نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با همشهری آنلاین تاکید کردند که دستگاه دیپلماسی باید برای حل مشکلات مرزی و حملات پی‌درپی گروهک‌های تروریستی واکنش شدیدی صورت دهد تا دیگر این اقدامات تکرار نشود.

ترور

همشهری‌آنلاین _ فتانه احدی: بار دیگر استان سیستان و بلوچستان مورد حمله گروهک‌های تروریستی قرار گرفت و این بار در منطقه خاش ۴ تن از ماموران پلیس راهور به شهادت رسیدند. از ابتدای امسال بارها بارها این اقدام تروریستی صورت گرفته است اما به گفته نمایندگان مجلس، دستگاه دیپلماسی آنگونه که باید واکنش نشان نداده است.

پاکستان منطقه امنی برای گروهک‌ها است

محمد سرگزی عضو هیات نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با همشهری‌آنلاین گفت: نکته اول اینکه علیرغم اینکه دولت پاکستان اعلام می‌کند که در خصوص اقدامات تروریستی ما همکاری کافی و لازم را با دولت ایران داریم، اما در عمل این مهم اتفاق نیفتاده است و می‌بینیم که دولت پاکستان و ارتش پاکستان همکاری لازم را انجام نمی‌دهد.

سرگزی افزود: بنابراین نیاز است که در مذاکرات بین ایران و پاکستان این امر به صورت جدی‌تر پیگیری شود و به عنوان اولویت‌های اساسی دستگاه دیپلماسی ما و دستگاه‌های امنیتی ما دنبال شود که  شاهد این موضوع نباشیم. 

نماینده زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون  در مجلس افزود: چراکه امروز خاک پاکستان تبدیل به منطقه امنی برای سکونت بسیاری از گروهک‌های تکفیری و گروهک‌هایی که نتیجه اقدامات آنها آسیب رساندن به مردم و نیروهای نظامی و امنیتی ما در استان سیستان و بلوچستان است که بعد از اقدامات اینچنینی دوباره به کشور پاکستان بر می‌گردند. اگر آن دولت و ارتش فضا را برایشان ناامن کند، قطعا آنها آن پناهگاه را نخواهند داشت و ما شاهد چنین اقداماتی نخواهیم بود.

این نماینده ادامه داد: نکته دوم از ابتدای سال تا به امروز تعداد شهدای زیادی را در نوار مرزی و در داخل خاک استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم. وقتی دلایل را بررسی می‌کنیم، کمبود تجهیزات به شدت پررنگ می‌شود و از این لحاظ بسیار فقیر هستند. در این منطقه کمترین تجهیزات و امکانات در اختیار نیروی ما در مرزهای سیستان و بلوچستان است. جوانانی که در مرزهای به دفاع از کشور می پردازند تجهیزات لازم را ندارند.

به‌روزترین پهپادها و بهترین تجهیزات نظامی را در کشور داریم، اما...

سرگزی افزود: با توجه به اینکه ما به‌روزترین پهپادها و بهترین تجهیزات نظامی را در کشور داریم، اما این تجهیزات و امکانات در اختیار جوانان ما در مرزها قرار نمی‌گیرد تا بتوانند با شرایط بهتری با  دشمنان کشور مقابله کنند و به راحتی فرزندان ما به شهادت نرسند. ضعف جدی در این خصوص وجود دارد که مجموعه دستگاه‌های نظامی ما ورود کنند و سطح تجهیزات را بررسی کنند. از امکانات و تجهیزات به‌روزی که متخصصان ما در مجموعه وزارت دفاع تولید می‌کنند، استفاده کنند و این تجهیزات می‌تواند بخش عمده‌ای از مشکلات مرزی را حل کند و جلوی بسیاری از این اتفاقات را بگیرد.

نماینده زابل و زهک تاکید کرد: البته شاید برخی معتقدندکه تجهیزات کافی در نوار مرزی و مرزبانان وجود دارد اما با یک بازدید میدانی می‌توان به راحتی ثابت کرد که اینگونه نیست. بیایند و ببینند چه میزان تجهیزات در مرز با شرایط سخت وجود دارد. بنابراین مسئولان متولی در دستگاه‌های نظامی هر چه سریعتر برای این اقدام گام بردارد.

او افزود: ضعف در زمینه تامین امنیت مرزی باعث شده است که جوانان کشور به راحتی در این مناطق به شهادت برسند و خانواده‌هایشان داغدار شوند، خانواده‌هایی که با جود فدا کردن فرزندان خود دست مهری را بر سر خود ندیده‌اند و مسئولان ذی‎ربط دلجویی خود را از آنها دریغ کردند. شهادت افتخار است اما قرار نیست که در این شرایط جوانان وطن شهید خانواده‌ها داغدار شوند، دستگاه دیپلماسی هم اقدامی صورت ندهد. متاسفانه ما هنوز در دستگاه دیپلماسی واکنش موثری را ندیده‌ایم.

در جایی که می‌توان از پتانسیل جوانان برای کشور، نظام و مردم استفاده کرد، بگوییم شهید شدند، چرا باید در این شرایط با بی تدبیری فرزندانمان را از دست بدهیم. ما پشت عنوان شهادت تمام کوتاهی خود را نباید پنهان کنیم. این کوتاهی‌ها قابل بخشش نیست.

اسماعیل حسین زهی، دیگر نماینده استان سیستان و بلوچستان هم در این باره به همشهری آنلاین گفت: این حرکت مذبوحانه را محکوم می‌کنیم. از آنجا خیلی از گروهک‌ها از کشور همسایه که با توجه به اینکه استان سیستان و بلوچستان نزدیک ۱۱۰۰ کیلومتر مرز خاکی و آبی با کشورهای همسایه دارد، و ظرفیت بسیار خوبی در بحث سرمایه گذاری دارد متاسفانه برخی از دشمنان نظام نمی‌توانند این پیشرفت‌ها را ببینند و دست به این اقدامات می‌زنند.

نماینده  خاش، میرجاوه، نصرت‌آباد و کورین در ادامه افزود: از مردم سیستان و بلوچستان می‌خواهیم که این افراد را شناسایی کنند و به دست قانون و نظام تحویل دهند.
او گفت: ما قصور دولت کشور پاکستان را قبول داریم. این گروهک‌ها از سوراخ‌هایی می‌گزند که نیروهای مرزبانی و قرارگاه در آنجا حضور ندارند. باید از نیروهای بومی برای حفاظت از مرزها استفاده کرد.

اهمیت استفاده از مدیران بومی

این نماینده ادامه داد: بحث مهم دیگر اینکه باید برای نیروهای نظامی و انتظامی از بومیان استفاده کنند چرا که آنها اشراف کامل دارند و می‌توانند با توجه بهتری به  منطقه داشته باشند. 

البته استفاده از نیروهای بومی نیز صورت می‌گیرد چنانچه ۸۰ درصد شهدای امسال از بومیان منطقه بوده است. اما آن چیزی که باید بومی‌سازی شود، مدیران منطقه است. افراد غیر بومی که از فضای نظامی و انتظامی و مرزبانی سیستان و بلوچستان اطلاعی ندارند و به منطقه اشراف ندارند، باعث می‌شود تلفات زیاد شود.

کد خبر 775728
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مجلس

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 8
  • IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    8 1
    لعنت بر جنایتکارا طالب
  • IR ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    7 1
    تا مرزها به شدت پایش نشن امنیت داخل معنا نداره. ... ... ... ... آرزوی ما اینه که همه این عزیزان زنده بالا سر بچه ها و خانواده هاشون باشن. والسلام.
  • IR ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    4 2
    هر بار .... به چیزی اشاره می‌کند، اتفاقی هم راستای آن در منطقه رخ میدهد
  • US ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    7 4
    ... دم درآورده. تا کی باید ایرانی‌ها قربانی این .... بشوند؟
  • IR ۲۰:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۲
    6 3
    هر وقت منافقین با کارنامه ۱۷.۰۰۰ ترور از مردم و مسئولان ایران بجایی رسیدند آنوقت باید انتظار داشت جیش الظلم ، گروهک الاحوازیه ، پ.ک.ک و کومله و سایر معاندان نظام هم با ترور به اهداف خود دست پیدا کنند. قطعا هیچ کجای دنیا با ترور و کشتار بیرحمانه نمی تواند نظامی را سرنگون کرد و قدرتی پایدار در کشور ایجاد کرد و حتما این اقدامات بی حاصل محکوم به شکست است.