سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران درباره پرداخت بدهی نفتی سریلانکا به ایران با چای گفت: سریلانکا خیلی وقت است به ایران بدهی دارد و بهتر است این موضوع هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.

واردات چای

همشهری آنلاین- مرضیه ثمره‌حسینی: خبرگزاری رویترز گزارش داده است که سریلانکا به جای بدهی ۲۵۰ میلیون دلاری نفتی خود به ایران، چای می‌دهد.

بر اساس این گزارش که از سوی ایسنا منتشر شده است، این بدهی نفتی مربوط به سال ۲۰۱۲ است و در سال ۲۰۲۱ دو کشور توافق کردند که سریلانکا به خاطر به تحریم‌های آمریکا،‌ آن را با صدور چای به ایران بازپرداخت کند اما بحران مالی سریلانکا باعث شد تا این تبادل با دو سال تاخیر صورت گیرد. گفته می‌شود سریلانکا از ماه آینده ارسال چای به ایران را برای پرداخت بدهی نفتی ۲۵۰ میلیون دلاری خود آغاز می‌کند.

طبق توافق قبلی قرار بوده که سریلانکا به مدت ۴۸ ماه، ماهانه ۵ میلیون دلار چای به ایران بفرستد ولی مقام‌های این کشور قصد دارند این میزان را به ماهانه ۲ میلیون دلار کاهش دهند.

چای سیلان مهم‌ترین صادرات سریلانکاست و این کشور سال گذشته یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار از صادرات این محصول درآمد داشته است.

ایران یکی از وارد کنندگان مهم چای از سریلانکاست ولی به خاطر تحریم‌های آمریکا، واردات این کشور از ۱۲۸ میلیون دلار در سال ۲۰۱۸ به ۷۰ میلیون دلار در سال گذشته کاهش یافته است.

اما سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران درباره این توافق به همشهری آنلاین گفت: سریلانکا خیلی وقت است که به ایران بدهی دارد و این بدهی مربوط به تحریم‌های دور اول آمریکا علیه ایران است.

سیدحمید حسینی با بیان اینکه مبادلات ما با سریلانکا یک مقدار پیچیده شده است، افزود: در سال‌های قبل و در دولت‌های قبل هم تلاش‌هایی به‌منظور تسویه حساب سریلانکا به ایران صورت گرفت اما نتیجه نداد و تاکنون سریلانکا حاضر به پرداخت بدهی خود نشده است بنابراین بهتر است هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.

حسینی با بیان اینکه بحث تهاتر نفت و کالا از سریلانکا به ایران بحث امروز نیست و چند سال است مطرح است، ادامه داد: در این زمینه پیشنهاداتی داده شد و با توجه به اینکه ما واردات چای داریم و مصرف چای هم در کشور بالاست این تصمیم و توافق اخیر چندان بد به نظر نمی‌رسد.

این فعال اقتصادی ادامه داد: درواقع به جای اینکه پول نفت ما دست سریلانکا بماند می‌توان کالا وارد کرد که در این زمینه با رایزنی با این کشور می‌توانیم چای با کیفیت خوب را با قیمت خوب وارد کنیم.

واردکنندگان چای با مشکل مواجه‌اند

هند، سریلانکا، کنیا،‌ امارات، ترکیه و ویتنام از جمله کشورهای عمده صادرکننده  چای به ایران هستند. این در حالی است که ایران تولیدکننده چای هم محسوب می شود.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران در پاسخ به اینکه نیاز ما به چای چقدر است که ایران موافقت کرده سریلانکا به جای بدهی نفتی‌اش هم به ایران چای بدهد؟ گفت: در حال حاضر وضعیت واردات چای مناسب نیست و صدای همه واردکنندگان چای درآمده و عنوان می‌کنند که سال گذشته برای واردات چای، فقط به یک شرکت ارز اختصاص پیدا کرد.

این فعال اقتصادی ادامه داد: با توجه به وضعیت واردات، خبرهایی مبنی بر افزایش دو تا سه برابری قیمت چای به گوش می‌رسد اما اگر این بار سریلانکا به وعده خود عمل کند واردات چای از این کشور می‌تواند بازار چای در داخل را کنترل کند.

حسینی در مورد تاثیر توافق اخیر ایران و سریلانکا بر بازار چای ایرانی هم بیان کرد: چای ایرانی اولا کفاف مصرف داخل را نمی‌دهد و در ضمن با اینکه بازار صادراتی دارد و به کشورهایی مانند عراق و ترکیه صادر می‌شود اما ذائقه بسیاری از مردم ما چای خارجی را می‌پسندد بر این اساس هر سال بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ هزار تن واردات چای داریم بنابراین اگر واردات چای از سریلانکا صورت بگیرد تاثیر منفی بر بازار چای ایران ندارد.

کد خبر 769166
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 4
  • DK ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    42 0
    عاقبت دوستی با گشورهای گدا گشنه که به بهانه تحریم میخواهند پول ایران رو بالا بگشند
    • IR ۱۹:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
      20 1
      مسئولان گرامی باچای، تخمه، پسته، کشمش، نخودچی و... معامله می کنند
    • عبدالرضا غیایی شاملو IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
      4 0
      با این تورم عجیب و غریبی که در دنیا بخصوص بعد از جنگ روسیه علیه اکراین بوجود آمده ، این ۲۵۰میلیون دلاری که ۱۰ سال دست سریلانکا بوده یعنی هیچ سود و افزایشی شامل حالش نشده، پول ملت ایران رو به همون دلار باید پس بگیرید سپس اگر نیاز به واردات چای بود دلار می‌دهیم و چایی میخریم، ... مبادله کالا با کالا آنهم طلای سیاه نفت می‌دهیم و لقایش چای، توتون، چوب بستنی و سنگ پا تحویل میگیریم
  • حسین IR ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    21 0
    گوشت بده بهتر نیست؟
  • علی IR ۱۶:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    25 0
    دلار دوباره از ۵۰ هزار تومان بالا تر رفت. .... ....
  • IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    15 2
    قهوه بجای چای
  • سعید IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    24 1
    عجب معامله ای بعد دوازده سال عوض پول چای میدن کنارش قند هم بدن تا سرد نشده
    • جواد IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
      20 0
      آخرش به توتون قلیان هم‌ راضی میشیم.
  • حزب الله سعید IR ۱۸:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    23 0
    😂😂😂😂😂😂 شما مسئولین رو کجای دلمون جا بدیم با این همه رشادت و از خود گذشتگی اقتصادی نفت بدی چای بگیری مگه شمال کشورمونو از ما گرفتن ای خدا امان از دست شما دکتر مهندسهای کیلویی
  • یک مستمری بگیر IR ۱۹:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    27 0
    از افتخارات وزرای نفت حراج ذخایر ملی در دوران تحریم و برای گرفتن پول آن هر چیزی که بدهند باید قبول کنید !! مگر چاره دیگری دارید ؟
  • US ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    23 0
    من بچه که بودم فکر میکردم قرارداد ترکمانچای سر تبادل چای بسته شده است. الان ولی قرارداد سریلانکاچای واقعا سر تبادل چای داره اتفاق میفته.
  • IR ۱۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    22 2
    من یک رفیق داشتم اهل قم که قم پایتخت ومعدن درست کردن سوهان در ایران است بعدرفته بودیم باهم کیش بعدازاون جاسوهان گرفت بیاره سوغاتی خونشون اون هم چی سوهان قم یعنی چندین روزفقط خندیدیم ازخنده مردیم الان هم این ماجرامثل ماجراسوهان خریدن دوست من هست🤣😄😂😆🤣😄😂😆🤣😄😂😆🤣😄😂😆🤣😄😂😆🤣😄😂😆🤣😄😂😆🤣😄😂😆
  • IR ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    19 0
    کار کشور ما شده این کارها بیمارستان برای افغانستان بسازه مجانی برای عراق ده ها پروژه مجانی سوریه مجانی این همه پول جمع شود دریا میشه مردم چی نگاه وآهی
  • IR ۲۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    9 0
    بلد بودن زبان دنیا
  • IR ۲۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    15 0
    وای بر مسولین ما
  • IR ۲۳:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    19 1
    آخه مگه. کشورهایی مثل کره وهند که با آمریکا رابطه تجاری دارن استعمار شدن که مابشیم....درضمن روسیه وچین هم رابطه گسترده ای دارن...دلیل دشمنی رومن متوجه نشدم....اگه بحث دشمنی باشه روسیه کشور مارا تجزیه کرده...انگلیس هم درسیصد سال گذشته با دخالت در امور داخلی باعث قحطی های گسترده شد وغارت منابع نفتی کشور الان هم سفارت دارن وهم رابطه اما آمریکا نه
  • IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
    4 0
    نگاه تحولی یعنی همین. الان وزارت نفت می تونه یک بخش بازرگانی غیر نفتی در حد معاون وزیر ایجاد کنه و چای و اجناس دیگر که به جای پول نفت دریافت میکنه یک تجارت پر سود راه بیاندازد.
  • ناشناس IR ۰۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
    1 0
    چای خوب همان چای که به اروپا صادر میکند ، ی فیلم مستند از سیمای جمهوری اسلامی از چای در انبار و بسته بندی کارخانجات آنها نشان داد من دیگر چای خارجی نمی‌خورم. چه دیدیم افتضاح بود
  • امیر IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
    7 0
    حالا اگرهم نداد طوری نیست،بگذارید روی مالیات،روی خودرو،مسکن،اصلا روی مواد خوراکی.که همه مجبورند بخرند،شماناراحت نباشید