اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز خواستار توجه ویژه مدیریت شهری به کودکان دارای طیف اوتیسم شدند.

شوراي شهر

به گزارش همشهری آنلاین، سعیده صالح غفاری مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران در یکصد و پنجاه و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن تقدیر از اعضای شورا برای رسیدگی به نیازهای جامعه اوتیسم ایران، اظهار کرد: بلوغ شنیدن و رسیدگی به این موضوع را در این دوره از شورا شاهد بوده ایم. از دکتر زاکانی، شهردار تهران هم تشکر می کنم که کمک کردند اقدامات و مصوبات برای مجتمع اوتیسم حل شود.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران با اعلام اینکه از بین هر یکصد نفر کودک متولد شده، یک کودک مبتلا به اوتیسم در کشور متولد می شود که جامعه را تحت الشعاع قرار می دهد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۴۰ هزار خانواده شناسایی شده داریم اما به نظر می رسد حداقل ۱۰۰ هزار خانواده اوتیسمی داشته باشیم.

او با تأکید بر اینکه خانواده‌هایی که دارای کودکان زیر ۶ سال هستند باید به مراکز مراجعه کنند، تصریح کرد: اوتیسم درمان ندارد و باید متخصصانی از بخش های مختلف حضور داشته باشند تا به افراد مبتلا به اوتیسم کمک کنند.

صالح غفاری با اشاره به شناسایی ۲۳ سازمان برای رسیدگی به مشکل اوتیسم، یادآور شد: اگر رسیدگی به کودکان مبتلا به اوتیسم انجام شود قابلیت بهبود دارد و افراد مبتلا می توانند در آینده در جامعه حضور داشته باشند که نیازمند همکاری این ۲۳ سازمان است. از این میان وزارت آموزش و پرورش، بهزیستی و وزارت بهداشت سه سازمان اصلی هستند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران با بیان اینکه فروشگاه های شهروند می توانند فروشگاه های دوستدار اوتیسم باشند، تصریح کرد: مراکز درمانی شرکت شهر سالم می توانند مراکز دوستدار اوتیسم باشند.

او با تأکید بر اینکه در کشور هیچ کلینیک تخصصی مناسبی برای رسیدگی به کودکان مبتلا به اوتیسم نداریم، یادآور شد: امروز با مصوبه شورای قبلی در آخرین روزی که از شورا خارج می شدند، توفیق حمایت به شورای ششم رسید به طوری که گودبرداری این مجتمع در عید غدیر انجام خواهد شد که خیرین داخل و خارج از ایران در این امر مشارکت دارند و حمایت شورا نیز می تواند اثرگذار باشند.

صالح غفاری با بیان اینکه شهر دوستدار اوتیسم نیاز به حمایت شورا دارد، گفت: حداقل در چهار پهنه می توان یک خانه را برای خانواده های اوتیسم ایجاد کرد که ناچار نشوند مسیر طولانی را طی کنند. در حال حاضر خانه اوتیسم هزار و ۱۰۰ کودک تحت پوشش قرار داده است.

او ضمن تقدیر از شهرداری برای ارائه طرح ترافیک به خانواده های دارای فرزندان مبتلا به اوتیسم، یادآور شد: این کودکان نمی‌توانند با اتوبوس و مترو در سطح شهر تردد کنند. خانواده ها ماهیانه باید ۱۰ میلیون تومان برای طیف متوسط و شدید اوتیسم هزینه کنند.

باید مناسب‌سازی فضاهای شهری را در دستور کار قرار دهیم

 اعضای شورای شهر تهران پس از استماع گزارش انجمن اوتیسم به بیان نظرات خود پرداختند.  نرگس معدنی پور با تاکید بر اینکه باید مراکز ویژه آموزش، اشتغالزایی، ورزش و ... افراد دارای اوتیسم با کمک سایر سازمان‌ها در تهران ایجاد شود، گفت: البته شهرداری در واگذاری زمین و کمک پیشرو بوده است اما لازم است که مناسب سازی فضاهای شهری را در دستور کار قرار دهیم و همچنین در زمینه آگاهی بخشی و اطلاع رسانی شرایط افراد دارای اوتیسم اقدامات جدی صورت گیرد.

احمد علوی نیز با بیان اینکه با بیان این ضرب المثل که «با حلوا حلوا کردن دهان شیرین نمی‌شود»، افزود: همه ما علاقمند هستیم که به اینگونه کودکان کمک کنیم اما تا کنون چه اقدامی صورت گرفته است؟ شهرداری می‌تواند در قالب بند ۶ ماده ۵۵ به سمن‌ها کمک کند؛ اما بارها به شهرداری اعلام کردیم که لیست واگذاری املاک را بدهد که تا کنون این مهم محقق نشده است. پیشنهاد می‌شود که برخی بوستان‌ها برای افراد دارای اوتیسم مناسب سازی شده و در مجموعه اراضی عباس آباد نیز یک محدوده برای کودکان اوتیسم مناسب سازی شود.

سوده نجفی نیز با بیان اینکه در تست‌های غربالگری بارداری اوتیسم مورد تشخیص نیست، گفت: شهرداری قول داده است که چهار خانه امید در چهار پهنه شهر برای نگهداری موقت و روزانه کودکان اوتیسم ایجاد کند که ما به صورت ویژه پیگیر این موضوع هستیم اما دقت داشته باشید که خانواده‌های این افراد نیز در معرض آسیب هستند و پیشنهاد می‌شود که واحد مشاوره خانه‌های سلامت بطور ویژه به خانواده این افراد توجه کند.

کد خبر 766941
منبع: خبرگزاری شهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شورای شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha