مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۸۸ - ۱۹:۲۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان آمریکایی به یافته‌های عجیبی در مورد تولید مثل و جنیست مورچه‌های آمازونی برخورد‌ه‌اند.

به گزارش بی‌بی‌سی این گونه از مورچه‌های آمازونی تنها دارای جنس ماده هستند و مورچه ملکه برای تولید مثل خود را به صورت همسان شبیه‌سازی می‌کند.

این اولین باری است که چنین گونه‌ای در مورچه‌ها یافت شده‌است. گفتنی‌است که این مورچه‌ها همچنین یک نوع قارچ را کشت می‌دهند که آن نیز بدون تولید مثل تشکیل می‌شود.[هیس! مورچه‌ها دارند حرف می‌زنند]

آنا هیملر از دانشگاه آریزونا که رهبری این تیم تحقیقاتی را بر عهده داشته است در گفتگو با بی‌بی‌سی یافته‌های تیمش را توضیح داده‌است.[گزارش تایمز آنلاین از یافته‌های تازه درباره حرف‌زدن مورچه‌ها]

وی می‌گوید که با شناسایی و تحلیل DNA این گونه از مورچه که Mycocepurus Smithii نام دارد، ثابت شد که تمام مورچه‌ها، گونه شبیه‌سازی شده همسان مورچه ملکه هستند.

دکتر هیملر در ادامه تحقیقاتش دریافته است که مورچه‌های ماده این گونه توانایی تولید مثل جنسی ندارند و اندام تناسلی آن‌ها در پی تکامل ژن‌ها از بین رفته است.

مقاله تحقیقاتی این تیم که در ژورنال Royal Society B منتشر شده‌است توضیح می‌دهد که تکثیر بدون تولید مثل در جنس نر در بعضی از حشرات رایج است ولی این امر در مورچه‌های ماده کاملاً نادر می‌باشد.

دکتر هیملر در این‌باره می‌گوید: "مورچه‌ها انواع مختلف تولید مثل دارند ولی روش این گونه تکامل نادری داشته‌است."

وی در ادامه می‌افزاید که دلیل تکامل این روش را می‌توان در فواید آن برای مورچه‌های ماده یافت.

" با این روش در انرژی و غدا صرفه‌جویی می‌شود و به همین دلیل هم تعداد جنس ماده از 50درصد در پایان فصل تولید مثل به 100درصد افزایش یافته است."

البته فواید گوناگونی جنسیتی بیشتر از فواید تولید تک جنسی است. به این ترتیب که جنس نر در مقابل تعدادی از مخاطرات طبیعی مقاوم‌تر است یا برعکس. همین امر احتمال بقای گونه‌ها در طبیعت را افزایش می‌دهد.

و یا اگر در همین گونه مورچه، ملکه به نوعی بیماری یا نقص عضو گرفتار شود تمام مورچه‌های تولید شده نیز همین بیماری یا نقص عضو را به ارث می‌برند.

خاصیت اصلی این مورچه‌ها که دکتر هیملر و تیمش را به مطالعه این گونه از مورچه علاقه‌مند کرده‌است، توانایی بالای آن‌ها در کشت قارچ و ذخیره آن است.

وی می‌گوید که مورچه‌ها کشت و زراعت را سال‌ها قبل از انسان‌ها کشف کردند؛ حدوداً 80 میلیون سال پیش. این مورچه‌ها همه چیز از جمله برگ درختان، اجساد حشرات و موجودات زنده را از سطح جنگل جمع آوری می‌کنند و از قارچ‌ها تولید شده‌ آن‌ها به عنوان غدا استفاده می‌کنند.

کد خبر 79084

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز