به گزارش همشهری آنلاین، مجید باقری معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران در نخستین همایش شهروند و اداره شهر که صبح امروز - دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲- با حضور پژوهشگران، صاحبنظران و جمعی از مدیران شهری در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، گفت: یکی از محوریترین موضوعات و اولویتهای شهردار تهران از روزهای نخست، موضوع مردمیسازی اداره شهر بود که در مرکز مطالعات شهرداری نیز زیرساختهایی ایجاد میشود که به این ایده عمق دهد.
وی با اشاره به ارائه چارچوبی مفهمومی برای بودجه ریزی مشارکتی افزود: مطالعات ما نشان میدهد تم و مفهوم بودجه در درون خود پتانسیلهایی دارد که میتواند با مشارکت شهروندان و مردمی سازی اداره شهر ارتباط مستقیم داشته باشد.
باقری ادامه داد: موارد مطرح شده در این خصوص فقط یک مبحث تئوریک نیست بلکه از یک مسیر طی شده حرف میزنیم و مبانی این مسیر را تشریح می کنیم.
معاون شهردار تهران در خصوص واگذاری امر سیاست گذاری به شهروندان در بودجه ریزی مشارکتی اضافه کرد: در گام اول بهره گیری از نظرات شهروندان برای هم راستا کردن اهداف را مد نظر داشتیم تا در بخشهایی مانند عدالت اجتماعی، آموزش شهروندی و افزایش کارایی اثر گذاری داشته باشیم.
وی یادآور شد: در مورد حکمروایی شایسته و اداره شهر اعتقاد داریم که بودجه ریزی مشارکتی میتواند یکی از ابزارها برای بهبود این حکمرانی باشد؛ در دنیا در مورد اینکه ابعاد بودجه ریزی مشارکتی را در چه سطحی در نظر میگیرند، با سطوح متفاوتی در مطالبه این مساله روبرو هستیم و در هر کشوری یکی از ابعاد برجستگی بیشتری دارد. در واقع موضوعاتی مانند مردم پایگی، عدالت اجتماعی و شفافیت، آموزش و مردم سالاری ابعادی است که میتوان از همه آنها به عنوان تم مشارکتی بهره گرفت.
باقری عنوان کرد: بخشی از فرآیند پیاده سازی بودجه ریزی مشارکتی تحت عنوان طرح من شهردارم را با استفاده از شاخصهای مختلف پیاده سازی کردیم که در گام نخست در مورد ۱۰ درصد بودجه، مردم نظر دادند.
معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران بیان کرد: باید با این تجربه به این سمت برویم که در شهرداری از برنامهریزی برای مردم به برنامهریزی با مردم و در نهایت به برنامهریزی توسط مرم برسیم و این رویکرد کلان و مهم ما بود که به بخشی از آن دست پیدا کردیم.
وی تصریح کرد: ابتدا اولویتها و ورودیهایی داشتیم که اولویتهای مطرح شده از برنامه های تحولی چهارگانه شهردار ، بازدیدهای میدانی، سامانه ۱۳۷ پلاس و طرح رصد شورای شهر استخراج شدو پس از آن زیرساخت الکترونیکی برای این طرح تهیه شد و توسط کارکنان شهرداری در حوزههای مختلف نظر سنجی از مردم انجام شد. با وجود اینکه این نظرسنجیها همزمان با اغتشاشات در تهران بود حدود نیم میلیون نفر در آن شرکت و ۱۴۶۲ پروژه را انتخاب کردند.
باقری در پایان خاطرنشان کرد: تا الان از این پروژههای انتخاب شده، تعداد ۱۲۰ پروژه تمام شده است، در واقع در سه ماهه اول امسال ۱۲۰ پروژه به صورت کامل اجرا شده است که به زودی با حضور شهردار تهران جشن سه ماهه اول پروژههای توسعه محلی تحت عنوان من شهردارم برگزار میشود، در گام بعدی زیرساختی ایجاد میکنیم تا ورودیهای کار را تعمیق ببخشیم تا مردم علاوه بر رای ، پیشنهاد هم بدهند و یک سطح بالاتر از مشارکت شهروندی را به نمایش بگذاریم.
نظر شما