یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۳
۰ نفر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از بازگشایی زاینده‌رود از بیستم آبان امسال برای انجام کشت پاییزه کشاورزان شرق استان خبر داد.

زاینده ‌رود

به گزارش همشهری آنلاین، خبر بازگشایی زاینده‌رود را روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان به نقل از مهرداد مرادمند اعلام کرد که گفت: در این نوبت سد زاینده‌رود برای کشت پاییزه کشاورزان بازگشایی می‌شود و پیش‌بینی می‌شود آب پس از ۳ روز به مزارع کشاورزان برسد. به گفته او، مذاکره‌ها درباره حجم آب و تعداد روزهای جریان آب هنوز در جریان است و پس از نهایی شدن اطلاع‌رسانی می‌شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان تصریح کرد: بذر مورد نیاز و سایر نهاده‌ها برای انجام کشت پاییزه توسط جهاد کشاورزی مهیا شده است و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

به گزارش همشهری، بهمن سال گذشته بود که خروجی سد زاینده رود برای کشاورزان شرق اصفهان افزایش یافت و فروردین‌ و اردیبهشت امسال نیز بازگشایی زاینده رود و تخصیص آب به کشاورزان شرق و غرب استان اصفهان انجام شد.

۲۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی حوضه زاینده‌رود زیر کشت است و مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان می‌گوید که در مجموع در سال زراعی جاری (۱۴۰۳ -۱۴۰۲) سطح زیرکشت پاییزه این استان حدود ۱۳۶ هزار هکتار پیش‌بینی شده است.

به گفته پیمان فیروزنیا، با توجه به اینکه امسال آب رودخانه زاینده‌رود در زمان مناسب بازخواهد شد، پیش‌بینی‌ می‌شود سطح زیر کشت پاییزه اصفهان نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری داشته باشد و عملکرد مطلوب‌تری را در تولید محصولات شاهد باشیم.

او با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته آب برای کشت پاییزه در اواخر بهمن تأمین می‌شد، می‌افزاید: باید توجه داشت که عملکرد کشت‌های تأخیری حداقل ۲۰ درصد نسبت به شرایط نرمال کشت افت می‌کند.

زاینده‌رود با ۳۶۰کیلومتر طول از چهارمحال و بختیاری، ‌ اصفهان و شهرستان‌های کوهرنگ، فارسان، بن، سامان، چادگان، لنجان، اصفهان، فلاورجان، خمینی‌شهر و مبارکه عبور می‌کند و در نهایت به تالاب گاوخونی در ۱۴۰کیلومتری اصفهان و ۳۰کیلومتری ورزنه سرازیر می‌شود.
روند خشکی زاینده‌رود از اوایل دهه ۱۳۷۰ آغاز شد. این رود با بهره‌برداری از فاز نخست انتقال آب از زاینده‌رود به یزد در اسفند ۱۳۷۸، شدت گرفت و از سال ۱۳۸۶ به‌طور کامل جریان دائمی خود را از دست داد یعنی ۳ سال قبل از ثبت در فهرست میراث طبیعی. این در حالی است که زندگی در اصفهان به اعتقاد محلی‌ها به جریان زاینده‌رود وابسته‌ است و حالا که بیش از ۲دهه از خشکسالی در بزرگ‌ترین و پرآب‌ترین رودخانه فلات مرکزی می‌گذرد جاری شدن آن به مهم‌ترین مطالبه‌ اصفهانی‌ها تبدیل شده.

کد خبر 800058

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha