برای جلب حمایت خیرین سلامت در ۵ استان هدفگذاری شده و طی دو سال اخیر کمک‌های این حوزه نسبت به پیش از سال ۱۴۰۰ بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته است.

خیر سلامت

به گزارش همشهری آنلاین، محمدجواد حیدری‌پور، مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت در نشست خبری «روایت سلامت دردولت مردمی» با بیان این مطلب گفت: اعتقاد ما در حوزه خیرین این است که مشارکت این سازمان‌های مردم نهاد، خیرین و بنگاه‌های اقتصادی فعال در این حوزه، گروه‌های جهادی و داوطلبین، سرمایه‌های اجتماعی حوزه سلامت و نظام و فرصتی برای حوزه سلامت هستند که با همه مشکلات حضور فعالی دارند. 

وی افزود: وزارت بهداشت در دولت سیزدهم تلاش کرده با توجه به وقفه‌ای که پیش از این رخ داده بود با بهره‌گیری از مشارکت مردمی، این نگاه فاخر را به سلامت برگردد و مشارکت سرمایه‌های اجتماعی افزایش پیدا کند.

حیدری‌پور با بیان این که اداره کل سه اصل را تعریف کرده، افزود: عدالت و شفافیت، اولویت بهداشت و پیشگیری و تمرکز بر مناطق کم برخوردار کشور این سه اصل هستند. علاوه بر این در حال راه‌اندازی یک ابربرنامه شیشه‌ای هستیم تا تمام اقدامات مردمی به صورت لحظه‌ای قابل رصد باشند. 

این مسئول با اشاره به شناسایی ۲۱هزار خیر سلامت و تهیه بانک اطلاعاتی تمامی خیرین حتی در سال‌های گذشته، بیان کرد: خیرین واقعی به طور میانگین در ۲۵ تا ۳۰ درصد پروژه‌های عمرانی نظام سلامت حضور دارند. تفاهمنامه‌ای هم با سازمان اوقاف امضا شده تا از ظرفیت این سازمان استفاده شود. تهیه بانک اطلاعاتی گروهای جهادی داوطلب هم انجام شده و اقدامات حمایتی و تسهیل‌گری برای فعالیت‌های آنها صورت می‌گیرد. 

وی افزود: تعامل با خیرین خارج از کشور و موسسات خیریه برای درمان بیماران همچنین تامین سفرهای درمانی هم از دیگر اقدامات است. در حال حاضر ۳هزار موسسه، سازمان مردم نهاد و سمن با ما همکاری می‌کنند و از سال گذشته سعی کردیم که سازمان‌های مردم نهاد در حوزه آموزش و اطلاع‌رسانی فعال‌تر شوند. 

وی افزود: شورای عالی خیرین در وزارت بهداشت تشکیل می‌شود و در حوزه مالیات، تشکیلات و مسئولیت‌پذیری اجتماعی هم کمیته‌ها راه‌اندازی شده‌اند.

حیدری‌پور تاکید کرد: به دنبال تمرکززدایی در این حوزه و واگذاری‌های استانی و شهرستانی هستیم. همین حالا شیراز و زنجان جزو شهرهای پیشرو در این حوزه هستند. 

وی درباره حجم جذب سرمایه در حوزه خیرین بیان کرد: از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ سالانه ۲ هزار میلیارد تومان در همه زمینه‌ها جذب می‌شد. و این رقم طی سال‌هال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ بیش از ۸۰ درصد رشد داشته است. در نیمه اول امسال هم همین روند وجود داشته و بیشترین هزینه در حوزه درمان بوده است. 

حیدری پور تاکید کرد: بعد از کرونا توجه همه به حوزه سلامت جلب شد و در خیرین هم همین اتفاق رخ داد. در حوزه پیشگیری و آموزش هم سرمایه‌گذاری‌گذاری کرده‌ایم که در یکی دو سال کاملا مشهود است. کمک خیران حوزه سلامت هم تقریبا اتفاق جدید و ۵، ۶ سالی است که راه افتاده. پیش از دولت سیزدهم دچار وقفه شد اما اکنون دوباره مورد توجه قرار گرفته است. خیرین بین‌المللی هم ورود کرده‌اند که ۲ ویژگی دارد؛ آنها خیلی دغدغه‌مندتر هستند و ملاحظاتی وجود دارد که نمایلی ندارند مطرح و دیده شوند. 

وی با بیان اینکه به دنبال جلب مشارکت‌های بیشتر در این حوزه هستیم، تاکید کرد: سیستان و بلوچستان، خوزستان، جنوب کرمان، ایلام و خراسان شمالی جزو اهداف این اداره کل برای افزایش حمایت خیرین سلامت هستند. حتی در برخی شهرستان‌های استان تهران هم باید این حمایت بیشتر شود. 

وی با اشاره به تشکیل کارگروه بیماری‌های خاص بیان کرد: ما صندوق بیماری‌های خاص را در این زمینه داریم، اما در این کارگروه کانالی طراحی شده که هماهنگ بیشتری صورت بگیرد. از سه هزار سمن، چند سمن منتخب به طور ویژه به بیناری‌های خاص نگاه خواهند داشت. 

حیدری‌پور درباره قوانین حمایتی هم بیان کرد: در این باره طراحی قوانینی که مشوق باشند یا حذف قوانینی که سد راه باشد، مطرح است. بخشودگی مالیاتی و گمرکی هم درباره فعالیت خیرین سلامت با هماهنگی‌های انجام شده لحاظ می‌شود.

کد خبر 784152
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha