یک شرکت دانش‌بنیان با بومی‌سازی فناوری کشت گونه‌های خاص و گران‌قیمت گیاهی، زمینه را برای توسعه محصولات کشاورزی به کمک فناوری بومی فراهم کرده است.

کشاورزی

به گزارش همشهری آنلاین، شکوفه شهرزاد مدیرعامل این شرکت با اشاره به تولید محصولات فناورانه مرتبط با فناوری زیستی و سلولی، عنوان کرد: تیم فناور شرکت تجربه علمی و تخصصی در زمینه کشت سلول و بافت گیاهی، به طراحی و بومی سازی‌  پروتکل کشت بافت و تکثیر گیاهان مختلف در حال انقراض و یا دارای کاربرد خاص به ویژه دارویی را هدف گذاری کرده‌ است.

طراحی پروتکل بومی در کشت گونه‌های گیاهی

این فعال فناور با اشاره به توانمندی در کشت گونه‌های گیاهی از گروه بری‌ها عنوان کرد: در روند فعالیت متوجه شدیم گیاهان گروه بری‌ها به ویژه ارقام مختلف بلوبری، رزبری، بلکبری و هیبرید بین آن‌ها در کشور ما کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند بنابراین تصمیم گرفتیم آن‌ها را از شرکت‌های معتبر خارجی خریداری و برای تولید به کشور وارد کنیم. این گونه‌ها با مشکلات زیاد وارد کشور شده و به عنوان پایه مادری در شرایط استاندارد نگهداری شدند.

شهرزاد، ادامه داد: چند سال بعد هم وزارت جهاد کشاورزی به واردات برخی ار ارقام جدید اقدام کرد که تعدادی نیز به شرکت ما واگذار شد تا نسبت به تولید آنها اقدام کنیم. شرکت با استفاده از توان علمی خود ابتدا پروتکل کشت سلول و بافت آنها را اجرا کرد و سپس با استفاده از پایه های مادری در دسترس خود نسبت به تکثیر آزمایشگاهی و ریزازدیادی آنها اقدام نمود.

به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، به گفته مدیرعامل شرکت سلول فن‌آور، میوه و گاه برگ این گروه گیاهی یکی از منابع مهم آنتی اکسیدان است و می‌تواند در پیشگیری و درمان بیماری‌هایی نظیر سرطان، قلب و عروق، اختلالات بینایی، دیابت و غیره مفید واقع شود.

وی با بیان این‌که عمده کاربران محصول تولیدی این شرکتف باغداران و گلخانه داران هستند، عنوان کرد: کاشت نهال‌های تولیدی این شرکت علاوه بر این‌که می‌تواند در افزایش سطح سلامت عمومی و پیشگیری و درمان بیماری‌ها مفید واقع شود بلکه می تواند در افزایش درآمد باغداران و بالطبع سطح زندگی آنها نیز موثر باشد زیرا در حال حاضر قیمت میوه و میزان درآمد حاصل از فروش آن در بین محصولات باغی بسیار قابل توجه‌تر است.

توانمندی در کشت نهال‌های بلوبری

شهرزاد، با اشاره به تولید و تجاری‌سازی این ارقام با روش منحصر به‌فرد و اختصاصی در این شرکت عنوان کرد: شرکت سلول فناور دارو نخستین شرکتی است که به تولید نهال این گروه به ویژه بلوبری‌ها اقدام کرده است. در گذشته و حال تعدادی نهال با منشا کشورهایی چون ترکیه وارد شده و می شود.

وی با اشاره به نقش تولیدات این شرکت دانش‌بنیان در کاهش خروج ارز و کمک به تولیدات داخلی این نوع محصولات عنوان کرد: آمار دقیقی در مورد میزان خروج ارز برای واردات نهال بری‌ها در دسترس نیست اما به نظر می رسد حداقل چند صد هزار دلار در سال باشد. از سوی دیگر، قیمت محصول تولیدی این شرکت به مراتب کم‌تر نمونه های خارجی است. علاوه براین، نهال‌های تولیدی این شرکت تحت نظارت موسسه تحقیقات ثبت و گواهی نهال بذر و نهال که یک مرجع رسمی تایید سلامت نهال است، تولید می شوند و پس از گذراندن تست‌های مولکولی سلامت برای بیماری‌های خاص، این گروه مجوز عرضه به بازار را می گیرند این در حالی است که نهال‌های وارداتی اغلب از سایر کشورها وارد می شوند و هیچ نظارتی بر آن‌ها وجود ندارد.

او درباره میزان اشتغال‌زایی این شرکت توضیح داد: در حال حاضر شرکت تعداد حدود ۲۰  کارمند و کارگر شاغل به طور مستقیم دارد اما با توجه به محصول تولیدی شرکت که نهال است و باغات احداث شده با نهال‌های تولیدی این شرکت ارزش افزوده خلق می‌کنند، تعداد شاغلین در این باغات و گلخانه ها ده‌ها برابر عدد فوق است و هزاران نفر در این حوزه به طور غیر مستقیم اشتغال دارند.

 نقش حمایتی دستگاه‌های اجرایی

این فعال حوزه فناوری، با اشاره به نقش دستگاه‌های اجرایی و متولی در حوزه دانش‌بنیان‌ها بیان کرد: معاونت محترم علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، حمایت‌های خوبی را برای شرکت‌های دانش بنیان فراهم کرده، اما برخورداری از برخی از حمایت‌ها مستلزم داشتن مهارت و پیگیری‌هایی است که از عهده افراد با مهارت خاص بر می آید و شرکت‌هایی چون شرکت ما که درگیر فعالیت‌های علمی و پژوهشی است و مدیران آن عمدتا دانشگاهی هستند، با این مهارت‌ها آشنایی چندانی ندارند.

شهرزاد با اشاره به توانمندسازی شرکت‌های دانش بنیان در بهره‌مندی از حمایت‌ها و تسهیلات بانکی عنوان کرد: از راهکارهای دیگر می‌توان به ایجاد کانال‌های ارتباطی به ویژه کانال‌های مالی به منظور تبادلات تجاری با کشورهای همسایه و سایر کشورها، ملزم ساختن واردات مواد آزمایشگاهی و سایر مواد اولیه، ایجاد سازوکاری برای این‌که مواد اولیه وارداتی به کشور به قیمت جهانی و نه چند برابر در اختیار تولید گنندگان داخلی قرار گیرد و جلوگیری از واردات رسمی و قاچاق محصولاتی که نمونه تولید داخلی آنها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در دسترس است اشاره کرد.

کد خبر 758871

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha