همشهری آنلاین- سمیرا باباجانپور: «نشان ارادت» همان هیئت سادهای است که این روزها در مجتمع فرهنگی هنری نور در بلوار آیتالله کاشانی محفل عزاداری اهالی محل شده است. یک محفل خودمانی و باصفا و صد البته گرهگشا.
خواندنیهای بیشتر را اینجا بخوانید
بوی اسپند و طعام نذری که روی شعلههای اجاق مطبخ برای میهمانان مجلس عزاداری امام حسین (ع) آماده میشود بوی آشنایی است که به میهمانان این خانه خیرمقدم میگوید. صدای نوحه و دستانی که با قدرت بر سر و سینه مینشینند نشان از ارادتی دارد که هر سال بیهیچ قید و شرطی تکرار میشود و پایانی برایش نیست. اینجا در این نشانی در گوشهای از این شهر همگان نشان ارادت برگردن نهادهاند تا نشانی از یار بیایند. «فاطمه حسنپور» رئیس مجتمع فرهنگی وهنری نور برنامه مذهبی «نشان ارادت» را یک برنامه گروهی معرفی میکند که به همت کانونهای مردمی شکلگرفته است. او میگوید: «هر کسی که در طول سال پای ثابت این مجتمع بوده است این روزها گوشهای از کار را گرفته تا ارادت خود را نشان دهد. زن و مرد و پیر جوان هم ندارد همه پای کار هستند.»
دستان یاریگر
حسنپور از عمل نیکی میگوید که در عزاداری برنامه «نشان ارادت» انجام میشود. او توضیح میدهد: «بهرسم آیین محرم و عزاداری محرم برنامه سینهزنی و عزاداری هر روز انجام میشود. مهمانان با طعام و نذری پذیرایی میشوند. اما از همان ابتدا تصمیم گرفتیم بهرسم نیکی که چند سالی است در این مرکز پا گرفته است عزاداری را هم با کار خیر پیوند بزنیم. پخش نذری در میان نیازمندان و گرمخانههای منطقه و رساندن کمکهای مؤمنانه به نیازمندان از برنامههای هر شب این محفل عزاداری است.»
اعضای کانون بانوان مجتمع فرهنگی وهنری نور به همراه اعضای کانون قرآن و دیگر اعضایی که بهطور داوطلبانه با این گروه همراه شدهاند چند سالی میشود که با عنوان طرح کمک مؤمنانه جویای احوال نیازمندان هستند و سعی میکنند کمی از نیازهای اقتصادی این خانوادهها را تأمین کنند. همان روزها که کرونا معادلات زندگی را برهم زد این گروه سعی کردند تا کمکهای مردم خیر را به دست نیازمندان برسانند. دامنه فعالیتشان نهتنها در تهران بلکه تا شهرهای دیگر هم گسترش یافته است. حسن پور از اعتماد مردم و موفقیت طرح مؤمنانه طی این سالها میگوید: «خدا را شکر اعتماد مردم و تلاش اعضای گروه باعث شده است تا این مرکز به یک پاتوق نیکوکاری تبدیل شود. ما علاوه برشناسایی نیازمندان تهران و روستاهای اطراف کمکها را به شهرها و روستاهای دیگر هم میبریم.»
ارادت خالصانه
بخش جذاب کمکهای مؤمنانه به فعالیتهای فرهنگی برمیگردد. اعضای این محفل باور دارند که تنها تأمین نیاز اقتصادی برای خانوادههای نیازمند کافی نیست. فرزندان این خانوادهها بهواسطه فقر اقتصادی به فقر فرهنگی نیز دچارمی شوند در نتیجه تأمین نیازهای فرهنگی بهخصوص توزیع کتاب و محصولات فرهنگی جایگاه ویژهای در کمکهای مؤمنانه دارد. رئیس مجتمع فرهنگی و هنری نور میگوید: «اکثر کمکهای فرهنگی در روستاها و مناطق آسیبدیده با برنامههای فرهنگی وهنری همراه میشود. مثلاً یک مسابقه نقاشی تا داستانگویی اجرا میشود و در قالب جایزه وهدیه کمکها به بچهها داده میشود تا عزتنفس آنها حفظ شود.»
همه عزادارانی که در این محفل دورهم جمع شدهاند باور دارند که بر سینه کوفتن و زنجیر به دست گرفتن بخشی از ارادت مؤمنان به حسین (ع) را نشان میدهد هدف اصلی و ارادت واقعی قدم در راه این بزرگواران نهادن و انجام سفارشها و توصیههای آنهاست.
نظر شما