به گزاش همشهری آنلاین، این اتفاق اگرچه به نسبت دیر رخ داد و فیلمسازان و تهیهکنندگان با فاصله زیاد از شکلگیری پلتفرمها سراغ ساخت سریالهایی برای کودکان رفتند، اما استقبال از اولین سریالهای کودک و طبیعتا بازگشت سرمایه، باعث شد پلتفرمها بیشتر سراغ این گونه بروند و حالا همزمان چند سریال کودک در این شبکه در حال پخش است. هرچند کیفیت این سریالها چندان به استاندارد نزدیک نیست و بیشتر آنها همچنان با ابزارهای قدیمی سعی در جذب مخاطب دارند، با این وجود صرف شروع ساخت این سریالها و بیشتر شدن آنها اتفاق مثبتی است که البته در کنار کمیت باید کیفیت این آثار هم بیشتر شود. به هر حال در اینجا نگاهی داریم به چند سریال ویژه کودک که تا امروز در شبکه نمایش خانگی ساخته و پخش شدهاند:
نارگیل، اولین تجربه سریال کودک در شبکه نمایش خانگی
اولین قسمت سریال نارگیل شهریور ۱۴۰۰ پخش شد. کارگردانان این سریال ابراهیم عامریان و حمزه صالحی هستند و داستان دختری را روایت میکند که پدر و مادرش گرفتار یک طلسم میشوند. حالا او برای کمک به رهایی آنها همراه با برادرانش و چند عروسک یک ماجراجویی مهیج را آغاز میکند. مهدی فقیه، شبنم قلیخانی، آشا محرابی و بهنوش بختیاری بازیگران این سریال هستند. بعد از این سریال فیلم نارگیل ۲ هم اکران شد که البته پیش از سریال ساخته شده بود، اما به دلیل کرونا پخش نشده بود. فیلم و سریال به جز یکی از عروسکها ارتباط چندانی با هم ندارند و نمیتوان شخصیتها و داستانهای مشترکی در آنها دید.
کلیله و دمنه
اولین تجربه سریالسازی مرضیه برومند برای شبکه خانگی چندان موفق نبود. «شهرک کلیله و دمنه» داستان ختن و خمار، دو آهوی جوان بود که به امید زندگی بهتر سرزمین مادری شان، دشت ناز را میفروشند و در شهرک کلیله و دمنه یک آپارتمان کوچک میخرند. سریال را کورش نریمانی نوشته که نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر است و علاوه بر آن برای تلویزیون هم چندین کار نوشته است. از جمله سریالهای «مجتمع مسکونی فرج و فرخ» ساخته اصغر فرهادی، «باجناقها» کار فرهاد آییش و «زندگی به شرط خنده» به کارگردانی مهدی مظلومی. صداپیشگان شناخته شدهای در این سریال حضور داشتند. از جمله آزاده مویدی فرد، امیرحسین صدیق، بهادر مالکی، فریبا جدیکار، مسعود کرامتی، مریم سعادت و ژاله صامتی.
اولین قسمت کلیه و دمنه اردیبهشت ۱۴۰۰ پخش شد، اما خوب پیش نرفت. بعد از پخش ۵ قسمت، سریال متوقف شد و دلیل آن تأیید نشدن فیلمنامه توسط ساترا اعلام شد. به هر حال بعد از مدتی پخش سریال شروع شد، اما در قسمت یازدهم و در حالی که داستان کاملا نیمه تمام مانده بود، همه چیز به فصل دوم موکول شد که البته همچنان خبری از آن نیست. این سریال البته با کاهش مخاطب هم روبهرو بود و بسیاری نقد میکردند که بین مخاطب کودک و بزرگسال سرگردان است و در نهایت هم چندان دیده نشد.
دیو و ماه پیشونی
سریال دیگری که سال گذشته در شبکه خانگی منتشر شد و البته بیشتر مخاطب نوجوان را مدنظر داشت، «دیو و ماه پیشونی» ساخته حسین قناعت بود. این سریال داستان امروزی ماه پیشونی دختری باهوش و قهرمان را روایت میکرد که برای نجات خانوادهاش مجبور به سفری افسانهای با یک دیو جوان است او در این سفر پس از روبه رو شدن با اتفاقاتی بسیار به تجاربی تازه از زندگی دست مییابد.
در این سریال که ۱۵ قسمت داشت، افسانه بایگان، نگین معتضدی، علی صادقی، لیلا اوتادی و بازی میکردند و فصل دوم آن هم آنطور که گفته شده، قرار است ساخته شود.
فوفو مسافری از کامادو
این سریال از تیرماه امسال پخشش را شروع کرده و تا الان ۱۲ قسمت از آن پخش شده است. کارگردان سریال میثم معراجی است و داستان آن از جایی شروع میشود که موجود عجیب و بامزهای به نام فوفو توسط نیروهای پلید پادشاه میتامیتا، از سیاره خودش دزدیده میشود. فوفو هنگام انتقال به میتا میتا، به زمین سقوط میکند و این آغاز ماجراهای فوفو و آرزوهای عجیب بچهها روی کره زمین است.
سریال با استفاده از بازیگرانی مثل جواد رضویان، الیکا عبدالرزاقی و بهراد خرازی و بهرهگیری از طنز و موسیقی و رنگهای متنوع سعی در جذب کودکان دارد و تا اندازهای هم موفق بوده است.
پیکولو، جزیره جادویی
تازه ترین محصول شبکه نمایش خانگی در حوزه کودک، سریال موفقی است که مخاطبش را میشناسد و نوآوری دارد. پیکولو به نویسندگی و کارگردانی علی احمدی و تهیهکنندگی مصطفی و محسن کیایی، تنها دو بازیگر دارد. بقیه شخصیتها عروسکهایی هستند که به کمک عروسکگردانها و صداپیشگان باتجربه بسیار جذاب از کار درآمدهاند. در این سریال هومن حاج عبداللهی و مهسا طهماسبی بازی میکنند و داستان آن در باره جزیرهای به نام پیکولو است که هر بار مسافری جدید در آن حضور پیدا میکند یا در واقع سقوط میکند! نکته اینجاست که با وجود موفق بودن سریال، تا به حال از سوی رسانهها چندان به آن پرداخته نشده است.
نظر شما