همشهری آنلاین- گروه فرهنگی: «پیمان خونی» نوشته «ماریو بندتی»، «مدرنیسم» اثر «پیتر چایلدز»، «گراند هتل مغاک» نوشته «استوارت جفریز» و «لبه تیغ» رمانی از «سامرست موام» جهار عنوان کتابی هستن که به تازگی از سوی نشر ماهی منتشر شدهاند. پیمان خونی و گراند هتل مغاک کتابهای چاپ نخست و مدرنیسم و لبه تیغ از تجدید چاپیهای نشر ماهی هستند.
پیمان خونی؛ داستانهایی از اروگوئه
این کتاب دومین مجموعه داستان از آثار ماریو بندتی، داستاننویس اروگوئهای است که با ترجمه لیلا مینایی از سوی نشر ماهی منتشر میشود.
بودجه، فنجان ها، جنگ و صلح، نامزدی، تعقیب، پایان نفس تنگی، ژول و ژیم، همهی بیوه های مارگارت سولاوان، عجب... چه حیف، سکو، چشم سوم، ناهار با شک و تردید، آتش نشان و پیمان خونی عنوان ۱۵ داستان کوتاه این مجموعهی ۱۶۰ صفحهای هستند.
در بخشی از پشت جلد این مجموعه آمده است: « ما گوشهی دنجی از قارهی امریکاییم که در آن نه نفت پیدا میشود، نه سرخپوست، نه مادهی معدنی، نه آتشفشان و نه حتی ارتشی که کودتا کند. ما کشور کوچک داستان کوتاهیم...»
ماریو اورلاندو هملت هاردی برنئو بندتی فاروگیا (۱۴ سپتامبر ۱۹۲۰ ـ ۱۷ مه ۲۰۰۹) روزنامهنگار، شاعر و نویسنده سرشناس اروگوئه ای بود. از او به عنوان یکی از مهمترین نویسندگان ادبیات آمریکای لاتین در قرن بیستم یاد میشود. بندتی سال ۱۹۲۰ در یک خانواده مهاجر ایتالیایی در شهر پاسو دلوس توروس در اروگوئه به دنیا آمد. ۱۴ سالش بود که در یک مغازه مشغول به کار شد. از ۱۵ سالگی به خاطر سرودن شعر و نوشتن داستان وارد حلقههای ادبیات آمریکای لاتین شد. او از جوانی وارد حرفه روزنامهنگاری شد و برای چند دهه سردبیر مجلات ادبی و سیاسی بود. بندتی به عنوان منتقد ادبی و سینمایی در روزنامههای اروگوئه و دیگر کشورهای اسپانیاییزبان کار کرد.
بندتی علاوه بر نویسندگی و شاعری یک فعال سیاسی نیز بود. او تمایلات چپی داشت و از انقلاب کوبا حمایت میکرد. در کنار نویسندگانی چون گابریل گارسیا مارکز و ارنستو ساباتو از استقلال پورتوریکو پشتیبانی میکرد. او سال ۱۹۷۱ به تشکیل ائتلاف چپ در اروگوئه به نام جبهه فراگیر کمک کرد تا نظام دو حزبی کشورش را که ۱۵۰ سال حاکم بود، به چالش بکشد.
پس از کودتای نظامی سال ۱۹۷۳ جبهه فراگیر غیرقانونی اعلام شد و مجله ماریو بندتی که مارچا نام داشت، توقیف شد و بندتی به تبعید رفت. او سالهای تبعید را در بوینوسآیرس، لیما، هاوانا و مادرید گذراند. او ۱۲ سال بعد به اروگوئه برگشت. اما همچنان به زندگی در اسپانیا هم ادامه داد. نشر ماهی این مجموعهی ۱۶۰ صفحهای را به بهای ۷۸ هزار تومان منتشر کرده است.
مدرنیسم؛ هنر راه و رسم نو»
کتاب مدرنیسم؛ نوشته «پیتر چایلدز» سال ۲۰۰۸ منتشر شده است. این کتاب دربارهی جنبش مدرنیسم است که اواخر قرن نوزدهم شکل گرفت و تا اوایل قرن بیستم ادامه داشت. رضا رضایی مترجم کتاب در مقدمهی کتاب می نویسد: «هنر مدرنیستی، به معنای فنیتر کلمه، هنری است که هارولد روزنبرگ آن را هنر «راه و رسم نو» می خواند. این هنر آزمایشگر است، از لحاظ فرم بغرنج است، فشرده و موجز است، علاوه بر عناصر آفرینش عناصر ضد آفرینش نیز دارد، و معمولا تصوراتی در باب رهایی هنرمند از رئالیسم، ماتریالیسم، ژانر و فرم مرسوم، و نیز تصوراتی در باب فاجعه و بلایای فرهنگی در آن دیده می شود... می توانیم مدرنیسم را مفهومی مقید به زمان(مثلا ۱۸۹۰ تا ۱۹۳۰) در نظر بگیریم، یا مفهومی رها از زمان(که شامل لارنس استرن، جان دان، فرانسوا وبون و پیر دو رونسار نیز بشود). اما تأکید عمده بر عدهای از نویسندگان است(هنری جیمز، جوزف کانراد، مارسل پروست، توماس مان، آندره ژید، فرانتس کافکا، ایتالو اسووو، جیمز جویس، روبرت موزیل و ویلیام فاکنر در داستان؛ اوگوست استریندبرگ، لوئیجی پیراندلو، فرانک ودکیند و برتولت برشت در درام؛ استفان مالارمه، دابلیو. بی. ییتس، تی. اس. الیوت، ازرا پاوند، راینر ماریا ریلکه، گیوم آپولینر و والیس استیونس در شعر) که آثارشان از لحاظ زیبایی شناسانه رادیکال است و نوآوریهای فنی خیره کننده دارد. برخلاف فرم تقویمی بر جنبه مکانی یا «محصور» تأکید می کند، به شیوه های کنایی گرایش دارد، و با نوعی «انسانیت زدایی از هنر» همراه است.
نشر نو چاپ هشتم این کتاب را با ترجمه رضا رضایی در ۲۷۲ صفحه، به بهای ۱۸۵ هزار تومان منتشر کرده است.
گراندهتل مغاک؛ فلسفهای فهمیدنی و لذتبخش
کتاب حاضر که از تازهترین آثار منتشر شده از سوی نشر ماهی است، تاریخچهی مکتب فرانکفورت محسوب میشود و البته با بیانی فهمیدنی و لذتبخش. نویسنده بیوگرافی، فلسفه و قصهگویی را درهم میبافد تا نشان دهد چگونه متفکران این مکتب به امید درک سیاست فرهنگ در گیرودار برآمدن فاشیسم گرد هم آمدند، و فرهنگ عامه را موضوع مطالعهی جدی خود -چه در فیلم، موسیقی، اندیشه و چه در مصرفگرایی- قرار دادند.
«استوارت جفریز» با شرحهای نظری و دیدی انتقادی فضایی میگشاید تا این استادان دیالکتیک را در پرتویی تازه ببینیم. خواننده همچنین در این کتاب تئودور آدورنو را میبیند که در یک میهمانی شام پیانو مینوازد و چارلی چاپلین با ادا و اطوار تفسیر موسیقی را بر عهده دارد؛ آرتور کوستلر و والتر بنیامین مشغول فرارند؛ جروبحث اریش فروم و هربرت مارکوزه بالا میگیرد؛ توماس مان نبض دکتر فاستوس را در دست دارد؛ برشت، هورکهایمر، هابرماس و دیگران نتهایی از این بیوگرافی جمعی پرشورند.
استوارت جفریس، روزنامه نگار و نویسنده است. او سال ها در کارکنان گاردین بود و به عنوان سردبیر فرعی، منتقد تلویزیون، سردبیر جمعه ریویو و خبرنگار پاریس کار می کرد. او اکنون به عنوان نویسنده مستقل، بیشتر برای گاردین، اسپکتیتور، فایننشال تایمز و لندن ریویو آو بوکز کار میکند.
نشر ماهی این کتاب ۵۱۲ صفحهای را با ترجمه محسن ملکی، به بهای ۴۵۰ هزار تومان منتشر کرده است.
لبهتیغ؛ از پرفروش های موام در ایران و جهان
لبه تیغ، رمانی از سامرست موام است که به تازگی چاپ نهم آن از سوی نشر ماهی روانه بازار کتاب شده است. این رمان به داستان خلبانی آمریکایی به نام لری درل می پردازد که به دلیل تجربیاتش در جنگ جهانی اول به زخم های روانی متعددی دچار شده و به همین خاطر، تصمیم میگیرد دنبال معنایی والاتر در زندگی خود بگردد. این سفر معنوی و دگرگون کننده، او را در مسیر برخی از درخشان ترین کاراکترهای خلق شده توسط سامرست موام قرار می دهد: نامزد لری، یعنی ایزابل که انتخابش میان عشق و ثروت با عواقبی همیشگی همراه خواهد بود، و الیوت تمپلتون، عموی ایزابل، که مردی وطن پرست و خودشیفته است. خود موام نیز دائما به دنیای داستان داخل میشود تا از نزدیک شاهد دست و پنجه نرم کردن شخصیت هایش با سرنوشت باشد. سامرست موام از پرفروش ترین نویسندگان انگلیسی زبان است. همچنین دو فیلم بر اساس این کتاب در سال های ۱۹۴۶ و ۱۹۸۴ ساخته شده است.
نشر ماهی چاپ نهم این رمان خواندنی را در ۳۶۸ صفحه، به بهای ۲۵۰ هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما