به گزارش واحد مرکزی خبر، حسن قالیباف اصل با تاکید بر این که بینالمللی شدن بورس در دستور کار قرار گرفته است، افزود: شورای مناطق آزاد تجاری این پیشنهاد را به مجلس شورای اسلامی داد، که مجلس آن را تصویب کرد و پس از طی مراحل قانونی، تاسیس "بازار بورس بینالمللی" در مناطق آزاد تجاری محقق خواهد شد.
وی با بیان این که آیین نامه تاسیس بورس در مناطق آزاد تجاری تدوین شده و در حال تصویب است، اضافه کرد: تاسیس و اداره بورس در این مناطق بر اساس این آیین نامه خواهد بود.
مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران همچنین درباره طرح تشکیل بورس کشورهای اسلامی گفت: این طرح در دست مطالعه و کارگروهی برای تدوین "گزارش توجیهی" و "امکان سنجی" تشکیل شده است.
قالیباف به نشستی که چندی پیش در استانبول با حضور نمایندگان کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی برای تشکیل بورس کشورهای اسلامی برگزار شد، اشاره و اضافه کرد: در چارچوب این طرح قرار است؛ ابزارهای اسلامی بازار سرمایه طراحی شود و معاملات بین کشوری بورس مدنظر قرار گیرد.
مدیر عامل بورس اوراق بهادار تهران با بیان این که ۵ شرکت بزرگ امسال در بورس پذیرفته و سهام آنها عرضه شد، افزود: سیمان کردستان، کشتیرانی، پالایشگاه نفت اصفهان، شرکت مخابرات و بانک ملت؛ ۵ شرکتی بود که سهام آنها امسال در بورس عرضه شد.
قالیباف برنامه سال آینده بورس برای پذیرش شرکتهای جدید در بازار سرمایه را تبیین و اضافه کرد: بر اساس بودجهریزی سال آینده، ۹ شرکت جدید در بورس پذیرفته و سهام آنها عرضه خواهد شد.
وی با تشریح اولویتهای برنامهای بورس گفت: افزایش نقد شوندگی و حمایت از سهام داران از اولویتهای بورس اوراق بهادار است.
قالیباف به دیگر اولویتهای کاری بورس اشاره و اضافه کرد: افزایش شفافیت، اطلاعرسانی و کارآیی بازار، کمک به صنایع و شرکتهای پذیرفته شده با هدف بهبود فضای کسب و کار، کاهش ریسک و افزایش اطمینان به بازار، افزایش جذابیت ورود به بورس و توسعه فرهنگ سهامداری و سرمایهگذاری از دیگر اولویتهای بورس در برنامههای این شرکت است.
وی با اشاره به اقدامات اخیر بورس، افزود: راه اندازی سامانه معاملات جدید از جمله این اقدامات بود که نسبت به نرم افزار گذشته کارآمدتر شده است و برخی کاستیها که در گذشته وجود داشت، در این سامانه برطرف و امور تسریع شده است.
مدیر عامل بورس اوراق بهادار تهران با اشاره به این که بحران مالی جهانی کمترین آسیب را به بازار سرمایه کشورمان داشت، گفت: در چارچوب آینده نگری؛ بسته پیشنهادی بازار سرمایه تدوین و به دولت ارسال شد که دولت آن را تصویب و حتی برخی از بندها و موارد آن را ابلاغ کرده است اما منتظریم که این بسته کاملا ابلاغ شود.
قالیباف با تاکید بر روانسازی بازار، تصریح کرد: بر این اساس میزان نقدشوندگی افزایش پیدا کرده است.
وی همچنین شفافسازی اطلاعات و آمار شرکتها و صنایع حاضر در بورس را خواستار شد و گفت: امید نامه بانک ملت برای حضور در بورس کامل و جامع بود و با توجه به عرضه موفق سهام بانک ملت، دیگر شرکتها نیز "امید نامه" کامل، روزآمد و شفاف ارائه دهند.
مدیر عامل بورس اوراق بهادار تهران درباره زمان بسته بودن "نمادها"؛ خاطر نشان کرد: نخست باید شفافیت ایجاد و بعد نمادهای بسته شده باز شود؛ چون ممکن است در صورت شفاف نبودن آمار و گزارش عملکرد برخی شرکتها قیمتها واقعی نباشد؛ بنابراین بر شفافیت بیش از گذشته تاکید داریم.
وی به پیشنهادهای شرکت بورس درباره بودجه سال آینده و همچنین در مواردی برای برنامه پنجم توسعه اشاره و اضافه کرد: این پیشنهادها را به دولت ارائه کردهایم، که دولت هم در برخی موارد از پیشنهادها استقبال کرده و آنها را مدنظر قرار داده است.