به گزارش همشهری آنلاین، مثلا از دوران باستان و قرون وسطی، شواهدی به جا مانده که نشان میدهند مردم نمونههایی از سقوط موشها، ماهیها و حتی قورباغهها را مشاهده و گزارش کردهاند. البته در آن دوران به خاطر اینکه مردم شناخت مناسبی از علت پدیدههای فیزیکی و طبیعی نداشتند، این اتفاقها را به بلاهای آسمانی نسبت میدادند. اما امروز محققان و دانشمندان زیادی روی این موضوع عجیب تحقیق کرده و به نتایج جالب توجهی هم رسیدهاند! نتایجی که نشان میدهند این حیوانات چطور از آسمان سر درمیآوردند؛ اما به نظر شما چه چیزی باعث میشود از آسمان ماهی یا قورباغه ببارد!؟
باران حیوانات پدیده کمیابی است که وقوع آن توسط بسیاری از کشورها در طول تاریخ گزارش شده است. برای این حادثه عجیب و شگفتانگیز، دلایل زیادی ذکر شده است؛ دلایلی که در نوع خود شنیدنی و جالب هستند.
یکی از فرضیهها که از سوی دانشمندان زیادی مورد توجه قرار گرفته و منطقی و معتبر به نظر میرسد این است که بادها و توفانهای قویای که از روی رودخانهها، دریاها و اقیانوسها عبور میکنند، هنگام عبور تعدادی از این موجودات مثل ماهیها و قورباغهها را هم از زیستگاهشان بلند کرده و تا مسافت زیادی با خود حمل میکنند تا اینکه در منطقهای در کیلومترها آنطرفتر، وقتی از شدتشان کاسته شد، آنها را روی زمین میاندازند.
«آندره آمپر»، فیزیکدان فرانسوی یکی از طرفداران این نظریه و جزو اولین دانشمندانی بود که به ذکر دلایلی برای پدیده باران حیوانات پرداخت. او سعی کرد دلایل قابل توجهی برای بارش باران قورباغه مطرح کند البته، بعدها نظریههای او توسط دانشمندان دیگر اصلاح شد.
آمپر در سخنرانیاش در برابر «انجمن علوم طبیعی»، مدعی شد که بعضی وقتها در حومه شهرها قورباغهها و وزغها به صورت گروهی و در دستههایی با تعداد بالا حرکت میکنند، حالا اگر در همین موقع باد شدیدی شروع به وزیدن کند، میتواند تعدادی از آنها را از روی زمین بلند کرده و تا فاصلههایی بسیار دورتر از آن مکان با خودش در آسمان حمل کند.
اما در مورد باران پرندگان چه!؟ به عقیده این فیزیکدان فرانسوی برای این پدیده هم میتوان این توجیه را آورد که وقتی توفان به دستهای از پرندگان برخورد میکند مخصوصا زمانیکه آنها در دستههای بزرگ در حال مهاجرت هستند، آنها را با خود تا فاصلههای زیاد حمل میکند.
به دلیل قدرت زیاد توفان طبیعی است که پرندهها گیج میشوند و وقتی که در منطقهای از قدرت توفان کم میشود این پرندهها که هنوز زنده هستند اما گیج شدهاند و توانایی پرواز کردن و حفظ تعادلشان در آسمان را ندارند، به روی زمین سقوط میکنند.
بهرغم اینکه احتمال وقوع چنین پدیدهای توسط بارانها و توفانهای شدید دور از ذهن نیست اما هنوز این فرضیه به صورت علمی ثابت نشده است یا توسط شاهدان عینی مورد تایید قرار نگرفته است. البته این نظر همه محققان و دانشمندان نیست؛ مثلا در مورد باران ماهی که در سال ۱۹۶۱ در سنگاپور اتفاق افتاد، یک دانشمند فرانسوی دیگر به نام فرانسیس دو لاپورت دو کستلنو، مدعی شد که طی مهاجرت گروهی، این ماهیها به دلیل نامشخصی خود به خود تا ارتفاعی از سطح زمین بالا رفتهاند و بعد به صورت باران ماهی پایین آمدهاند.
با این حال در بیشتر مواقع، حیواناتی که از آسمان فرود میآیند ماهیها و قورباغهها هستند و در بعضی مواقع هم انواع مختلف پرندگان. نکته جالب اینجاست که بعضی وقتها حیوانات از این سقوطها جان سالم به در میبرند البته این قضیه بیشتر شامل حال ماهیها میشود و در مواردی هم شامل حال قورباغهها. تعدادی از آدمهایی که شاهد بارش قورباغه از آسمان بودهاند هم میگویند که بعد از سقوط، تکانهایی را در اعضای بدن قورباغهها مشاهده کردهاند که نشان از زنده بودن آنها داشته اما مدتی طول کشیده تا آنها مثل گذشته به رفتارهای طبیعی و عادی خود برگردند. در بعضی از موارد هم حیوانات به علت یخ زدگی مردهاند یا در قالبی از یخ محبوس شدهاند. نمونههای زیادی هم دیده شده است که سقوط حیوانات از آسمان باعث صدمه جدی به آنها شده و در قسمتهایی از بدن آنها پارگی ایجاد شده است.
با تمام این تفاسیر، در تعدادی از گزارشهای ثبت شده از بارش حیوانات از آسمان، نه تنها خبری از باد و توفانهای شدید نبوده بلکه این اتفاق در هوایی خوب و کاملا صاف رخ داده است.
نفوذ به فرهنگ مردم
شاید عجیب باشد اما این پدیده عجیب و نادر حتی به فرهنگ مردم کشورهای مختلف هم نفوذ کرده است. اصطلاحی در زبان انگلیسی وجود دارد که میگوید از آسمان سگ و گربه میبارد؛ در زبان آلمانی و سوئیسی هم ضربالمثل مشابهی وجود دارد که میگوید از آسمان قورباغه و مار میآید. البته این ضربالمثلها به این امر اشاره میکنند که باران بسیار شدیدی خواهد بارید! اما وقتی که این ضربالمثلها را ریشهیابی میکنیم به یک نکته عجیب میرسیم؛ اینکه ممکن است مبدأ این ضرب المثل و علت شکلگیری آنها، همین پدیده باران حیوانات باشد؛ پدیدهای که شاهدان زیادی در گوشه و کنار دنیا داشته است.
بارانهای قورباغهای
در سال ۱۸۳۷، دانشمندان آمریکایی گزارش کردند که در کانزاس سیتی، قورباغههای زیادی همراه با باران از آسمان به زمین سقوط کردهاند، با اینکه در همان زمان یک تیم تحقیقاتی برای بررسی علت این حادثه تشکیل شد اما در نهایت هیچ دلیلی برای این پدیده عجیب ذکر نشد.
در جولای ۱۹۰۱، در مینیاپلیس آمریکا که در حاشیه رود میسیسیپی قرار دارد، قورباغهها و وزغهای زیادی از آسمان به زمین باریدند. حادثهای که به خبر یک روزنامهها در فردای آن روز تبدیل شد. روزنامهها نوشتند: «وقتی که توفان به شدیدترین زمان خود رسید، به نظر رسید که توده سبز رنگی آسمان را فرا گرفت.
این توده سبز رنگ کم کم به سمت زمین سرازیر شد و وقتی که توفان به پایان رسید، مردم با تعجب زیاد دیدند که سطح زیادی از منطقه با قورباغههایی که تعداد آنها قابل ملاحظه بود پوشانده شده است. تعداد قورباغهها در بعضی جاها به اندازهای زیاد بود که عبور و مرور برای ماشینها و حتی خود مردم غیرممکن شده بود.
در سال ۱۹۸۱ هم شهروندهای نافولیون در جنوب یونان تجربهای مشابه با مردم آمریکا داشتند چون از آسمان شهر آنها هم قورباغههای سبز رنگ کوچکی به زمین میبارید. قورباغهها روی درختان و زمین میافتادند در حالیکه صدای برخورد آنها با زمین به راحتی شنیده میشد. موسسه هواشناسی یونان هم اعلام کرد که این قورباغهها همراه با توفان شدیدی به این منطقه آورده شدهاند. نکته جالب این جا بود که نوع و نژاد این قورباغهها نشان میداد که آنها متعلق به شمال قاره آفریقا هستند و این یعنی فاصله زیادی را طی کردهاند تا به یونان برسند.
در سال ۱۹۹۵، هم یکی دیگر از گزارشهای مشاهده بارانهای عجیب ثبت شد. در این گزارش، «نلی استراو» یک شهروندانگلیسی، وقتی که در حال گذراندن تعطیلاتش در اسکاتلند بود، اعلام کرد که هنگام رانندگی در جاده، توفان شدیدی را مشاهده کرده و صدها قورباغه به ماشین او برخورد کردهاند.
نمونههایی از باران ماهی
یک توفان قوی شاید بتواند دلیلی برای توضیح به وجود آمدن باران ماهیهای کوچک باشد اما هرگز نمیتوان آن را دلیل اتفاقی که در یکی از دهکدههای هند به وقوع پیوست دانست. چرا که حداقل ده نفر از اهالی این دهکده شاهد سقوط ماهیهایی به وزن ۸ پوند از آسمان بودند.
در فوریه ۱۸۶۱ هم مردم بومی در تعدادی از مناطق سنگاپور، شاهد بارش باران ماهی بودند. هنوز چند ساعت از وقوع این حادثه عجیب نگذشته بود که زلزله تمامی این مناطق را به شدت لرزاند. البته هنوز هیچ دلیلی برای مرتبط کردن این دو پدیده به همدیگر پیدا نشده است اما همین مساله باعث شده که از نظر مردم این منطقه بارش حیوان از آسمان همراه با خبرهای بد و ناگوار باشد.
در سال ۱۹۴۸ هم یک اتفاق عجیب دیگر در بورنموس انگلیس رخ داد و گلفبازانی که همیشه از جمع شدن ابرهای تیره در بالای سر زمین و به هم خوردن بازیشان میترسیدند در هنگام بازی، با بارانی از ارهماهی مواجه شدند! ارهماهیهایی که بعد از سقوط هم همچنان زنده بودند!
در سال ۱۹۸۹ هم در استرالیا، در محوطه چمن جلوی خانه یهارولد و دیجین حدود ۸۰۰ ماهی ساردین به طور غیرمعمولی از آسمان به پایین افتادند تا پرونده بارش بارانهای عجیب همچنان باز بماند.
یکی دیگر از نکتههای عجیب در وقوع این پدیده این است که تنها یک منطقه خاص درگیر آن میشود. برای مثال در سال ۱۹۵۶ در ایالت آلابامای آمریکا، زن و شوهری گزارش دادند که ابر تیره کوچکی در آسمان و تقریبا در بالای سر خانه آنها شکل گرفت و بعد از مدت کوتاهی شروع به باریدن کرد اما علاوه بر باران، انواع ماهیها هم از آن به زمین سقوط کردند که البته همگی هم زنده بودهاند. ابر سیاه بعد از مدتی سفید و ناپدید شد. نکته جالب اینجا بود که این اتفاق برای خانههای دیگر در آن منطقه نیفتاد.
باران عنکبوت
۶ آوریل ۲۰۰۷ هم برای «کریستین اوئنتو جائونا» یکی از شهروندان آرژانتینی به یک روز به یاد ماندنی تبدیل شد چون دراین روز، کریستین نه تنها شاهد بارش باران عنکبوت بود بلکه اولین کسی بود که توانست از این پدیده عجیب عکاسی کند.
ماجرا از این قرار بود که کریستین و دوستانش تصمیم گرفته بودند برای تعطیلات به شهر سالتا سفر کنند. حدود ساعت سه، آنها راهپیماییشان را به سمت کوه سان برناردو آغاز کردند، دو ساعت بعد، آنها در بارانی عجیب گرفتار شدند و اطراف آنها پر شد از عنکبوتهای رنگارنگ که طول هرکدام از آنها حدود چهار اینچ بود. اینجا بود که فکری به سر کریستین زد، او سریع دوربینش را به طرف آسمان گرفت و از عنکبوتهای درحال سقوط عکاسی کرد. این عکس هنوز هم به عنوان یکی از کمیابترین عکسها در زمینه بارش حیوانات به شمار میآید.
باران توپهای گلف در فلوریدا
بارانهای عجیب اگرچه در بیشتر موارد شامل بارش حیوانات میشود اما در اول سپتامبر ۱۹۶۹ در پونتا گوردا، وقتی که یک توفان عادی همراه با بارش باران شروع به وزیدن کرد، اتفاق عجیبی رخ داد و بارانی از توپهای گلف روی ناودانها و سقف خانهها و خیابانها شروع به ریزش کرد.
روزنامه «اس. تی پترزبورگ تایمز» در آن زمان گزارش داد که به دنبال این حادثه تعداد زیادی توپ گلف از آسمان به زمین آمده است، با وجود این دلیل موجهی برای این حادثه پیدا نشد. نکته جالب اینجاست که «پونتا گوردا» ساحلی در غرب فلوریدا است که اغلب اوقات شاهد آب و هوای توفانی است که با بارانهای شدید همراه است. این منطقه در اکثر اوقات سال مکانی برای مسابقات مختلف گلف است. با این حال هنوز هم این سوال مطرح است که این همه توپ گلف چطور از آسمان سر درآوردهاند!؟
نظر شما