به گزارش ماهنامه نجوم، اخیرا تلسکوپ فضایی هابل تصاویر متحیرکنندهای از گردش سیارات فراخورشیدی به دور ستارههای دور دست در اختیار ما گذاشته است. در این روش به طور مستقیم سیارات فراخورشیدی با اندازهگیری میزان تغییرات درخشندگی ستارگان مادر آشکارسازی میشوند.
دانشمندان با اصلاح قابلیتهای هابل در کشف سیارات فراخورشیدی توانستند به طور مستقیم از این دنیاهای بیگانه در نور مریی تصویربرداری کنند.
تخمین زده شده است که 100 سیاره فراخورشیدی ناشناخته دیگر را میتوان در دادههای قدیمی هابل کشف کرد. همچنین این روش توسط اخترشناسان آزمایش شد.
در نوامبر سال 2008، تصویربرداری گسترده و مستقیم از سیارات فراخورشیدی، پیشرفت رصدخانههای فضایی و زمینی را نشان داد. در همین راستا با استفاده از مشاهدات اپتیکی تلسکوپهای کک و جمینی در نور فروسرخ از ستاره جوان اچ.آر 8799 (در فاصله 140 سال نوری که حدود 50 درصد پرجرمتر از خورشید است)3 غول گازی پرجرم حدود 7 و 10 برابر اندازه مشتری کشف شد. بنابراین اخترشناسان، دادههای هابل در سال 1998 از همین ستاره را دوباره مورد بررسی قرار دادند تا نشانی از این سیارات فراخورشیدی در داده های قبلی نیز بیابند.
در سال 1998 ، اچ.آر 8799 ستارهای تنها و بدون هیچ سیاره فراخورشیدی نظر میرسید. از این پس ، اخترشناسان دادههای قدیمی هابل را بررسی خواهند کرد و دوران هیجان انگیزی را پیش رو خواهند داشت.