در حاشیه منطقه ۱۸ تهران، کمی آن‌طرف‌تر از دودکش کارخانه‌های صنعتی، اسب‌ها در سرزمینی سبز و خرم یورتمه می‌روند. بیشتر به خیال می‌ماند، اما در فاصله پنج‌دقیقه‌ای از آهن‌قراضه‌ها، اینجا، درخت‌ها دود کارخانه‌ها را می‌بلعند و اکسیژن بیرون می‌دهند.

قاسمی

همشهری آنلاین‌ _‌ مریم قاسمی: روستای نوروزآباد هم به کمک دم و بازدم همین درختان نفس می‌کشد. در این روستا بیش از هر چیز «مجموعه‌ سوارکاری نوروزآباد» جلوه می‌کند. جایی که به کمک مدیریت شهری منطقه۱۸ و مدیر سوارکاری تبدیل به یکی از نقاط گردشگری تهران شده است. مسئولان در مناسبت‌های سال تلاش می‌کنند به طور رایگان تور گردشگری برای اقشار مختلف برگزار کنند تا در یک سفر چندساعته نهایت استفاده و بهره را از این مجموعه تفریحی و ورزشی ببرند.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

لذت دیدن مسابقات اسبدوانی کنار هم

«داود قربان‌پور» مدیریت این مجموعه را بر عهده دارد. او کشتی‌گیر است اما ۴۰ سال می‌شود که در خدمت مجموعه سوارکاری نوروزآباد است: «این مجموعه ۵۷ هکتار است. ۱۰زمین مانژ (زمین سوارکاری)، میدان چوگان، زمین درساژ (حرکات موزون اسب) و پیست کورس دارد و مسابقات اغلب پنج‌شنبه و جمعه‌ هرهفته برگزار می‌شود و اهالی می‌توانند رایگان از این مسابقات دیدن کنند.»

قربان‌پور درباره اینکه چگونه می‌توان یک سوارکار خوب شد می‌گوید:‌ «برای اینکه سوارکار ماهری شوید باید ۹۰جلسه کلاس آموزشی را بگذرانید، البته به استعداد و هوش شخص هم بستگی دارد. هزینه ثبت‌نام آموزش سوارکاری برای هرترم ۱۰ جلسه‌ای حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان است که البته ۵۰ درصد از این شهریه به مربی پرداخت می‌شود. اما در این بین، فرزندان شهدا، جانبازان و ایثارگران از تخفیف ویژه برخوردارند و درماه‌های قبل نیز گروهی از آنان به رایگان از این خدمات استفاده کردند.»

اشتغالزایی اسب‌ها برای آدم‌ها

مقام بیاورید اسبتان گران‌تر می‌شود

او از مجموعه نوروزآباد به عنوان مجهزترین باشگاه‌های سوارکاری در خاورمیانه یاد می‌کند و می‌گوید: «هزینه این باشگاه نسبت به سایر باشگاه‌ها بسیار ارزان‌تر است. فقط به این دلیل که مدیران این مجموعه می‌خواهند اسب‌سواری ورزش تمام اقشار جامعه باشد و نه فقط افراد پولدار.» قربان‌پور نکته جالب دیگری را هم مطرح می‌کند: «شاید اینجا _ جموعه سوارکاری_ تنها جایی باشد که انسان‌، سوژه اصلی نیست. بنابراین اصلاً خیال نکنید که اگر سوارکار ماهری شدید، ‌این شما هستید که در مسابقات مقام می‌آورید یا معروف می‌شوید بلکه اسبتان گران‌تر می‌شود.»

قربان‌پور عقیده دارد که سوارکاری می‌تواند بسیار درآمدزا باشد. این صنعت آنقدر قابلیت اشتغالزایی دارد که در همین روستای نوروزآباد بسیاری از این راه کسب در آمد می‌کنند، از نعل‌بند و زین‌ساز گرفته تا مربی و سوارکار، کارگر و ....

اشتغالزایی اسب‌ها برای آدم‌ها

عکس‌ها : رضا نوراله

کد خبر 759087

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۵
    0 0
    خوب