اروپا زیر چتری از گازهای سمی خفه شده و تقریبا هر شهروندی در هر کجای این قاره، در معرض سطح خطرناکی از آلودگی هواست تا حدی که شرایط به ‌عنوان «بحران سلامت عمومی حاد» توصیف شده است.

آلودگی هوا اروپا

همشهری آنلاین: این یافته تکان‌دهنده، در پی انجام یک تحقیق جامع توسط روزنامه گاردین و تیمی از محققان به‌ دست آمده است. این تحقیق، بر اساس روش‌های مدرن از جمله تحلیل تصاویر ماهواره‌ای و آنالیز داده‌های بیش از ۱۴۰۰ ایستگاه پایش زمینی انجام شده است. یافته‌ها، تصویری هولناک از آلودگی هوا در اروپا ترسیم می‌کند: ۹۸ درصد مردم این قاره در مناطقی زندگی می‌کنند که آلودگی ذرات معلق هوا در آنها، به ‌شدت بیشتر از سطحی است که سازمان بهداشت جهانی به ‌عنوان هوای سالم مشخص کرده است.
بدترین شرایط را مقدونیه شمالی دارد؛ جایی که تقریبا دوسوم مردم در مناطقی زندگی می‌کنند که میزان ذرات PM۲.۵ آن (ذرات ریزی که اندازه آنها کمتر از ۲.۵میکرومتر یا میکرون است و یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا هستد)، ۴ برابر بیشتر از سطح مجازی است که سازمان بهداشت جهانی مشخص کرده است. در برخی مناطق از جمله پایتخت، اسکوپیه، این میزان ۶ برابر است.
شرایط در شرق اروپا، به‌ مراتب بدتر از غرب اروپا (به استثنای ایتالیا) است. در ایتالیا، دوسوم مردمی که در شمال زندگی می‌کنند، هوایی را استنشاق می‌کنند که ذرات معلق آن ۴ برابر میزان مشخص شده از سوی سازمان بهداشت جهانی است.
بر اساس توصیه‌نامه فعلی سازمان بهداشت جهانی، میزان ذرات PM۲.۵ به‌صورت میانگین سالانه نباید بیش از ۵ میکروگرم در مترمکعب باشد. گاردین و تیم محققانش دریافته‌اند که تنها ۲ درصد مردم اروپا هوایی دارند که براساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی سالم است. آلودگی هوا در این قاره، باعث ثبت ۴۰۰ هزار مورد مرگ در سال می‌شود.
رول فرمولن، استاد اپیدمیولوژی محیط‌ زیستی در دانشگاه اوترخ که سرپرست محققان در این تحقیق جامع بوده، گفته است: «این یافته‌ها نشانگر بحران سلامت عمومی حاد است. چیزی که ما می‌بینیم این است که تقریبا هر کسی در اروپا هوای ناسالم استنشاق می‌کند.»
ترافیک، صنایع، گرمایش خانگی و کشاورزی، منابع اصلی تولید PM۲.۵ هستند و اثر آن معمولا به‌ طور نامتناسبی توسط جوامع فقیرتر احساس می‌شود. آلودگی هوا مسئله جدی در اروپا شده و فشار زیادی بر اتحادیه اروپا وارد کرده تا با این بحران بهداشت عمومی مقابله کند. قرار است تا سال ۲۰۳۵ گام‌هایی حیاتی در این‌باره برداشته شود، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که اقدامات همین حالا شروع شود و هرگونه تأخیر دیر است.
شواهد زیادی وجود دارد که آلودگی هوا تقریبا بر تمامی ارگان‌های بدن انسان اثر می‌گذارد و ارتباط مستقیم و زیادی با مشکلات بهداشتی ازجمله بیماری قلبی، بیماری‌های ریوی، سرطان و دیابت دارد.
 

کد خبر 790007

پر بیننده‌ترین اخبار فرهنگ عمومی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha