همشهری، زینب زینال زاده: شهر باید برای زیست اقشار خاص از جمله کودکان، معلولان، سالمندان و... مناسب و مطلوب و ایمن شود. از این رو مدیریت شهری در دوره ششم از همان روزهای ابتدایی که در خیابان بهشت مستقر شد، مناسبسازی معابر، بوستانها و ساختمانهای شهرداری را در دستور کار قرارداد تا تهران به شهر دوستدار کودکان، سالمندان و ... تبدیل شود در این رابطه حمید رضا صارمی معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران از مناسب سازی معابر منتهی به خانه معلولان هم خبر داده است. به گفته این مقام مسئول خانه معلولان توسط شهرداری مناطق شناسایی و موظف شده اند تا پایان سال حداقل دو مسیر منتهی به معابر افراد داری معلولیت را مناسب سازی کنند و گزارش آنها را ارائه دهند.
- مناسبسازی ایستگاه های بیآرتی
علاوه بر معابر، اقشار خاص برای استفاده از امکانات شهری مانند بوستانها و ناوگان حملونقل عمومی هم با مشکلات و چالشهایی مواجه هستند. ازاینرو با ایجاد مسیرهای ویژه، نصب آبخوری، احداث چشمههای بهداشتی و... مناسبسازی برخی از بوستانها انجام شده است و این کار همچنان ادامه دارد. در ایستگاههای بیآرتی هم برای رفاه بیشتر افراد دارای معلولیت رمپ ایجاد و در ایستگاههای مترو هم علاوه بر ایجاد مسیر بساوایی و پلهبرقی، در خطوط پر تردد مانند خط یک و... آسانسور نصب شده است.
- معابر ایمن برای کودکان
براساس مصوبه «الزامات و ضوابط عام شهر دوستدار کودک» شورای عالی شهرسازی و معماری، حقوق کودکان در بهره مندی از فضاهای امن و ایمن شهری و محیط های بازی و شاد را به رسمیت شناخته شده است. در ادوار گذشته اقداماتی برای تحقق شهر دوستدار کودک صورت گرفته است اما با نقطه ایده آل فاصله داریم. چرا که فضاهای شهر امروز پاسخگو نیاز کودکان نیست. در شهر دوستدار کودک، تهران دیگر شهر پیچیده ای نخواهد بود و در عین سادگی برای کودکان جذاب و پر از شور و نشاط است. از این رو مدیریت شهری اهتمام دارد پایتخت را به شهر دوستدار کودک تبدیل کند تا شهروندان کوچک هم از زیست در آنها احساس رضایت و خوشحالی داشته باشند.
نظر شما