پهلوان‌ حاج «اسماعیل سرپرست» بانی و موسس زورخانه‌ای متفاوت در تهران است. زورخانه باب‌الحوائج (ع) تهران به‌جز پرداختن به ورزش باستانی، برای جلا دادن به جان، به انجام امور خیریه اهتمام ویژه‌ دارد و نام حاج اسماعیل، به‌عنوان پیش‌قراول این کار جمعی، می‌درخشد.

قاسمی

همشهری آنلاین _ مریم قاسمی : وقتی از خاطرات دوران کودکی، ‌نوجوانی و جوانی در کوچه‌پسکوچه‌های شهرک ولی‌عصر (عج) سخن می‌گوید، وقتی از تنها الگوی اخلاقی، مذهبی و ورزشی یعنی پدر ورزشکارش‌، مرحوم حاج «حسین سرپرست»، سخن می‌گوید، متاثر و منقلب می‌شود و چشمانش نمناک؛ همان پیرمرشد زورخانه‌های جنوب شهر، پیر دلسوزی که به فرزندانش درس زندگی، معرفت و مردانگی داد. اینکه چگونه با مردم زندگی و به آنان خدمت کنند و بدانند که خدمت به مردم نوعی عبادت است.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال‌کنید

حاج «اسماعیل سرپرست»، بانی و مسئول زورخانه باب‌الحوائج(ع) در شهرک ولی‌عصر(عج)، متولد ١٣٣٤ و بزرگ‌شده این محله است و قصد دارد هدف پدر را تا آخر عمر دنبال کند تا هم ورزش باستانی زنده بماند و هم‌ اینکه فرهنگ‌ پهلوانی بین مردم و نسل جدید ببالد. به کمک اهل محل، با اخلاق و منش این پهلوان بیشتر آشنا می‌شویم.

کتاب ادب و معرفت

«محمدجواد قاسمی» از ورزش‌دوستان شهرک ولی‌عصر (عج) درباره پهلوان هم‌محله‌ای می‌گوید: «اخلاق و رفتارش را از پدر مرحومش، حاج حسین‌آقا، که خودش از نام‌آوران رشته باستانی‌کشور بوده به ارث برده است. در یک‌ کلام، حاج اسماعیل را بایدکتاب ادب و معرفت محل دانست. خیلی‌ها_ افراد معتاد بهبودیافته و خلافکاران اصلاح‌شده‌_ به خاطر حضور اوست‌ که به این زورخانه می‌آیند و مراقبند به‌ گذشته برنگردند.»

گلریزان پهلوان‌ «سرپرست» به داد خیلی‌ها رسید | آموزش رایگان به نونهالان و نوجوانان در زورخانه

قاسمی اضافه می‌کند: «دغدغه او صرفا روشن نگه‌داشتن چراغ این زورخانه نیست؛ عقیده دارد که اینجا در کنار ورزش، باید محلی برای گره‌گشایی از کار و زندگی مردم باشد.»

گلریزان پهلوان‌ «سرپرست» به داد خیلی‌ها رسید | آموزش رایگان به نونهالان و نوجوانان در زورخانه

گلریزان و رفع گرفتاری مردم

«محمدعلی حسن‌زاده»، از جوانان ورزشکار هم‌محله‌ای، پای ثابت مراسم گلریزان زورخانه باب‌الحوائج (ع) است. او تعریف می‌کند:«حدود یک ماه قبل، یک جشن گلریزان دیگر در این زورخانه برگزار شد. حاج اسماعیل، بانی و بزرگ زورخانه، بعد از هنرنمایی ورزشکاران در داخل گود، از مشکلات مالی و درمانی بانویی حرف زد که در وضعیت بسیار ناراحت‌کننده‌ای قرار گرفته و همه امیدش به محبت و بخشش ورزشکاران است. حرف این پهلوان در میانه گود زورخانه باعث شد تا پول زیادی برای کمک به این همشهری جمع‌آوری و به طریقی به دستش برسد.»

