همشهری آنلاین: شهر این روزها در دست شاعران است، در هر نقطه از شهر تصویر آنها را میتوان دید. سازمان زیباسازی شهرداری تهران این بار در پویشی با عنوان «شهر شعر» آثار بیش از ۱۰۰ شاعر را در ۶۰۰نقطه از پایتخت به نمایش گذاشته است، از بیلبورد گرفته تا عرشه پل و استرابورد. این جریان فرهنگی با نام بزرگان ادب -همچون زندهیاد زرینکوب و اشعار معاصرانی چون سهراب سپهری و هوشنگ ابتهاج- همراه شده و باعث شده که شهر نمای جالبی بهخود بگیرد.
محمد رسولی از شاعران جوان کشورمان که عهدهدار اجرای این طرح بوده، گفته که «در گام اول اشعار شعرای زیادی که حدود ۲۰۹ نفر بودند را استخراج کردیم. در این مرحله فیلتری درنظر گرفته شد و آن اینکه حداقل یک بیت یا قالب کوتاه نیمایی و سپید از شاعران را احصا کنیم. این مسیر روندی دوماهه داشت چرا که بهترین بیت یا قطعه شعرا مدنظر بود. در نهایت، شاعران در ۲بازه زمانی از نیما تا به امروز و دهه ۶۰ به بعد انتخاب شدند.»
بدینترتیب، ابیات مختلفی با طراحیهای متفاوت روی بسیاری از بیلبوردهای تبلیغات فرهنگی پایتخت نقش بسته تا امیدبخش شهروندان تهرانی شود؛ بیتهایی مانند «نشود فاش کسی آنچه میان من و توست/ تا اشارات نظر نامهرسان من و توست» یا «من با تو هر حرفی که میگفتم غزل میشد/ وقتی زبان رسمی این سرزمین شعر است» یا «و در شهادتِ یک شمع/ راز منوری است که آن را/ آن آخرین و آن کشیدهترین شعله، خوب میداند.»
نظر شما