به گزارش همشهری آنلاین، این معبد که در ۶۴۳ کیلومتری بانکوک، پایتخت تایلند قرار گرفته هر ساله گردشگران زیادی را به این منطقه میکشاند. ساخت این معبد از سال ۱۹۸۴ آغاز شد. به این ترتیب که راهبان بودایی با جمع کردن بطریهای خالی به فکر ساختن یک معبد شیشهای افتادند و تمام مردم را تشویق کردند که شیشههای خالیشان را جمع کنند و به آنها بدهند تا آنها بتوانند به جای مصالح از این شیشهها در ساختن معبد استفاده کنند.
راهبها مقامات محلی را هم ترغیب کردند تا در این کار به آنها کمک کنند. از آن زمان تاکنون تقریبا ۲۰ ساختمان که شامل معبد اصلی روی دریاچه، اتاق عبادت، برج آبی، حمام گردشگران و چندین خانه ییلاقی کوچک که متعلق به راهبان است ساخته شده.
نکته جالب در مورد معبد شیشهای این است که با گذشت زمان رنگ هیچ یک از شیشهها تغییر نکرده و با تابش نور خورشید به معبد از بطریها نور زیبایی ساطع میشود. البته شالوده اصلی معبد با سیمان پیریزی شده و بعد از آن برای ساختن دیگر قسمتهای معبد و حتی مجسمه بودا به جای گچ و سیمان از شیشه استفاده شده است.
تاکنون در ساختمانهای معبد حدود یکونیم میلیون بطری بهکار رفته است و یکی از راهبان معبد به نام آبوت سان کاتابونیو میگوید که اگر بطریهای بیشتری به دستشان برسد ساختمانهای بیشتری هم خواهند ساخت.
البته درمورد ساخت این معبد شگفتانگیز روایتهای دیگری هم وجود دارد؛ برای مثال بین مردم محلی شایع است که یک روز راهبی که در شهر سیساکت زندگی میکرد از اینکه انبوهی از زبالهها را در اطراف شهر میدید خسته شد و به فکر راه چارهای افتاد. تا اینکه تصمیم گرفت محلیها را تشویق کند بطریهایی را که میخواهند دور بیندازند به او بدهند.
کمکم این کار برای مردم منطقه تبدیل به یک عادت شد تا اینکه حجم بطریها آنقدر زیاد شد که راهبها به فکر ساختمانسازی افتادند و تمام این بطریها را با سیمان دانه به دانه کنار هم چیدند و دیوارهای سفت و محکمی ساختند.
داستان ساخته شدن این معبد هرچه باشد، هیچ شکی در منحصر به فرد بودن و زیبایی آن نیست؛ همین دلیل باعث شده که گردشگران زیادی برای حضور در این مکان خودشان را به تایلند برسانند. درحقیقت معبد هزار بطری یکی از جاذبههای توریستی مهم برای افرادی به شمار میرود که دوستدار محیطزیست هستند و به بازیافت زبالهها اهمیت میدهند.
نظر شما