دانشمندان اولین آدمک (روبات) قادر به پیاده روی در فضای باز را ساختند که مانند انسان عرق می‌کند، می‌لرزد و نفس می‌کشد.

روبات 1

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از دیلی میل، اولین آدمک پیاده‌روی جهان که گرما تولید می‌کند، می‌لرزد، راه می‌رود و مانند یک انسان نفس می‌کشد، تولید شد. آزمایش‌ها بر روی این روبات می‌تواند به دانشمندان کمک کند مقاومت بدن انسان را در برابر امواج شدید گرمایی درک کنند و با استفاده از یافته‌های این آزمایش می‌توان راهکارهایی را برای کاهش مرگ و میرهای ناشی از قرار گرفتن انسان در معرض گرمای شدید پیدا کرد.

دانشمندان دانشگاه ایالتی آریزونا (ASU) روباتی را که توسط شرکت‌های پوشاک برای تجهیزات ورزشی استفاده می‌شود، دوباره طراحی کردند تا عملکردهای حرارتی بدن انسان را تقلید کند.  این روبات یا آدمک آزمایشی که اندی نام گرفته، به منافذ مصنوعی برای تعریق مصنوعی، دما و سنسورهای شارژ گرما در ۳۵ سطح مختلف تجهیز شده است.

اندی این آدمک طراحی شده توسط دانشمندان دانشگاه ایالتی آریزونا با یک کانال خنک‌کننده داخلی جدید، بهبود یافته اولین آدمک حرارتی مناسب برای استفاده در فضای باز است. به این معنی که دانشمندان اکنون می‌توانند این «روبات آزمایشی» را در معرض دمای شدید صحرای آریزونا قرار دهند.

ببینید | روبات ورزشکاری که نفس می‌کشد و عرق می‌کند! | تلاشی جدید برای جلوگیری از مرگ انسان‌ها در برابر موج شدید گرما



جنی وانوس، دانشیاردانشگاه ایالتی آریزونا (ASU)، می‌گوید: «نمی‌توانید انسان‌ها را در شرایط گرمای شدید خطرناک قرار دهید و آزمایش کنید که چه اتفاقی می‌افت. ما هنوز به طور کامل متوجه نشده ایم که چرا مردم از گرما می‌میرند و در واقع چه اتفاقی افتاده که به مرگ آنان منجر شده است. اندی می‌تواند به ما کمک کند تا بیشتر درباره علت مرگ و میر مردم بر اثر گرما بفهمیم. در سراسر آمریکا، سالانه هزاران نفر بر اثر گرمازدگی و سایر بیماری های مرتبط با گرما جان خود را از دست می دهند که این رقم به دلیل تغییرات آب و هوایی افزایش می‌یابد.

ویدئوی «اندی»روبات ورزشکار را ببینید:
 

محققان ASU امیدوارند با درک بهتر نحوه واکنش افراد سنین مختلف با اندام و شرایط پزشکی متفاوت به امواج گرمای شدید و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض خورشید، راهکاری برای کاهش این مرگ و میرها بیابند. با این حال انجام این کار، برخی از چالش‌های تجربی را ایجاد می‌کند. پروفسور کنراد ریکا ژنسکی از دانشگاه ایالتی آریزونا گفت: شما نمی خواهید تعداد زیادی از این آزمایش‌ها را با یک شخص واقعی انجام دهید. این غیراخلاقی و خطرناک است.

در بین آزمایش‌ها، «اندی» می‌تواند دوباره برنامه‌ریزی شود تا بر اساس وزن، سن و سایر عوامل به صورت افراد مختلف رفتار کند.به گفته آنکیت جوشی،رئیس تیم تحقیقاتی که کار مدل‌سازی روی اندی را به عهده دارد.، می‌گوید: یک بیمار دیابتی دارای تنظیم حرارتی متفاوت از یک فرد سالم است. بنابراین ما می‌توانیم تمام این تغییرات را با مدل‌های سفارشی‌سازی‌شده خود در نظر بگیریم.

بیشتر بخوانید:

«اندی» در یک محفظه گرما به نام «اتاق گرم» مورد آزمایش قرار می‌گیرد؛ او در این اتاق  در معرض باد، تابش خورشید و دمای تا 60 درجه سانتیگراد قرار می‌گیرد. این اتاق همچنین می‌تواند برای شبیه سازی سناریوهای مختلف قرار گرفتن در معرض گرما که در هر نقطه داغ از سراسر جهان رایج است، مدوله شود.

کد خبر 766112

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha