به گزارش همشهریآنلاین، نوجوانان ایران بعد از ۶سال، دوباره بخشی از جامجهانی خواهند بود. تیم حسین عبدی با یک نمایش خوب در برابر یمن، توانست صعودش را به نیمهنهایی جامملتها قطعی کند و همین ماجرا برای رسیدن به جامجهانی کافی بود. تیم ملی هنوز ۲بازی دیگر در این جام دارد، اما کلیدیترین هدف ایران از شرکت در این تورنمنت، به حقیقت تبدیل شده است.
زمین لغزنده است
در بازی دیروز به جز بازی محکم و پر از درگیری یمنیها و البته صرفنظرکردن داور از اعلام خطا در چندین مورد، لغزندگی زمین نیز تیم ملی ایران را بهشدت آزار داد. برهمخوردن تعادل بازیکنان برای ایران که نفرات تکنیکی زیادی داشت و میخواست به هر قیمتی روی زمین بازی کند، بسیار مخرب بود.
۱۰به صفر در کرنرها!
حساسیت بالای مسابقه، موجب شده بود بازیکنان تیم ملی در بسیاری از دقایق این نبرد، بیمحابا حمله نکنند. آنها خوب میدانستند که اگر دروازهشان در مقابل یمن باز شود، جبران این نتیجه روبهروی خط دفاعی مستحکم حریف، دشوار خواهد بود. با این حال، وقتی یمن در دقایق پایانی بیش از حد عقب رفت، شاگردان حسین عبدی بهشدت جلو کشیدند و موقعیتهای بسیار زیادی هم روی دروازه حریف ساختند. در ۱۰دقیقه پایانی، ایران حاکم مطلق توپ و زمین بود، اما پسران تیم ملی از موقعیتهایشان استفاده نکردند. در این بازی تعداد کرنرهای تیم ملی ایران به ۱۰رسید اما یمنیها حتی یک ضربه کرنر هم روی دروازه ایران ارسال نکردند.
ضدحال در دقیقه ۱۰۰
سانتر تماشایی قلیزاده و ضربه سر دیدنی کسری طاهری، میتوانست ایران را در صدمین دقیقه از بازی به نیمهنهایی ببرد اما این گل آفساید اعلام شد تا نوجوانان ایرانی برای لحظاتی در شوک فرو بروند. این صحنه خاص میتوانست تیم را از لحاظ روحی به هم بریزد؛ چراکه وقت اضافهای نیز در کار نبود و تنها چند ثانیه بعد، بازی مستقیما به ضربات پنالتی کشیده شد. در این رده سنی، عبور از چنین ماجرایی بسیار دشوار بهنظر میرسد اما پسران تیم ملی ایران، بهخوبی از پس این فشار روحی برآمدند و با تمرکز بسیار زیادی به استقبال پنالتیها رفتند. ایران در ۴ضربه پنالتی، فقط یک ضربه را از دست داد و در نهایت توانست تیم سرسخت یمن را شکست بدهد.
ستارهای به اسم آرشا
تیم ملی در این تورنمنت، چهرههای امیدوارکننده زیادی داشت. از کسری طاهری که در خط حمله، سیمای یک مهاجم بهشدت آیندهدار را بروز داد تا اسماعیل قلیزاده که با حرکات تکنیکیاش، دفاعها را یکی پس از دیگری در معرض فروپاشی قرار میداد. با این حال، کلیدیترین مهره تیم ملی در مسیر شکستدادن یمن، آرشا شکوری بود؛ پسر بااستعدادی که فرزند ستاره سابق استقلال، هادی شکوری است. آرشا تورنمنت بسیار خوبی را در تایلند پشت سر گذاشت و در ضربههای پنالتی نبرد با یمن نیز با مهار ۲ضربه، حریف را ناامید کرد. بدون سیوهای درخشان این دروازهبان جوان، ایران هرگز نمیتوانست پنجمین صعود به رقابتهای جامجهانی در رده نوجوانان را تجربه کند.
مأموریت تمام نشده است
ایران توانسته صعودش را به رقابتهای جامجهانی قطعی کند و یکی از ۲۴تیم حاضر در این تورنمنت باشد، اما نباید تصور کرد که کار تیم ملی در همین نقطه تمام شده است. تیم ملی هنوز باید رقابتهای جذاب و حساس دیگری را در جامملتهای زیر ۱۷سال آسیا پشتسر بگذارد. ظهر پنجشنبه، ایران در مرحله نیمهنهایی مقابل برنده نبرد استرالیا - ژاپن قرار خواهد گرفت؛ ۲تیم بسیار قدرتمند و پرمهره که بدونشک چالش سختی برای تیم حسین عبدی بهوجود میآورند. با این حال، حالا دیگر پسران ایران با کمترین میزان اضطراب به زمین میروند و برای رسیدن به یک موفقیت بزرگتر تلاش میکنند.
صعود پنجم
این پنجمین تجربه حضور ایران در جامجهانی نوجوانان خواهد بود. هر کدام از ۴نسل قبلی که به این تورنمنت صعود کردند، ستارههایی داشتند که بعدها در فوتبال ایران چهره شدند. تیم ملی نوجوانان ایران سال۲۰۰۱ ستارههایی مثل حسین کعبی، شیث رضایی و سیاوش اکبرپور داشت. در جامجهانی۲۰۰۹ نیز کاوه رضایی، پیام صادقیان، امید عالیشاه، مرتضی پورعلیگنجی، اکبر ایمانی و سیدحسین حسینی برای ایران به میدان رفتند. در جامجهانی۲۰۱۳ نوبت به چهرههایی مثل مجید حسینی، سعید عزتاللهی، علی قلیزاده و صادق محرمی رسید و در جامجهانی۲۰۱۷ هم اللهیار صیادمنش، امیرحسین حسینزاده و یونس دلفی برای ایران توپ زدند. محال است از ترکیب فعلی تیم ملی نوجوانان نیز چند بازیکن در آینده، برای تیم ملی بزرگسالان به میدان نروند. ایران بیستویکمین تیمی است که توانسته خودش را به رقابتهای جامجهانی۲۰۲۳ اندونزی برساند.
نظر شما