مجموع نظرات: ۵
یکشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۰
۳ نفر

با آن که مصوبه تاثیر قطعی ٤٠ درصد نمرات امتحان نهایی پایه دوازدهم در کنکور ١٤٠٢ اعمال ونتایج کنکور امسال با تاثیرگذاری نمرات امتحان نهایی اعلام‌شده، اما هنوز بحث و جدل‌های پیرامون درست یا غلط بودن مصوبه به‌پایان نرسیده است.

کنکور

روزنامه همشهری؛  گروه خانواده، رابعه تیموری :هنوز هم نمایندگان مجلس و داوطلبان مخالف اجرای این مصوبه، لغو و غیراجرایی شدن آن در کنکور ١٤٠٣را با جدیت دنبال می‌کنند. این تلاش‌ها به‌جایی رسیده که محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش بار دیگر حجت را بر آنها تمام کرده و با اظهارنظری قطعی، اراده محکم دولت به اجرایی شدن مصوبه را خاطرنشان و تاکید می‌کند : «این مصوبه حذف نخواهد شد و تغییرات جزئی ایجاد شده در این مصوبه در چارچوب آن اعمال می‌شود. » اما اصل موضوعی که باعث کشدار شدن اظهار نظرها و به توافق نرسیدن جدل‌های مخالفان و موافقان شده چیست؟

مخالفان این مصوبه در کمپینی که برای حذف آن به راه انداختند، مسائلی مانند افزایش تراکنش موسسات کنکوری، امکان تقلب در امتحانات نهایی، غربالگری نامناسب امتحانات نهایی و ترازهای متفاوت معدل‌های یکسان و... و. را به‌عنوان پیامدهای اجرای مصوبه عنوان کرده‌اند و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم، همراهی با مخالفان را به‌جایی رسانده‌اند که شائبه حذف آن از طریق مجلس شورای اسلامی را مطرح کرده‌اند.

قدمی در مسیر عدالت 

در مقابل این نظرات مخالف، موافقان اجرایی شدن مصوبه قرار دارند که رضا مراد صحرایی وزیر آموزش‌وپرورش در راس آنها قرار دارد. او اجرای این مصوبه را گامی بلند در جهت تحقق عدالت آموزشی می‌داند و در گفتگو با همشهری می‌گوید : «مافیای کنکور تلاش زیادی می‌کند تا از تداوم اجرای مصوبه تاثیر قطعی معدل جلوگیری کند، اما وزارت آموزش‌وپرورش این مصوبه را سبب احقاق حق دانش‌آموزان نقاط محروم می‌داند و با قدرت در مقابل مافیای کنکور می‌ایستد. » وزیر آموزش‌وپرورش معتقد است در سال‌های آینده و با افزایش درصد تاثیر نمرات امتحان نهایی در کنکور سال‌های آینده و رسیدن آن به ۵٠ و ٦٠ درصد، شاهد تصاحب صندلی‌های دانشگاه‌های برتر توسط دانش‌آموزان شهرستانی و نقاط محروم کشور خواهیم بود.

با این تفاسیر و با وجود دفاع تمام قد وزیر و سایر موافقان اجرای مصوبه، لزوم اصلاح و رفع نقایص مصوبه نکته‌ای است که هر دو طیف در آن اشتراک نظر دارند. یکی از این نقایص نابرابر بودن تراز معدل فارغ‌التحصیلان سنوات مختلف است که شائبه اجحاف و بی‌عدالتی در حق فارغ‌التحصیلان سنوات گذشته را به وجود می‌آورد و نکته دیگر روشن شدن چگونگی برگزاری امتحانات نهایی پایان سال دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم است که هنوز در مرحله تصمیم‌گیری و تبادل نظر مسئولان آموزش‌وپرورش قرار دارد. این ابهامات و بسیاری از نکات دیگر سبب شده زارعی بر تغییر مواد مصوبه در کنکور ١٤٠٣ صحه بگذارد و به داوطلبان و خانواده‌های آنها اطمینان دهد سال آینده این مصوبه با اصلاح و اعمال تغییرات اجرا خواهد شد.

کد خبر 787087

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • زارع IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۰
    2 0
    ريس سنجش آموزش و پرورش در كمال وقاحت گفته اين نحوه محاسبه تراز براي اين بوده كه پشت كنكوري ها رو از دور خارج كنه چه كسي به ايشون اين حق رو داده ؟ چطور اين بي عدالتي تو روز روشن انجام شده و اونوقت دم از اجراي عدالت آموزشي ميزنن ؟
  • زارع IR ۰۹:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۰
    2 0
    ما داوطلبان كنكور 1402 در پويش در فارس من با 32هزار امضا و در كارزار با 57 هزار امضا خواستار اصلاح نحوه محاسبه تراز شديم به صورت حضوري به سازمان سنجش و آموزش و پرورش مراجعه كرديم از مجلس مي خوايم مصوبه رو تو صحن علني مجلس بررسي كنه ولي كسي به دادمون نميرسه؟؟ ديگه براي احقاق حقمون بايد چي كار كنيم؟؟؟
  • نسرين IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۰
    2 0
    ما داوطلبان كنكور خواستار بررسي مصوبه كنكور در مجلس هستيم . طرح يك فوريتي توسط كميسيون آموزش تقديم هيات ريسه شده و لي هيات ريسه طرح رو تو اولويت بررسي قرار نميده آيا يك ميليون نفر داوطلب كنكور كه با احتساب خانواده ها خيلي بيشتر هم ميشن ارزش يك روز وقت گذاشتن ندار؟؟
  • نسرين IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۰
    2 0
    آقاي زارعي گفته مي خواد با اين نحوه محاسبه تراز پشت كنكوري ها رو از گردونه رقابت خارج كنه يعني اذعان كرده در حق پشت كنكوري ها ظلم كرده . خدايا چند سال از عمرم رو براي رسيدن به هدفم جنگيدم حالا به اين صورت ناعادلانه حقم رو خوردن !! هرجايي هم رفتم اصلا پاسخگو نيستن!!!تازه بهش ميگن عدالت آموزشي؟؟؟؟