گلریزان پهلوان‌ «سرپرست» به داد خیلی‌ها رسید | آموزش رایگان به نونهالان و نوجوانان در زورخانه

حسن‌زاده از دیگر کارهای خیرخواهانه بانی زورخانه باب‌الحوائج (ع) هم صحبت می‌کند: «معمولا در طول سال چندین گلریزان داریم، از تهیه لوازم خانگی و جهیزیه برای دختران دم‌بخت، کمک به درمان بیماران نیازمند، آزادی زندانیان غیرعمد و تلاش برای گرفتن رضایت از خانواده‌ها تا تهیه کیف و لباس برای دانش‌آموزان و جور کردن پول پیش اجاره خانه برای فقرا.»

انگیزه نونهالان و نوجوانان در زورخانه

«محمد محسنی»، از جوانان هم‌محله‌ای، یکی دیگر از ویژگی‌های اخلاقی پهلوان حاج «اسماعیل سرپرست» را به زبان می‌آورد: «رفتارش با نونهالان و نوجوانان آنقدر با احترام و متانت است که تصور می‌کنید هرکدامشان جزو خانواده و بستگانش باشند. حاج اسماعیل یکی از چهره‌های مطرح کشور در ورزش باستانی است که از سال‌ها قبل برای آموزش نونهالان و نوجوانان پیش‌قدم شده و بدون گرفتن حتی یک‌ ریال شهریه، آنها را با رشته ورزشی باستانی آشنا کرده، بچه‌هایی که امروز به سنین جوانی رسیده‌اند و محبت پهلوان آنها را در این زورخانه نمک‌گیر کرده است.»

گلریزان پهلوان‌ «سرپرست» به داد خیلی‌ها رسید | آموزش رایگان به نونهالان و نوجوانان در زورخانه

درباره پهلوان «اسماعیل سرپرست»

پدرش از پیشکسوتان ورزش باستانی بود و تا سال ١٣١٧ بسیاری از زورخانه‌های قدیمی‌ قزوین زیر نظر او اداره می‌شد. شاید بیشتر از شش سال نداشت که همراه پدر به زورخانه خسرو _ پهلوان خسرو معصومی_ ‌رفت و از همان زمان با ورزش باستانی زورخانه و منش پهلوانی آشنا شد تا اینکه خانواده از قزوین به تهران نقل مکان کردند و زورخانه پدرش واگذار شد. حاج «حسین سرپرست»، پدر اسماعیل سرپرست، فردی بسیار تاثیرگذار، معتقد و مذهبی بود. او به همراه «اسماعیل حاج‌ولیان»، معروف به «اسماعیل مرشد»، که از پیشکسوتان قدیمی بود، به مسجد نایب می‌رفتند. گاهی پدرم مکبر می‌شد و اسماعیل مرشد اذان‌گو و گاهی اوقات برعکس. حاج حسین حتی در ٨٠‌سالگی گرم و گیرا اذان می‌گفت.

او که در ساخت مسجد امام هادی (ع) _ ساختمان سابق_ نقش ویژه‌ای داشت به صرافت افتاد که زورخانه‌ای هم در این محله ساخته شود که علاوه بر درس دین و اخلاق، درس ادب و معرفت را نیز جوانان در این مکان بیاموزند. در این زمان حاج اسماعیل سرپرست که قطعه زمینی در محدوده شهرک ولی‌عصر(عج) داشت که به فکر ساختن مجتمع ورزشی درآن افتاد، اما چون پدرش اصرار داشت تا قبل از اینکه دار فانی را وداع کند زورخانه‌ محل را ببیند، حاج اسماعیل_ اواخر دهه پنجاه_ تصمیم گرفت به‌جای مجتمع ورزشی، زورخانه‌ باب‌الحوائج(ع) را تاسیس کند و حالا از آن زمان بیش از ۴۰ سال گذشته است.

گلریزان پهلوان‌ «سرپرست» به داد خیلی‌ها رسید | آموزش رایگان به نونهالان و نوجوانان در زورخانه

کد خبر 764563

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha