پرویز بیگی حبیب‌آبادی مورد احترام اهل شعر و ادبیات است. چه کسانی که از طیف شاعران حوزه برخاسته‌اند و چه کسانی که مستقل‌اند و چه کسانی که به هر روی دیدگاه‌های منتقدانه و اصلاح‌جویانه در زمینه ادبیات دارند. آلبوم «غریبانه» غلامعلی کویتی‌پور اما از شاخص‌ترین آلبوم‌های این حماسه‌خوان است.

کویتی پور

همشهری آنلاین- فرشاد شیرزادی: پرویز بیگی حبیب‌آبادی مورد احترام اهل شعر و ادبیات است. چه کسانی که از طیف شاعران حوزه برخاسته‌اند و چه کسانی که مستقل‌اند و چه کسانی که به هر روی دیدگاه‌های منتقدانه و اصلاح‌جویانه در زمینه ادبیات دارند. آلبوم «غریبانه» غلامعلی کویتی‌پور اما از شاخص‌ترین آلبوم‌های این حماسه‌خوان است. گفتم حماسه‌خوان چون کویتی‌پور کارش و هنرش را با این نام می‌خواند: حماسه‌خوانی، که همانا فتح خرمشهر و پیروزی در دفاع مقدس حماسه‌ای بود مانند حماسه کربلا.

یک دهه پیش، وقتی در وزارت ارشاد مشغول به فعالیت خبرنگاری بودم، از دوستان دور و نزدیک می‌شنیدم که شعر «غریبانه» داستانی جذاب و شنیدنی دارد. این شعر از چنان قوت و استحامی نزد مخاطبان برخوردار است که در زمان‌های مختلف به آن رجوع کرده‌اند. حتی در زمان شیوع ویروس کرونا و از بین رفتن کادر پزشکی برای شهدای سلامت بارها در شبکه‌های مجازی وایرال شد. بازگردم به قصه دلنشین سرودن غریبانه که آلبوم کویتی‌پور با همین نام به اصطلاح گُل کرد و سر زبان‌ها افتاد. بگذریم که در این آلبوم از شاعران متبحری چون محمدعلی مجاهدی، یوسفعلی میرشکاک و دیگران ترانه‌هایی ماندگار خوانده شده است.

آنچه درباره آلبوم «غریبانه» کویتی پور نمی دانستید| شاعرش کیست و این شعر چگونه سروده شد؟
پرویز بیگی حبیب آبادی

اما داستان سرودن غریبانه چه بود؟ از چند نفر شنیدم که در فتح خرمشهر وقتی پرویز بیگی‌حبیب‌آبادی با جمعی از شاعران به جنوب سفر کرد، روی دیوارها و خرابه‌های خرمشهر جمله‌ای دید که ترغیب شد تا شعر غریبانه را بنویسد. ابتدا به گمانم رسید که شاید بیگی مصراع نخست این شعر را در جایی دیده و بقیه را خود انگیخته سروده است. اما پرویز بیگی در گفت‌وگویی که چند سال پیش با واحد چندرسانه‌ای موسسه همشهری با من داشت اصل موضوع را بازگو کرد. گفت که با شاعران راهی خرمشهر شده بود. آذر ۱۳۶۰. روی تل و خرابه‌هی خرمشهر جمله‌ای می‌بیند و ترغیب می‌شود تا شعر ماندگار «غریبانه» را بسراید: «یاران چه غریبانه/ رفتند از این خانه// هم سوخته شمع ما/ هم سوخته پروانه» به واقع که شعر غریبانه یکی از ماندگارترین شعرهای دوران دفاع مقدس است که تا سال‌ها و دهه‌ها کهنه نمی‌شود. حتی جوان‌هایی که جبهه‌های نبرد را ندیده‌اند با شنیدن این حماسه‌سرایی مشعوف می‌شوند. بیگی می‌گوید: «شعر غریبانه را در واقع عاشقان حسین(ع) در جبهه نبرد سرودند. من فقط آن را به رشته تحریر در آوردم.»

کد خبر 791305

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 6
  • سعید IR ۲۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۴
    17 4
    وای وای این سروده با صدای جادویی کویتی پور ... وقتی گوش میدم تک تک دوستان همسنگر شهید م دوستان قدیمی مثل فیلم که باز پخش میشود ....در ذهنم جز اشک چیزی امانم نمی دهد .... واقعان دیگه اون زمان تکرار نمی شود ...خوشحال شهدا ی عزیزمان که آسمانی شدنند .....روح همشون شاد .... شعر خوانند این اثر جاودانه شدنند ...
  • سجادوکم IR ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
    12 4
    درود بر کویتی پور
  • مهدی IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
    5 24
    امام خمینی ره فرمودند : ملاک ، حال افراد است . کویتی پور با انتشار آهنگ زیرزمینی رئیس عیار انقلابی بودنش رو نشون داد بیخود تطهیرش نکنید . ( امیدوارم منتشر بشه)
  • ج ح IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
    7 4
    بسیار زیبا وجذاب ومغز دار سروده وجناب کویتی پور خوانده الحق که این ترانه بازگویه حماسه خرمشهر وهدایت آن استروحشان شاد
  • نتدر IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
    5 0
    درود براقای بیگی بزرگوار. که می‌فرماید شعر را عاشقان امام حسین در جبهه سروده اند و شما هم آجر و رشادت آنان را دارید که با این شعر ما را بیاد جبهه و فداکاری‌ها می اندازید.
  • IR ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۶
    3 0
    درود بر انسانهای آزاده و نیک اندیش 🙏