همشهری آنلاین-گروه سیاسی: نحوه ثبتنامهای نامزدی انتخابات یکی از اختلافات مجری و ناظر انتخابات در ادوار اخیر بوده است. امسال برای نخستینبار وزارت کشور از داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم با شرایط جدید و البته سختگیرانهتر ثبتنام میکند. همچنین براساس اطلاعیه ثبتنامها، دیگر ستادهای ثبتنام انتخابات وزارت کشور در فرمانداریها تشکیل نخواهند شد و کلیه مراحل ثبتنام برای اولین بار کاملا اینترنتی خواهد بود. تصاویر خاص برخی داوطلبان در ستادهای ثبتنام سوژه رسانهای گستردهای محسوب میشد و انعکاس بسیار گستردهای در رسانههای داخلی و فارسیزبان خارجی پیدا میکرد. حل مشکلات سابق ثبتنامها با شیوه جدید احتمال زیادی به دست آورده است. انتخابات مجلس دوازدهم و خبرگان رهبری ۱۱اسفندماه امسال برگزار میشود.
انتخابات مجلس یازدهم آخرین انتخاباتی بود که ثبتنامها در آن به شیوه سنتی و حضوری خود انجام میشد. تصاویر زیر از مجموعه گزارشهای عکاسان همشهری در جریان ثبتنامهای انتخابات مجلس یازدهم در آذرماه۱۳۹۸ ثبت شدند و با شیوه جدید ثبتنامها تکرار نخواهند شد.
انتقادات ۸سال قبل دبیر شورای نگهبان از ثبتنام قماربازها
دبیر شورای نگهبان ۱۴دیماه۱۳۹۴ در اظهاراتی با انتقاد از بالا بودن تعداد متقاضیان نمایندگی خبرگان رهبری گفته بود «یکی از این مراجع پرونده ۶۳نفر از کاندیداهای خبرگان را به ما ارجاع داده بود و در گزارش این مرجع آمده بود که برخی از این افراد قمارباز و مشروبخوارند و برخی دیگر مشکلات اخلاقی دارند. آیتالله احمد جنتی همچنین با اشاره به تعداد متقاضیان کاندیداتوری مجلس شورای اسلامی گفته بود «اینها ۱۲هزار نفر را بسیج کردهاند تا در انتخابات مجلس ثبت نام کنند. بیسابقهترین تعداد ثبتنام برای مجلس دهم انجام گرفته است. اما آیا این موضوع عادی است و همه این افراد خود برای ثبت نام آمدهاند؟»
او ۴دیماه۱۳۹۴ هم در اظهاراتی انتقادی در خطبههای نماز جمعه گفته بود «متاسفانه آمار ثبت نامی ها چه در خبرگان و چه در مجلس شورای اسلامی بسیار بالا رفته است. سوال ما این است که آیا همه کسانی که برای انتخابات خبرگان ثبتنام کردند خود را مجتهد میدانند؟ یا کسانی که حتی یک صفحه به زبان عربی نمی توانند قرائت کنند با چه انگیزه ای ثبتنام کردهاند چرا این طور این افراد زحمت درست میکنند.»
نظر شما