رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در دیدار نماینده دبیرکل سازمان ملل به تلاش آمریکا برای مانع تراشی در روابط اقتصادی ایران و عراق اشاره کرد و گفت: فشارهای آمریکا برای جلوگیری از پرداخت بدهی‌ عراق به ایران، نتیجه‌ای جز افزایش رنج و فشار مردم عراق نخواهد داشت.

خرازي-پلاسخارت

به گزارش همشهری آنلاین، «جنین هنیس پلاسخارت» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق پیش از ظهر امروز (دوشنبه) نهم مرداد ماه با سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی دیدار و گفت‌وگو کرد.

خرازی در این دیدار با اشاره به هتک حرمت‌های اخیر به قرآن در سوئد و دانمارک، ضمن مسؤول دانستن دولت‌های این دو کشور، گفت: گرچه از موضع دبیرکل سازمان ملل متحد در پاسخ به نامه آیت الله سیستانی استقبال می‌کنیم، اما مهم است سازمان ملل با تصویب قطعنامه‌ای ملاک‌های آزادی بیان را مشخص کند، به طوری که کسی نتواند تحت عنوان آزادی بیان به عقاید مذهبی دین‌ باوران از جمله ۲ میلیارد مسلمان جهان اهانت کند.

سیدکمال خرازی عنوان کرد که اخیرا کلیپی را مشاهده کرده که پلیس دانمارک در کمک به شخصی که قصد قرآن‌سوزی داشته، به خانمی که تلاش می‌کند قرآن را از صحنه قرآن سوزی دور کند، حمله می‌کند و قرآن را از دست آن خانم می‌رباید تا فرد قرآن سوز بتواند اقدام شنیع خود را انجام دهد. آیا این حمایت پلیس و دولت دانمارک از فرد هتاک به قرآن و قرآن سوزی نیست؟ 

وی با اشاره به اینکه چنین اقداماتی موجب خشم کشورهای اسلامی شده و به ویژه در عراق، واکنش‌های شدید مردمی را برانگیخته است، تصریح کرد: ضرورت رسیدن به قطعنامه‌ای در سازمان ملل در این قضیه روشن است، ضمن اینکه نباید مسؤولیت دولت‌ها را در این مورد فراموش کرد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین در این ملاقات از مداخله آمریکا در امور عراق، به ویژه تلاش آمریکا برای مانع‌تراشی بر سر روابط اقتصادی ایران و عراق از طریق تحریم‌ها، به عنوان یکی از اقدامات زیانبار آمریکا برای امنیت و ثبات عراق یاد کرد و گفت: فشارهای آمریکا بر دولت عراق در جلوگیری از پرداخت بدهی این کشور به ایران، نتیجه‌ای جز افزایش رنج و فشار بر مردم عراق و نارضایتی آنها از دولت عراق نخواهد داشت.

خرازی همچنین بر ضرورت خروج هر چه سریع‌تر نیروهای نظامی بیگانه از عراق تأکید کرد و افزود: با توجه به قانون مصوب مجلس عراق مبنی بر خروج همه نیروهای بیگانه از این کشور، ضروری است به خواست و اراده عراقی‌ها احترام گذاشته شود. مردم عراق با توجه به سابقه تمدنی دیرپایی که دارند، طبیعی است که سیاست‌های دیکته‌ شده بیگانگان را نپذیرند. زیرا آن‌ها قادر به اداره مستقل و تامین امنیت کشور خود هستند.

خرازی همچنین با اشاره به گزارش سازمان ملل در خصوص اقدامات دفاعی ایران علیه پایگاه‌های گروهک‌های تروریستی تجزیه‌طلب در خاک عراق، بر ضرورت واقع‌گرایی در تدوین این گزارش‌ها تأکید کرد و گفت: ایران در راستای حق دفاع مشروع خود و در پاسخ به تحرکات گروه‌های تروریستی مجبور به اقدام شده است.

خانم جنین هنیس پلاسخارت، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق نیز با اشاره به توافق امنیتی بین ایران و عراق و تأکید طرفین بر اجرای کامل آن ابراز امیدواری کرد که این امر از بروز این گونه مشکلات جلوگیری کند.

وی در این ملاقات همچنین با ابراز رضایت از سفرش به ایران، از ایفای نقش مثبت ایران در کمک به عراق قدردانی و ابراز امیدواری کرد بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی به پیشبرد برنامه‌های دولت عراق در جهت ثبات سیاسی و امنیتی و رفاه این کشور کمک کنند.

وی همچنین بر آمادگی سازمان ملل برای همکاری با ایران در جهت برگزاری نشست‌های تخصصی از جمله موضوع توفان گرد و غبار و مسائل اقلیمی تأکید کرد.

کد خبر 777180
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha