به گزارش همشهری آنلاین، ناصر کنعانی در نشست خود با خبرنگاران با بیان این که موضع ما در خصوص برجام و روند مذاکرات هستهای روشن است، گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه سیاست خنثی سازی تحریم ها را دنبال میکند، هیچگاه فرآیند های دیپلماتیک با هدف رفع تحریم ها را ترک نکرده است.
وی افزود: جمهوری اسلامی هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده و همواره آمادگی جدی خود را نشان داده است. سیاست اصولی دولت سیزدهم در خصوص برجام آن است که این موضوع تنها یکی از مسائل دیپلماسی ایران است، نه تمام آن.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در مورد ارتقای روابط ایران و لیبی و زمان آغاز فعالیت سفارت ایران در این کشور آفریقایی گفت: فرد مناسبی برای تصدی مسئولیت سفارت ایران در لیبی انتخاب شده است و روند اداری کار برای تعیین نهایی ایشان در حال انجام است. امیدواریم که در آینده نزدیک سفیر ایران در لیبی در این کشور مشغول به فعالیت شود و شاهد از سرگیری فعالیت سفارت جمهوری اسلامی ایران در طرابلس باشیم.
کنعانی همچنین در ارتباط با روند آزادسازی داراییهای بلوکه شده ایران و اخبار منتشر شده در این ارتباط گفت: این موضوع به عنوان یک موضوع مهم در دستور کار ما قرار دارد و پیگیریهای ما از طرق مختلف در این زمینه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه این داراییها عمدتاً بر اثر فشارهای غیرقانونی آمریکا به شرکای تجاری ما بلوکه شده است و ما در این ارتباط به صورت مستقیم با دولتهای ذیربط که پولهای ایران در آنها بلوکه شده در تماس هستیم گفت: همچنین برای تاثیرگذاری بر این موضع و اقدام غیرقانونی آمریکا مذاکرات و گفتگوهایی را نیز انجام می دهیم.
وی گفت : پیگیری موضوع « آزاد سازی پولهای بلوکه شده » مورد اهتمام جدی ما است.
سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با آخرین پیگیریها ایران در ارتباط با حقابه ایران از هیرمند گفت: در راستای دستور رئیسجمهور برای پیگیری این موضوع، اخیراً هیات عالی از ایران در این ارتباط به افغانستان سفر کرده است و گفتوگوهای خوبی در سطوح عالی با مقامات هیئت حاکمه موقت افغانستان در این ارتباط انجام شد .
وی ادامه داد : در این ارتباط توافق شد از سوی هیئت حاکمه موقت افغانستان گامهای مثبت جدیدی برداشته شود و اقدامات فنی لازم را انجام دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت : سیاست جمهوری اسلامی ایران در رابطه با آذربایجان، نه ایجاد تنش، بلکه تنشزدایی و حفظ چارچوب روابط دوستانه دو کشور و بازگرداندن روابط دو کشور به ریل طبیعی خود است.
وی در خصوص روابط با آذربایجان و گفتگوهای دو وزیر خارجه گفت: چهار دور گفتگو در فواصل مختلف میان وزرای خارجه دو کشور انجام شد. در آخرین دور گفتگوها برخی گامهای اجرایی توافق شده بود از جمله تبادل هیاتهای فنی میان دو کشور تا تنش پیش آمده را مدیریت کنند و سوتفاهمات رفع شود. در چارچوب همان توافق هیاتهایی بین دو کشور تبادل شد و برای جمع بندی آن گفتگوها دور چهارم گفتگوهای وزرای خارجه انجام شد و به شکل عام تفاهم میان طرفین بود. ان شاالله هیاتهای دیگری هم تبادل خواهند شد. اکنون در مرحله گفتگوها برای حرکت از مرحله تنش به مرحله جدید برای بازگشایی سفارت آذربایجان در تهران هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین از سفر فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان به تهران در آینده نزدیک خبر داد .
وی همچنین گفت : انشاءالله در آینده نزدیک شاهد بازگشایی سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد خواهیم بود و زمینهها و بسترهای لازم در این زمینه فراهم شده است .
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد روند مذاکرات برای رفع تحریم ها و نقش عمان در این ارتباط و اخبار منتشر شده در ارتباط با آن گفت: مذاکرات مسقط مخفی نبوده است و همان طور که پیش از این اشاره شد از طریق واسط ها از جمله تلاش های صورت گرفته از سوی عمان گفت وگوهایی را انجام دادیم.
وی در ادامه در مورد اخبار منتشرشده در مورد دیدارهای رابرت مالی و نماینده ایران در سازمان ملل متحد هم گفت: در ارتباط با دیگر اخبار منتشر شده در مورد ملاقاتها، ما به گمانهزنی رسانهای خیلی توجه نمیکنیم .
کنعانی با بیان این که ما در دستگاه دیپلماسی به وظایف دیپلماتیک و محول شده خود عمل و آنها را دنبال میکنیم، تصریح کرد: ما هیچ فرصتی را برای تحقق منافع ملی کشورمان از دست نمیدهیم و در عین حال خطوط قرمز و رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران را نیز رعایت میکنیم.
کنعانی درباره تبادل پیامها و مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و گمانه زنیهای اخیر در خصوص برجام گفت: ما در ارتباط با موضوع برجام دیدگاههای اصولی و روشن داریم. همانطور که اعلام شده ایران ضمن اینکه سیاست خنثی سازی تحریمها با تکیه بر ظرفیتهای داخلی و روابط با همسایگان سرلوحه کار خودش قرار داده اما هیچگاه فرآیندهای دیپلماتیک را متوقف نکرده است و تبادل پیامها در سطوح مختلف از طریق طرفهای واسطه و کشورهای دوست با طرفهای مقابل ادامه دارد.
وی ادامه داد: در راستای تامین منافع ملت ایران، طرف ایرانی هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده و برای انجام مذاکرات جدی جهت به نتیجه رسیدن همواره آمادگی خود را نشان داد و ملاک ما هم عملکرد طرف مقابل بوده نه تحلیلهای رسانهای. دولت سیزدهم در ارتباط با برجام از ابتدا سیاست واضحی را اعلام کرده که برجام همه موضوع سیاست خارجی ما نیست بلکه تنها یکی از موضوعات است. در ارتباط با توافق هم بارها اعلام شده که هرگونه توافقی علاوه بر منویات محکم مقام معظم رهبری همچنین منافع ملی و قانون اقدام راهبردی مجلس به منظور تامین منافع حداکثری کشور مورد توجه جدی ما است.
کنعانی در خصوص موضوع تبادل زندانیان با آمریکا گفت: امیدواریم که شاهد این اتفاق باشیم. ما همه تلاشهای لازم را با نگاه به جنبه انسانی انجام دادیم و مذاکرات از طریق واسطهها ادامه دارد. در صورتی که طرف مقابل هم همین جدیترت نشان دهد این رخداد می تواند در اینده نزدیک اتفاق بیافتد. این به طرف مقابل بستگی دارد. از نگاه ایران میتواند این موضوع نزدیک باشد.
کنعانی درباره سفر مقام امنیتی اقلیم به ایران گفت: مشورتهای ما با دولت عراق مستمر است و در خصوص موضوع اقلیم یکی از موضوعات مذاکرات اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق در ارتباط با تحکیم شرایط در طول مرزهای مشترک دو کشور و خلع سلاح نیروهای مسلح تجزیه طلب در این منطقه بود. ایران انتظار دارد شاهد تکمیل اجرای توافق باشد.
سخنگو در خصوص عدم سفر به اقلیم کردستان در سفر به بغداد گفت: سفر به بغداد سفر به جمهوری عراق و دیدار با مقامات رسمی است. هر سفری به پایتخت به این معنا نیست که حتما باید سفر به دیگر مناطق انجام شود. عدم انجام سفر به اقلیم کردستان دلیل خاصی نداشته است.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص روابط ایران و بحرین گفت: مقامات بحرین آمادگی خودشان را اعلام کردند و ما در ارتباط با همه کشورهای اسلامی علاقه مند به گسترش روابط هستیم. گفتگوها به صورت غیر مستقیم ادامه دارد.
نظر شما