به گزارش همشهری آنلاین، مراسم آغاز رسمی طرح توانمند سازی دانشجویان فعال فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در غالب «حامیم» برای سال جاری و تجلیل از برترینهای این طرح، امروز در تالار پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد. حجت الاسلام مصطفی رستمی رییس نهاد رهبری در دانشگاهها در این برنامه در خصوص جزییات برنامه حامیم گفت: بعد از تعطیلی عجیب موسسات آموزشی و تربیتی در سطح آموزش و پرورش، آموزش عمومی و آموزش عالی که یکی از بزرگترین و جدی ترین تعطیلیها در کل دنیا بود؛ این نوع تعطیل کردن جریان حکمرانی تربیتی و آموزشی را در فضای کشور شاهد نبودیم، اما این اتفاق در ایران نیز رخ داد. حتی در دومین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور آقای رئیسی تشکیل شد به این تعطیلی مداوم مورد اعتراض شد و مورد نقد قرار گرفت. چون در فرایند آموزش حضوری، جامع پذیری، انتقال ارزش ها و تربیت رخ می داد.
وی ادامه داد: با این تعطیلیها و دور شدن بچههایمان از فضای علمی و آموزشی آنها را به فضایی بردیم که در فضای حکمرانی غرب مثل اینستاگرام انس پیدا کردند و جدا کردنشان سخت شده است. دانشگاهها با تاکید رییس جمهور و آموزش و پرورش بازگشایی شدند اما تازه مسائلی که با آنها مواجه شدیم خودش را نشان داد. در کنار خسارتهای کنار هم نبودن مجموعههای دانشجویی در کنار معلمان و اساتید که به آسیبهای تربیتی منجر شده بود در اردیبهشت 1401 آثار سو تعطیلی فضای دانشگاهی دیدیم. ما در فضای دانشگاه ها شاهد اتفاقاتی بودیم که بعد انقلاب سابقه نداشت و این مساله کاملا برای اساتید و مدیران اموزش عالی روشن بود که دوری دوساله دانشجویان جنس آنها را متفاوت کرده است.
رستمی افزود: از لحاظ آماری هم این اثرات سو قابل مشاهده بود تا جایی که از 300 هیئت فعال دانشجویی 160 هیئت باقی ماندند، از 130 کانون فعال فرهنگی در حوزه مهدویت و قران و عترت 70 کانون باقی ماندند و از سه هزار نماز جماعتی که در دانشگاهها و خوابگاهها و مراکز اموزشی برگزار میشد 800 تای آن تعطیل شد. تشکلهای دانشجویی هم به همین صورت آمار دفاترشان کاهش پیدا کرده بود. و اینها حلقههای میانی بودند که کنشگری را از فضای کلان به فضای عمومی منتقل میکردند.
رییس نهاد رهبری بیان داشت: به همین خاطر لازم بود که فضایی را فراهم کنیم که دانشجویان در کنار یکدیگر قرار بگیرند و تصمیم بر این شد که سه درصد از دانشجویان فعال جریان انقلابی در تابستان مهارتها و اقتضات فضای جدید را بشناسند و برای سال تحصیلی با آمادگی حضور پیدا کنند. این طرح هم به مجموعههای فرهنگی دولت و ریاست محترم جمهور ارایه دادیم اما آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفت و به دستگاهها ارجاع شد. ما با منابع محدود مجبور شدیم به جای 100 هزار نفر برای 10 هزار نفر برنامه ریزی کردیم.
وی خاطرنشان کرد: ابتدا برنامه در مراکز استانها برگزار و باعث شد کنار هم قرار گرفتن دانشجویان فعال در این دوره تابستانی اورده اولیه خوبی بشود. ما به متولیان امر گفته بودیم پاییز ملتهبی خواهیم داشت اما با اتفاقی که برای خانم مهسا امینی در شهریور رخ داد و امادگی جریان ضد انقلاب شاهد شروع فتنه از ابتدای پاییز و درگیر شدن دانشگاهها شدیم.
رستمی با اشاره به اینکه شاهد بودیم دشمن اصرار بر نا آرام کردن فضای کشور داشت اگر بتوانند براندازی، اگر نتوانند کم کردن حرکت گفت: در این فضا محیط دانشگاه به خاطر حضور عناصر نخبه و آرمان خواه و کنشکر برای دشمن محیط مناسبی برای آسیب زدن و یارگیری بود و در طول فتنه سال گذشته خیلی جاها موفق میشدند فضای خیابان را کنترل کنند اما فضای دانشگاهها به خاطر اقتضاعات کنشگری محیط مناسبی برای جریانات ضد انقلاب بود.
رییس نهاد رهبری در دانشگاهها گفت: به خاطر همین حساسیت، جریان انقلاب باید از محیط دانشگاه برای پیشبرد آرمانهای انقلاب استفاده کند کما اینکه تا الان نیز دانشگاه در خدمت انقلاب بوده. دانشگاه ارزشمند است و دشمن در این فتنه در حال کند کردن حرکت فضای علمی کشور هم بود این فضا ایجاب میکند هم مدیران استانی و هم کشوری به این مسایل اهمیت ویژه ای دهند.
رستمی در پایان گفت: امروز هم ما از دومین طرح حامیم که در واقع دانشجویان فعالی هستند که به عنوان حلقه میانی حضور خواهند داشت رونمایی میکنیم. وزیر کشور خودشان شاهد بودند که تلاش دشمن برای به هم زدن فضای دانشگاه بود و تلاش آموزش عالی برای مدیریت و هدایت اهداف انقلاب بود. مجموعا ما در این مسیر از حمایت طرح حامیم توسط استانداران و اقای صحرایی رییس دلنشگاه فرهنگیان شاهد و از همه انهایی که در این مسیر همراه ما بودند متشکرم.
نظر شما