اضافه‌بار به معنی ساده یعنی باری که بیشتر از وزن بار مجاز مسافر هواپیما باشد. هر شرکت هواپیمایی برای پروازهای داخلی و بین‌المللی خود، محدودیتی برای حمل بار و وزن مجاز هر مسافر و تعداد کیف و چمدان‌هایی که هرکس می‌تواند با خود به هواپیما ببرد، تعیین می‌کند.

image-20230702135553-1.jpeg

وزن مجاز بین ۲۳ تا ۵۰ کیلوگرم بر اساس کلاس سفر و ایرلاین متغیر است. هر باری بیشتر از این، مشمول  هزینه اضافه‌بار می‌شود. اما نکته این است که قسمت بار هواپیما در خیلی مواقع به طور کامل پر نمی‌شود و این ظرفیت اضافه برای مسافر قابل‌استفاده است؛ تحت خدمتی به نام فریت بار. در برخی موارد، شرکت هواپیمایی می‌تواند از حمل اضافه‌بار مسافر برای پر کردن فضای خالی در هواپیما و کسب درآمد بیشتر استفاده کند.

حداکثر بار مجاز به‌ازای هر نفر در پروازهای داخلی و خارجی چقدر است؟

مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی و داخلی بر اساس مسیر هوایی، شرکت هواپیمایی و کلاس پروازی انتخاب شده متفاوت است. وزن بار مجاز در هواپیما از ۲۳ کیلوگرم تا ۵۰ کیلوگرم باتوجه‌به کلاس پرواز مذکور تغییر می‌کند. میزان بار مجاز در پروازهای خارجی پر استفاده که از فرودگاه امام خمینی به مسیر کشورهای اروپایی و آسیایی پرواز می‌کنند، در هواپیمایی‌های مشهور ایرانی همچون ایران‌ایر، ماهان، امارات ایرلاین، قطرایرویز، ترکیش ایرلاین، ایرلاین اتحاد و دیگر شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی مشهور به شرح زیر است:

  • پروازهای خارجی با بلیت کلاس اکونومی حداکثر تا ۳۰ کیلوگرم (یک چمدان)

  • پروازهای خارجی با بلیت کلاس بیزینس حداکثر تا ۴۰ کیلوگرم (دو چمدان)

  • پروازهای خارجی با بلیت فرست کلاس حداکثر تا ۵۰ کیلوگرم (دو چمدان)

این مقدار بار مجاز در پروازهایی که به مقصد قاره آمریکا انجام می‌شوند کمی بیشتر از این مقدار است و در بیشتر هواپیمایی‌ها تا ۴۶ کیلوگرم است. البته این مقدار برای پروازهای اکونومی است و در پروازهای بیزینس و فرست کلاس تا ۶۴ کیلوگرم افزایش می‌یابد. بعضی از ایرلاین‌های مشهور اروپایی نیز حداکثر وزن بار کمتری برای مسافران در نظر می‌گیرند و این مقدار در تمام کلاس‌های پروازی تا ۲۳ کیلوگرم است.

لیست لوازم مجاز برای ورود به داخل کابین هواپیما

از جمله کالاهایی که به‌عنوان لوازم مجاز در هواپیما محسوب می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارو با مجوز پزشکی

  • عینک‌آفتابی یا طبی

  • کتاب، مجله و روزنامه

  • لوازم آرایشی و بهداشتی

  • غذای کودک، غذا و نوشیدنی

  • مدارک ضروری سفر از قبیل گذرنامه

  • کیف پول، کارت اعتباری، چک‌پول، پول نقد، کارت شناسایی

  • کت و کفش و لوازم شخصی مانند کیف‌دستی و کوله‌پشتی کوچک

  • لپ‌تاپ و دستگاه‌های الکترونیکی دیگر مانند دوربین، تبلت و گوشی‌های هوشمند

فهرست لوازم ممنوعه برای ورود به داخل کابین هواپیما

هر هواپیمایی می‌تواند قوانین خاص خود را برای لوازم ممنوعه در کابین هواپیما داشته باشد، اما به طور کل ورود لوازمی که به داخل کابین هواپیما  اکیداً ممنوع هستند، عبارت‌اند از:

  1. مایعات

  2. خمیردندان

  3. حیوانات خانگی

  4. اسپری، عطر و ادکلن

  5. مواد مخدر و محرک‌ها

  6. مواد منفجره و قابل‌اشتعال

  7. مواد شیمیایی خطرناک، مانند اسیدها، بازها، سموم و ...

  8. انواع سلاح‌ها، شامل تفنگ، شمشیر، کارد، چاقو، ناخن‌گیر، قیچی، سوهان ناخن و ابزار مغناطیسی

  9. انواع چیزهایی که باعث اختلال در تجهیزات الکترونیکی هواپیما می‌شوند، مانند دستگاه‌های ارسال و دریافت امواج رادیویی، فلش مموری‌هایی با قابلیت ذخیره یا پخش فیلم و ...

لطفاً توجه داشته باشید که این فهرست فقط شامل موارد عمومی است و هر هواپیمایی می‌تواند قوانین خاص خود را داشته باشد، بنابراین قبل از سفر، بهتر است با هواپیمایی‌ای که با آن سفر می‌کنید، تماس بگیرید یا به وب‌سایت رسمی آن هواپیمایی مراجعه کنید تا اطلاعات دقیق‌تری دراین‌خصوص به دست آورید.

با بار اضافه در پرواز چه کنیم؛ اضافه‌بار یا فریت؟

هزینه اضافه‌بار در فرودگاه امام خمینی (ره)

هزینه اضافه‌بار در فرودگاه امام بستگی به وزن و اندازه بار، مقصد و هواپیمایی دارد. هر هواپیمایی دارای قوانین و مقررات خاص خود برای هزینه اضافه‌بار است. همچنین، هزینه اضافه‌بار ممکن است برای مسافرانی که در کابین هواپیما بار خود را حمل می‌کنند، متفاوت باشد. البته در اکثر فرودگاه‌ها معمولاً هزینه اضافه‌بار را برای هر یک کیلوگرم معادل یک درصد قیمت بلیت محاسبه می‌کنند. دقت داشته باشید که هم میزان بار مجاز در ایرلاین‌های داخلی و خارجی متفاوت است و هم تعرفه‌های اضافه‌بار آن‌ها تفاوت زیادی با هم دارند. در سفرهای داخلی مسافران امکان اینکه حداکثر ۲۵ کیلوگرم بار جابه‌جا کنند را دارند؛ اما این میزان در خطوط خارجی به ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم می‌رسد.

نکته: درصورتی‌که قصد سفر به خارج از کشور را داشته باشید، می‌توانید از تمام سهمیه بار خود استفاده کنید. محموله‌ها باید در دو بسته یا دو چمدان قرار داده شود. زیرا طبق قانون، وزن هر بسته در ایرلاین‌ها نباید از ۳۲ کیلوگرم بیشتر باشد و اگر مثلاً ایرلاین به شما اجازه انتقال ۵۰ کیلوگرم ‌دهد، باید آن را در دو چمدان تقسیم‌بندی کنید و همچنین ابعاد چمدان‌ها نباید از ۱۵۸ سانتی‌متر بیشتر باشد.

عوامل تأثیرگذار در تعیین مبلغ هزینه‌های اضافه‌بار

فاکتورهای مهم در تعیین مبلغ اضافه‌بار به عوامل زیر بستگی دارد:

  • مسافت

  • قیمت بلیت

  • حجم ترافیک

  • کلاس پرواز

  • مدت‌زمان پرواز

  • وزن و ابعاد بسته یا چمدان

در پایان

برای حل مشکلات اضافه‌بار مسافر در فرودگاه امام خمینی برای سفرهای داخلی و خارجی، ابتدا بهتر است که با یک شرکت حمل‌ونقل هوایی تماس بگیرید و با آن‌ها درباره مقررات و شرایط حمل اضافه‌بار مسافر برای سفر خود صحبت کنید. شاید بتوانید با انجام اقداماتی مانند جابه‌جایی کالاها از چمدان‌هایی که وزن بیشتری دارند به کیف‌هایی با وزن کمتر، از پرداخت هزینه اضافه‌بار جلوگیری کنید. اما درصورتی‌که نمی‌توانید بار خود را کاهش دهید باید هزینه اضافه‌بار را پرداخت کنید، همچنین می‌توانید در فرودگاه امام خمینی به دفتر شرکت هواپیمایی مد نظرتان مراجعه کنید و از آن‌ها درخواست ارائه تخفیف یا تسهیلات مالی برای پرداخت هزینه اضافه‌بار کنید. پیشنهاد می‌شود برای انجام تمامی امور فرودگاهی خود به شرکت حمل‌ونقل هوایی همراه دژ ایرانیان  به آدرس اینترنتی  www.hamrahdezh.comمراجعه کنید تا بی‌هیچ دغدغه‌ای تمامی امور مربوطه به پرواز و حمل‌ونقل را برعهده بگیرند.

کد خبر 770930

پر بیننده‌ترین اخبار اخبار کسب و کار

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha