانه یا عصرانه خوبی باشد.
پنیر زیره
یکی از جدیدترین محصولات بازار که میتوانید روی میز صبحانه یا عصرانهتان قرار دهید، پنیر زیره است. حتی اگر از زیره خیلی خوشتان نمیآید این پنیر خوشمزه را امتحان کنید. مطمئن باشید که از طعم و عطر زیره همراه با نان و پنیر لذت میبرید.
پنیر گودا
بافت این پنیر اصلا نرم نیست و جزو پنیرهای نیمه سخت به حساب میآید. پنیر گودا یک پنیر هلندی است و برای اولین بار در جنوب این کشور در شهری به نام گودا به عمل آمد. این پنیر به سرعت در داخل فر یا روی گاز ذوب میشود. پس آن را لایه لایه ببرید و بعد غذاهایی مانند پیتزا، لازانیا و حتی املت را به سرعت کشدار کنید.
پنیر موزارلا
این پنیر ایتالیایی جزو پنیرهای کشدار است، رنگ سفیدی دارد و بیشتر برای تهیه غذاهایی مانند انواع سالاد، پیتزا، لازانیا و سوپ یا غذاهای رول شده بهکارمی رود. موزارلا کمی حالت نرم و آبدار دارد و شبیه پنیر تازه است. این پنیر همراه با ریحان، گوجه فرنگی، روغن زیتون و نمک به یک پیش غذای خیلی خوشمزه تبدیل میشود. در ایتالیا موزارلا با استفاده از شیر گاومیش به عمل میآید.
پنیر تست
در نگاه اول وقتی این پنیر را میبینید ممکن است تصور کنید که پنیر ورقه شده ساده است اما نمیتوانید مانند سایر پنیرهای ورقه شده از آن استفاده کنید. بهتر است آن را لابهلای نانهای تست بگذارید و در دستگاه ساندویچساز قرار دهید. این پنیر به راحتی ذوب میشود و ساندویچهای شما را به هم میچسباند. پنیر تست را از رنگ زرد تیرهاش شناسایی کنید.
پنیر کمِمبِرت
این پنیر با اسم عجیب و غریبش یک پنیر فرانسوی است که میتوانید آن را روی میز صبحانه بگذارید یا در تهیه کیک، ساندویچهای سبک و همراه با انگور و مربا به عنوان دسر از آن استفاده کنید. کممبرت بافت نرم و کرِمی شکلی دارد که وقتی آن را در دمای اتاق قرار میدهید به نظر میرسد در حال ذوب شدن است.
بلوچیز
آدمهایی که بلوچیز را میشناسند دودستهاند: یا عاشق این پنیر هستند یا از طعم و اسم آن به شدت نفرت دارند. البته شیوه استفاده از بلوچیز در عشق یا نفرت آدمها تاثیر دارد. اگر میخواهید برای اولین بار این پنیر را امتحان کنید و از آن متنفر نشوید، بهتر است آن را با سالاد میل کنید. سالاد سیب انتخاب خوبی است چون بلوچیز با سیب طعم بهتری دارد. حتی میتوانید برای اینکه از طعم تند و تیز این پنیر بیشتر لذت ببرید، گردو و بادام هم به سالادتان اضافه کنید یا با استفاده از بلوچیز و کمی خامه سس خوشمزهای درست کنید.
بلوچیز یک پنیر کاملا اروپایی است که به تازگی در ایران هم دیده میشود. جالب است بدانید که بلوچیز دارای رگههای سبز- آبی است که چیزی جز کپکهای خوراکی نیستند. قسمتهای داخلی این پنیر نرم و کرم رنگ است و سوراخهای کمی دارد.
پنیر بوترکیزه
شاید وقتی این پنیر ایتالیایی را میخورید به این نتیجه برسید که طعم و مزه آن با پنیرهای معمولی کمی متفاوت است. پنیر بوترکیزه طعم کرهای و البته چربی بالایی دارد. مزیت آن این است که با بیشتر ذائقهها جور در میآید. برای همین این پنیر خوش طعم را از دست ندهید. تکههایی از آن را روی سالاد کاهو بریزید یا پنیر بوترکیزه رنده شده را به غذاهایی که داخل فر پخته میشوند اضافه کنید.
رنگ این پنیر زرد طلایی است و بافت نرم آن به راحتی شما را وسوسه میکند تا با این پنیر غذا بپزید یا همراه با نان به عنوان عصرانه میل کنید. فقط مراقب بالارفتن وزنتان باشید. این را هم بدانید که پنیر نسبتا ارزانی نیست. پنیر بوترکیزه بهصورت یک تکه پنیر سهگوش بزرگ در داخل پلاستیکهای وکیوم شده به فروش میرسد.
پنیر پارمسان
اگر یکی از مشتریان پروپا قرص پاستا، اسپاگتی و پنه هستید باید بدانید که بیشتر آشپزها برای تهیه سس این غذاهای خوشمزه از پنیر پارمسان استفاده میکنند. علاوه بر این میتوانید برای تزئین سوپ و سالاد هم پارمسان را به کار ببرید. این پنیر داخل بستهبندیهایی بهصورت پودری شکل موجود است و لازم نیست که هنگام مصرف آن را برش بدهید یا رنده کنید، طعم ملایمی دارد و تا سه ماه در یخچال سالم میماند.
نظر شما