خطیب این هفته نماز جمعه تهران تاکید کرد که کاش می دانستیم ویروس بی حیایی و بی عفتی به مراتب از ویروس کرونا خطرناک تر است.‌

محمدجواد حاج‌علی‌اکبری

به گزارش همشهری آنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری در خطبه های این هفته نماز جمعه تهران با دعوت همه به رعایت تقوا گفت: یکی از برجسته ترین جلوه های تقوا در روابط اجتماعی تعریف می‌شود. 

وی افزود: طبق اراده الهی روابط بین انسان ها براساس سلم و سلام است؛ یعنی افراد جامعه باید از یکدیگر احساس ایمنی کنند. حق عمومی به عنوان حق الناس فراگیر این است که از ناحیه دیگران احساس ایمنی کند و احساس خطر نداشته باشد. این موضوع  اولین جلوه مسوولیت اجتماعی است. 

خطیب این هفته نماز جمعه تهران گفت:  از ناحیه ما حقی از کسی تضییع شد باید این دنیا و آن دنیا پاسخگو باشیم. 

علی اکبری ادامه داد: ما باید به کیفیتی زندگی کنیم،  ظلم و آزار و اذیتی به کسی وارد نشود. انسان مسلمان آغاز زندگی مومنانه اش مبتنی بر این است که از ناحیه او و زبان و قدم و قلم و دارایی او به دیگران آسیبی وارد نشود. به عنوان مثال اگر بر اثر رانندگی‌ من آلودگی صوتی پیش بیاید و اگر  زمینه آزار و اذیت دیگران فراهم شود ضامن و مسوول هستم.

وی افزود: اگر بر اثر نوع لباس من و رعایت نکردن حریم عفاف و حجاب و کاهش پوشش و استفاده از زینت های غیرمجاز دلی بلرزد و کسی به گناه بیفتد، از مصادیق ضرر است و بی مسوولیتی اجتماعی است و چنین شخص بی حیا و بی عفت و بی حجاب در برابر همه ضررهای مادی و معنوی که به دیگران وارد می شود ضامن و مسوول است.  اگر کسی در مدیریت قرار میگیرد و براثر تصمیم غلط او آسیب به جامعه وارد می شود برای  تمام خسارت هایی که وارد شده مسوول است. اگر کسی حیوانی را همراه خود می‌کند و بعنوان دوست صمیمی زندگی وارد محیط اجتماعی می‌کند، اگر باعث نگرانی و ترس دیگران شود مسوول است. کسانی که به اسم آزادی، سلامت اجتماعی را به مخاطره می اندازند افرادی بی مسوولیت هستند.

علی اکبری ادامه داد: در جریان ویروس کرونا حساسیت و نقش و مسوولیت  روابط اجتماعی را بهتر درک کردیم، ولی زود فراموش کردیم. همه باید ماسک می زدند. کاش می دانستیم ویروس بی حیایی و بی عفتی به مراتب از ویروس کرونا خطرناک تر است.‌

وی در خطبه های دوم نماز جمعه با اشاره به فرارسیدن  اربعین حسینی  گفت: حرکت عظیم میلیونی با این زیبایی و وسعت به نمادی از عزت حسینی در برابر ظالمان تبدیل شده است و کابوس استکبار جهانی، راهپیمایی اربعین حسینی است.

حاج علی اکبری ادامه داد: جنبه مردمی این حرکت عظیم باید صیانت شود. نیم میلیون نفر از جامعه ما در این سفر الهی حضور دارند. مساله نذر ماشین  کار خوبی است که انجام شد.

خطیب این هفته نماز جمعه تهران با  گرامی داشت یاد شهدای امنیت افزود: امسال تعداد زیادی از نیروهای انتظامی ما در دفاع از امنیت کشور و مردم به شهادت رسیدند  و  تعداد شهدا به ۵۰ شهید رسیده است‌.

وی همچنین با اشاره  فرارسیدن هفته دولت گفت: این هفته فرصت گرانبهایی برای دولتمردان ما برای تبیین دستاوردها و نقد مسیر طی شده و ... است‌.

حاج علی اکبری ادامه داد: دولت سیزدهم دو سال را طی کرده است. مواضع انقلابی و هماهنگ با ارزشها و آرمان ها در جهت گیری این دولت برجسته است.  طراوت و نشاط و امید و تحرک میدانی و ارتباط نزدیک مردمی و ... در این دولت مشاهده می شود. این دولت در شرایط بسیار دشوار و بعد از یک دهه رکود کار را تحویل گرفت و در همین مدت قدم های بلندی در جبران کاستی های قبل برداشته است. تحرک و رشد اقتصادی در اغلب شاخص ها از ویژگی های دولت است و ایجاد ثبات نسبی در ارز و طلا قابل ملاحظه است. ۸۰ هزار طرح و پروژه نیمه تمام  وجود داشته که  برای تکمیل آن  اهتمام کردند. در رابطه با بهسازی یارانه ها تا  کالابرگ و ترمیم حقوق بازنشستگان و ازادسازی سواحل و کاهش نرخ بیکاری قدم های خوبی برداشته شده است.

وی افزود: تحرک در عرصه دیپلماسی حائز اهمیت است و گشایش هایی در این بخش بوجود آمده است. تقویت ارتباط با همسایگان و تقویت ارتقای راهبردی با آسیا و شرق و پیوستن به شانگهای و پیوستن به گروه اقتصادهای نوظهور از اقدامات خوبی است که انجام شد. مهار استکبار آمریکایی در حوزه اقتصادی موثر است و حضور ما در شانگهای جانمایی ایران در نظام جدید جهانی است.‌

وی افزود: تقویت حوزه رسانه‌ای نیاز است و در این جنگ ترکیبی باید تقویت شود. سرمایه گذاری همه جانبه در مساله هوشمندسازی مهم است و باید به آن بیشتر از قبل اهتمام شود. همچنین تدابیر ویژه برای کنترل بر بازار بویژه در اقلام ضروری خواسته جدی است و تقویت بیشتر به معیشت مردم و مبارزه بی امان با مفسدان اقتصادی و حل مساله خودرو از مطالبات جدی همه است.

کد خبر 783207
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 56
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۳
    68 3
    زندگیمون به خاطر اقتصاد در خطره
    • علی IR ۱۶:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۳
      56 3
      زندگیمون نه زندگیشون
    • احمد IR ۰۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۴
      6 2
      دلی نمانده که بلرزد
  • IR ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۳
    55 2
    صحیح فرمودید بزرگوار . یه نوع از بی حیایی هم اینه که فردی بدونه مسئولیتی بهش محول شده و بعد پنهانی دست در جیب بیت المال کنه و از سهم و حق الناس مسلمین ببلعه. این نوع چون به تکرر اتفاق داره می افته باید باهاش برخورد بشه تا اذهان عمومی بودنن که ما حق اختلاس گر را کف دستش می گذاریم. همه بی حیایی ها باید درمان شه. شخص به کسی که خانمش بیماری مفصلی داره با وقاحت میگه.... خودت بمال! و از سهم بیت المال ثروتمند میشه میره کانادا تفریح! انشاالله عاقبت همه به سمت فلاح باشه و شعاز زده و یکسویه نگر نباشیم.
  • IR ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۳
    22 8
    یه حدیث زیبا هست که تکان دهندست. حضرت رسول صلی الله علیه و آله زمانی فرمودن: اِذا رَاَیْتَ مِنْ اَخیکَ ثَلاثَ خِصالٍ، فَارْجُهُ: اَلْحَیاءُ وَ الاَْمانَةُ وَ الصِّدْقُ یعنی اگر در برادر (دینی) خود سه صفت دیدی، به او امیدوار باش: ۱. حیا ۲. امانتداری ۳. راستگویی
  • حسن IR ۱۷:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۳
    47 4
    ... ... گرونی از همه چی بدتره. پول نباشه آدم با حجاب هم به کارهای ناشایست تن میده
    • عبدالله IR ۱۷:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۳
      11 62
      از کلمۀ «فقر» سوءاستفادۀ سیاسی نکنیم! که گر چنان بود، می‌بایست حجاب بالاشهری قرص‌تر از پائین‌شهری می‌بود. فقر را بهانۀ هر خلافی نمودن، توهین به فقرای محترم است. بسیاری از مردم با اینکه از لحاظ مالی در مضیقه‌اند ولیک از لحاظ معنوی چنان مرام درست و محکمی دارند که نظیرش در کمتر ثروتمندی دیده میشود. پول نداشتن عیب نیست؛ ضعف اخلاق و اعتقاد عیب است.
  • IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۳
    46 0
    یادمان هست که برخی از عزیزان وجود تهدید کرونایی را انکار میکردند و می گفتند اینها همه دروغه و خطر کدامه ... .... .... ... .... ... ... ...
  • IR ۲۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۳
    10 3
    ویروسی از فقر بدتر نیست ورود فقر = خروج ایمان
  • مهدی IR ۲۳:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۳
    9 1
    ظاهرا درد و رنج کرونا رو نکشیدی ببینی خطرناکه یا نه.
  • ارزن تعقل IR ۱۱:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۴
    0 1
    اتفاقا شمال شهر و در مناطق مرفه نشین بی بندباری و بی حیایی بیشتره ، پس الکی بخاطر امیال درونی، غرض ورزی و کینه این بی حیایی ها رو به فقر نسبت ندهیم که در اینصورت بایستی بالا شهری ها از همه باحجاب تر و اصولی تر باشند و رفتارکنند