به گزارش همشهریآنلاین، تیم ملی ایران در ششمین بازی تحت هدایت امیر قلعهنویی به پنجمین برد خودش رسید. بلغارستان ششمین حریف تیم ملی بود که در زمین خودش با یک اشتباه یک گل تقدیم سفیدپوشان ایران کرد و در نهایت با همان یک گل بازنده از زمین خارج شد. این مطلب به بررسی عملکرد نفر به نفر بازیکنان تیم ملی براساس آمارها و امتیازات انتشاریافته در سایت متریکا میپردازد.
سریال مصدومیتهای بیرو
در خط دروازه تیم ملی علیرضا بیرانوند کمکم دارد به رکورددار مصدومیت در جریان بازیها تبدیل میشود. بیرو دقیقه۲۲ این مسابقه بهخاطر مصدومیت جایش را به پیام نیازمند داد و این اتفاق دقیقا در بازی قبلی تیم ملی نیز دقیقه۱۰ رخ داده بود. در بازی با ازبکستان در فینال تورنمنت کافا بیرانوند از ناحیه صورت مصدوم شد و اینبار کشیدگی کشاله ران بود که دروازهبان سپاهان را جانشین گلر پرسپولیس کرد. بیرانوند چند بازی قبلتر در جامجهانی هم مقابل انگلیس مصدوم و مجبور به ترک بازی شده بود. خلاصه اینکه پنجاهوهشتمین بازی ملی بیرانوند هم برای او خوشیمن نبود و در عوض نیازمند فرصت پیدا کرد تا پنجمین بازی ملی خودش را تجربه کند. در جدول نمرات متریکا، بیرانوند با نمره۶.۸۶ بازی را ترک کرد و نیازمند بعد از حضور ۷۰دقیقهای خودش در بازی به نمره۷.۲۴ رسید.
دفاع میانی؛ محله بروبیا
امیر قلعهنویی در دوره حضورش روی نیمکت تیم ملی بیشترین تغییرات را در دفاع میانی داشته است. او در ۶بازی ۶زوج مختلف داشته و از هیچ زوجی ۲بار استفاده نکرده است. لیست زوجهایی که او در دفاع میانی استفاده کرده جالب توجه است. در ۴بازی از ۵بازی قبلی کنعانیزادگان پای ثابت خط دفاعی بود و قلعهنویی از ۴بازیکن مختلف در کنار او استفاده کرد. شجاع خلیلزاده، آرمین سهرابیان، مجید حسینی و پورعلیگنجی ۴مدافعی بودند که در ۴بازی مختلف در کنار کنعانیزادگان بازی را آغاز کردند. در تنها مسابقهای که کنعانی حضور نداشت، زوج مجید حسینی و پورعلیگنجی یعنی همان زوجی که کیروش در جامجهانی به آنها اعتقاد داشت شروعکننده بازی بودند. در اردوی حالحاضر کنعانیزادگان بهخاطر مسائل انضباطی غایب است و قلعهنویی این بار از زوج جدید شجاع و پورعلیگنجی استفاده کرد تا ششمین زوج هم در ششمین بازی شکل بگیرد. این زوج موفق شد دروازه تیم ملی را مقابل حریف نهچندان قدرتمندش بسته نگه دارد و در پایان شجاع و مرتضی بهترتیب نمره ۷.۴۵ و ۷.۰۲ گرفتند. شجاع با این نمره چهارمین بازیکن برتر تیم ملی بود.
چپ و راست؛ دود و کنده
در دفاع چپ و راست تیم ملی مقابل بلغارستان بهترتیب احسان حاجصفی و رامین رضاییان به میدان رفتند. حاجصفی که در مسیر رکوردشکنی در بازیهای ملی است و بازوبند کاپیتانی را هم به بازو میبندد در بازی ملی شماره۱۲۸ خودش نمره۷.۲۶ را از متریکا گرفت و جزو چهرههای خوب تیم ملی بود. او تا دقایق پایانی هم در زمین ماند و در وقتهای تلفشده جای خودش را به محمد دانشگر داد. حاجصفی در این بازی ۲بار شوت زد که یکی از آنها داخل چارچوب بود. رامین رضاییان اما نمره خوبی در این مسابقه نگرفت. او ۹۰دقیقه کامل در میدان بود اما نه شوت زد و نه پاس کلیدی داد تا در نهایت با نمره۶.۸۵ بهکار خودش خاتمه بدهد.
بازگشت نوراللهی
در خط هافبک احمد نوراللهی بعد از مدتها فرصت حضور در ترکیب اصلی تیم ملی را پیدا کرد. احمد نور در دوره جدید تیم ملی و تحت هدایت امیر قلعهنویی حتی یک دقیقه هم برای تیم ملی بازی نکرده بود و دلیل غیبتش معمولا مصدومیتهای نابهنگام بود. این بار او از دقیقه یک به میدان رفت و تا دقیقه۵۸ که با علی کریمی تعویض شد در زمین ماند. نوراللهی به نمره۷.۰۸ رسید و جانشین او یعنی علی کریمی هم نمره۶.۶۶ را کسب کرد.
سعید؛ سکونشین سرحال
سعید عزتاللهی با اینکه مدتهاست در وایلهکلوب دانمارک روی سکو مینشیند اما عملکرد بدی در بازی با بلغارستان نداشت. هافبک دفاعی تیمملی و صاحب پست مهم شماره۶ تا دقیقه۸۳ که در میدان بود ۲شوت زد و دقت پاس ۹۱.۹درصدی داشت که آمار بسیار خوب و چشمگیری است. سعید با این عملکرد توانست از سایت متریکا نمره۷.۴۳ را بگیرد و یکی از برترینهای تیم ملی باشد. او در دقایق پایانی جایش را به روزبه چشمی داد که فقط ۳ لمس توپ داشت و فرصت چندانی برای هنرنمایی پیدا نکرد.
سامان آمد خوش آمد
اما هر چه به خطوط جلوی زمین میرسیم امتیاز بازیکنان تیم ملی در بازی با بلغارستان بالاتر میرود. مهدی طارمی در نوک حمله تیم ملی به همراه ۳هافبک پشت سرش یعنی محبی، قدوس و جهانبخش تقریبا بالاترین امتیازات را بهدست آوردند و از میان آنها گلزن بازی عنوان برترین بازیکن زمین را هم بهدست آورد. محمد محبی علاوه بر گلی که زد ۳بار دیگر هم به دروازه حریف حمله کرد که ضرباتش داخل چارچوب نبودند. او چهارمین گل ملیاش را زد که نیمی از این گلها در دوره امیر قلعهنویی به ثبت رسیدهاند. محبی با نمره۷.۶۹ بهترین بازیکن زمین بود و بعد از او رتبه دوم به سامان قدوس رسید که نمره۷.۵۵ را کسب کرد. قدوس بعد از مدتها به تیم ملی برگشت و علاوه بر پاس گلی که داد نقش مهمی هم در ساختار هجومی تیم ملی ایران ایفا کرد. بعد از او مهدی طارمی با نمره۷.۵۳ سومین بازیکن برتر تیم بود. مهدی در ادامه سریال بدشانسیهایش که از رقابتهای باشگاهی به بازیهای ملی رسیده باز هم هیچ گلی نزد اما ۴پاس کلیدی داد و نقش مؤثری در موقعیتسازی برای همتیمیهایش داشت. علیرضا جهانبخش هم به نمره۷.۴۴ رسید و البته در دقیقه۸۳ جایش را به میلاد محمدی داد.
چقدر خطا میکنیم!
تیم ملی ایران در مجموع مقابل بلغارستان ۵۲درصد مالکیت توپ داشت و ۴۹۱پاس هم داد که کمی بیشتر از ۴۶۱پاس میزبان بوده است. ایران در تعداد شوتها ۹ بر ۷ و در شوتهای داخل چارچوب ۳بر ۲ برتری داشت. اما فاصله امید گل ۲تیم خیلی بیشتر از اینها اختلاف داشته است. سفیدپوشان ایران موفق به خلق امید گل۱.۴۶ شدند درحالیکه امید گل بلغارستان فقط ۰.۲۳ بود. یک نکته مهم در آمارهای ۲تیم، تعداد خطاها بود که نشان میداد ایران حدودا ۵۰درصد بیشتر از حریفش خطا کرده است. تیم ملی در این مسابقه ۲۱خطا انجام داد که آمار نگرانکنندهای است. تیمی که مقابل بلغارستان به این تعداد خطا میکند در برابر تیمهای بزرگتر و قدرتمندتر چه خواهد کرد؟
نظر شما