این بانوی کارآفرین از اشتیاقش برای توسعه کار می‌گوید. از اینکه امیدوار است روزی برسد که بتواند یک تولیدی بزرگ در منطقه برای بانوان راه‌اندازی کند.

فرشته آذر پيرا

همشهری آنلاین- معصومه مهدیانی: داخل بوستان تمدن که می‌شوی، ساختمانی پیش سرای محله مجیدیه، سر راه قرار دارد که صدای مداوم چرخ‌های خیاط از آن به گوش می‌رسد. چرخ‌هایی که با چرخیدنشان زندگی بیش از ۲۰ زن سرپرست خانوار را می‌گردانند. «فرشته آذر پیرا» بانوی کارآفرینی است که با راه‌اندازی تولیدی کوچک در محله توانسته تعدادی از زنان سرپرست خانوار را مشغول به کار کند. برای آشنایی با این بانوی کارآفرین محله مجیدیه سری به تولیدی کوچک او در بوستان تمدن زدیم.  

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید


اتاق کوچک است و چند میز کار خیاطی در آن قرار دارد و زنانی پشت چرخ‌ها مشغول کارند. آذرپیرا از دلیل راه‌اندازی کارگاه کوچک تولید لباس مردانه و مانتو می‌گوید. از اینکه باید بیش از اینها به زنان سرپرست خانوار کمک کرد و آنها را فراموش نکرد. او می‌گوید: «۸ سال در تولیدی خیاطی می‌کردم و در آنجا زنانی را می‌دیدم که برای چرخاندن زندگی‌شان ساعت‌ها پشت چرخ می‌نشستند و اعتراضی هم از زندگی نداشتند. من در آنجا واقعاً می‌دیدم که زنان سرپرست خانوار چقدر به کارکردن احتیاج دارند. برای همین تصمیم گرفتم یک تولیدی کوچک راه‌اندازی و به این زنان کمک کنم که روی پاهای خودشان بایستند.» او ادامه می‌دهد: «وقتی این موضوع را با همسرم در میان گذاشتم او هم در تمام طول راه کمکم کرد تا بتوانم به این هدفم برسم. کم‌کم با کمک زنان محله مجیدیه، پارکینگ خانه‌ام را به تولیدی تبدیل کردم و کار را با ۸ بانو شروع کردم که بیشترشان از اهالی همین محله بودند. بعد از گذشت یک سال توانستیم با سرای محله مجیدیه ارتباط خوبی برقرار کنیم و آنها نیز به ما در راه‌اندازی این کارگاه کمک بسیاری کردند.» او می‌گوید: «با آمدن به اینجا فعالیت‌هایمان جدی‌تر شد. برای همین تعداد چرخ‌ها را به ۲۲ دستگاه رساندیم و بانوان بیشتری را نیز مشغول به کار کردیم.»

از خوشحالی آنها خوشحالم


او یکی از مهم‌ترین دلایل انگیزه‌اش برای ادامه این کار را رضایت و خوشحالی این زنان می‌داند و می‌گوید: «وقتی رضایت و خوشحالی را در چهره این زنان می‌بینم، احساس فوق‌العاده‌ای پیدا می‌کنم که من را در ادامه راهم مصمم‌تر می‌کند. این زنان با دل و جان در اینجا کار و از همین طریق نیز به من در ادامه این راه کمک می‌کنند. برای همین من هم سعی کردم و حقوق و ساعت‌کاری آنها به نحوی باشد که از کارکردن در این تولید راضی باشند. در اینجا بانوان از ساعت ۸ صبح کارشان را شروع می‌کنند و ساعت ۱۷ نیز کارشان تمام می‌شود. در این میان از ساعت ۱۳تا ۱۴ نیز برای ناهار، نماز و استراحت تولیدی تعطیل می‌شود. همچنین این بانوان بر اساس نحوه کارشان حقوقی ما بین ۷۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان دریافت می‌کنند.» او می‌افزاید: «قطعا اگر این شور رو اشتیاق زنان نبود، من نمی‌توانستم‌ کاری از پیش ببرم برای همین من نیز از آنها به خاطر اینکه تنهایم نگذاشتند، سپاسگزار هستم.»

از کلاس قرآن تا برگزاری جشن


لبخند روی لب‌های این زنان و خوشحالی‌شان هنگام کار نشان از محیطی آرام و دوستانه دارد. آذرپیرا می‌گوید: «همیشه سعی کردم محیطی را برای این بانوان فراهم کنم تا از کارکردن در آن خسته نشوند و همچنین نگرانی یا مشکلی هم در اینجا نداشته باشند. ما در این تولیدی هم مراسم قرائت قرآن، زیارت و دعاها را داریم و هم برپایی جشن. به نظر من باید محیط کار این بانوان شاد باشد تا آنها احساس بهتری در هنگام کار داشته باشند و برای ساعاتی هم که شده همه چیز را فراموش کنند و با خوشحالی و نشاط به کارکردن بپردازند. همچنین در این سال‌ها به نحوی رفتار کردم تا اگر این بانوان مشکل دیگری نیز داشتند من را امین خودشان بدانند و با من صحبت کنند.»

آرزویم توسعه این کار است


این بانوی کارآفرین از اشتیاقش برای توسعه کار می‌گوید. از اینکه امیدوار است روزی برسد که بتواند یک تولیدی بزرگ در منطقه برای بانوان راه‌اندازی کند. او می‌گوید: «من در اینجا بانوانی را دیدم که در ابتدای کار هیچ چیزی از خیاطی بلد نبودند، اما با تلاش و پشتکار خودشان توانستند در مدت کوتاهی به یک خیاط حرفه‌ای تبدیل شوند. وقتی این بانوان را با این پشتکار و تلاش می‌بینم، دوست دارم کارم را توسعه دهم و یک تولیدی بزرگ راه‌اندازی کنم تا تمام بانوان سرپرست خانوار جویای کار را مشغول به کار کنم.» او ادامه می‌دهد: «برای رسیدن به این هدف نیازمند کمک سازمان‌ها و اداره‌های مختلف هستیم تا شاید با کمک آنها بتوانیم گوشه‌ای از مشکلات این بانوان را حل کنیم. امیدواریم مدارس و سازمان‌های دیگر با دیدن کار این بانوان تولید مانتو و لباس‌های مردانه‌شان را به ما بدهند تا از این طریق این بانوان انگیزه بیشتری برای کار داشته باشند.»


راه‌اندازی تاکسی تلفنی بانوان


ایجاد شغل‌های مختلف برای بانوان یکی از آرزوهای این بانوی کارآفرین است. او می‌گوید: «من دوست دارم جز تولیدی شغل‌های دیگری نیز برای بانوان راه‌اندازی کنم تا میزان فعالیت آنها را در سطح جامعه افزایش بدهم. برای همین تصمیم دارم یک تاکسی تلفنی ویژه بانوان راه‌اندازی کنم تا تمام رانندگان و مسئولان ان از بانوهای سرپرست خانوار باشند و تنها هم به بانوان منطقه خدمات ارائه دهند.» او ادامه می‌دهد: «تمام زمینه‌های لازم برای راه‌اندازی این کار آماده است و امیدواریم شهرداری منطقه نیز به ما در تحقق این امر کمک کند.»


اینجا آرامش داریم


«مریم چراغی» یکی از بانوان فعال در این تولیدی است که از مدت‌ها پیش با این بانوی کارآفرین همکاری دارد. او درباره شرایط کارش در این تولیدی می‌گوید: «وقتی دنبال کار می‌گشتم یکی از دوستانم این تولیدی را به من معرفی کرد و گفت محیط زنانه و آرام آن می‌تواند کمک زیادی به من کند. به همین خاطر وقتی به اینجا آمدم و با برخورد خوب کارفرما مواجه شدم، در اینجا ماندگار ماندم و سعی کردم به نحو مطلوبی کار کنم.» او می‌افزاید: «من چیزی از خیاطی نمی‌دانستم اما در اینجا با کمک ایشان و سایر بانوان توانستم یک خیاط کامل شوم. علاوه بر این محیط آرام و شادی که اینجا دارد باعث می‌شود ما احساس بسیار خوبی داشته باشیم و ساعتی از مشکلاتمان دور باشیم.» «زهرا کرمی» یکی دیگر از بانوان این تولیدی می‌گوید: «برخورد خوب آذرپیرا با بانوان باعث می‌شود که ما با جان و دل در اینجا کار کنیم. او هیچ‌گاه بین بانوان تفاوتی قائل نمی‌شود و با همه به یک نوع برخورد می‌کند. علاوه براین، احساس امنیتی که این محیط زنانه برای ما دارد در تولیدی‌های دیگر وجود ندارد به همین خاطر ما خیلی بهتر و راحت‌تر در اینجا کار می‌کنیم و احساس خوبی از بودن در اینجا داریم.» او می‌افزاید: «همه ما از اینکه بانویی وجود دارد که به فکر بانوان دیگر و همنوعان خودش است بسیار خوشحال هستیم و امیدواریم بتوانیم به ایشان در رسیدن به سایر هدف‌هایشان نیز کمک کنیم.»

________________________________________________________
* منتشر شده در همشهری محله منطقه ۸ به تاریخ ۱۳۹۳/۰۴/۰۲

کد خبر 765509

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha