زیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: شرایط منطقه غرب آسیا با توجه به قتل عام و نسل کشی مردم غزه و حمایت های آمریکا و معدودی از کشورهای اروپایی از رژیم صهیونیستی، به نقطه نگران کننده ای رسیده است و هر آن احتمال خارج شدن کنترل از دست همه طرف ها وجود دارد.

امیرعبداللهیان

به گزارش همشهری آنلاین حسین امیر عبداللهیان در هنگام ورود به نیویورک به منظور شرکت در اجلاس فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل متحد در خصوص فلسطین در جمع خبرنگاران ایرانی گفت : شرایط منطقه غرب آسیا با توجه به قتل عام و نسل کشی که درباره مردم غیر نظامی غزه در جریان است و حمایت هایی که آمریکا و تعداد معدودی از کشورهای اروپایی بطور کورکورانه اما تمام عیار از رژیم صهیونیستی انجام می دهند، به نقطه نگران کننده ای برای همه کشورهای منطقه رسیده و هر آن احتمال خارج شدن کنترل از دست همه طرف ها وجود دارد.

وی خاطر نشان کرد: سه شنبه این هفته نشست شورای امنیت به موضوع فلسطین پرداخت و وزیر امور خارجه برزیل (بعنوان رئیس دوره ای شورای امنیت) دعوتی بعمل آورده بود که در این نشست حضور پیدا کنم، اما به دلیل اینکه روز سه شنبه تا دیروقت نشست ۳+۳ قفقاز جنوبی را در تهران داشتیم، امکان اینکه به موقع برسیم، فراهم نبود.
 امیرعبداللهیان ادامه داد: در نتیجه روز پنچ شنبه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل مواضع جمهوری اسلامی ایران را در موضوع تحولات منطقه  بیان خواهیم کرد و در عین حال فرصتی است که با آقای گوترش دبیرکل سازمان ملل از نزدیک درباره این تحولات رایزنی داشته باشیم و همچنین در مدت کوتاه حضورم در نیویورک چند برنامه دیگر تدارک دیده شده است که دنبال خواهم کرد.


وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره وتوی قطعنامه آمریکا و رای نیاوردن قطعنامه روسیه نیز گفت:  در مورد قطعنامه های پیشنهادی درباره مساله فلسطین، هم روسیه، هم آمریکا و هم برزیل پیش نویس هایی ارائه دادند. پیش نویس قطعنامه های پیشنهادی آمریکا و روسیه در نهایت به تصویب نرسید یا رای نیاورد یا وتو شد. اکنون متن پیشنهادی برزیل بعنوان رئیس دوره ای شورای امنیت در دستور کار قرار دارد.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: نکته مهم این است در موضوع متن قطعنامه پیشنهادی آمریکا، نمایندگی ما در نیویورک به جهت اینکه اهداف مد نظر ما که تامین کننده ثبات و امنیت و آرامش در منطقه بود، در این قطعنامه دیده نشده بود، بسیار فعالانه عمل کرد.

این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد : تحرک نمایندگی ایران در سازمان ملل  در مجموع کمک کرد، قطعنامه آمریکا با وتوی چین و روسیه همراه شود. در تهران هم، دو شب پیش با آقای لاوروف در این زمینه رایزنی به عمل آمده بود. با چین هم مشورت هایی صورت گرفته بود اما  همکاران من و سفیر محترم (امیرسعید ایروانی) در نیویورک تلاش زیادی کردند که این قطعنامه با آن محتوای یکجانبه به نتیجه نرسد.

 امیرعبداللهیان تصریح کرد: آنچه برای ما مهم است، توقف فوری جنایات جنگی و نسل کشی علیه مردم غیرنظامی در غزه و کرانه باختری، ارسال فوری و گسترده کمک های انساندوستانه و مقابله با کوچاندن اجباری ساکنان غزه  است که در دستور کار هر قطعنامه ای می تواند قرار  گیرد.


رئیس دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در تاکید کرد: در عین حال ما با صدای بلند همواره اعلام کرده ایم که حماس یک جنبش آزادیبخش فلسطینی است که در مقابل پدیده شوم اشغالگری عمل کرده است و این هم بر اساس حقوق بین الملل به هر جریان آزادیبخشی داده می شود که کشورش یا بخشی از سرزمینش مورد اشغال قرار می گیرد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: لذا آنچه مربوط به اقدام گروههای مقاومت و گروههای فلسطینی آزادیبخش در مقابله با اشغالگری است، کاملا ریشه در حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل دارد.

کد خبر 801470

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 7
  • بابائی IR ۱۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
    1 1
    ایشان توضیح دهند در این گیروداروکشتار مردم فلسطین توسط اسراییل وبا حمایت امریکا در نیویورک چکار می کنند؟!
  • IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
    1 0
    شاید اگر اسرائیل در چند روز اول جنگ زمینی را در غزه آغاز می کرد شرایط بهتری داشت ولی اگر امروز حمله بخواهد عملیات زمینی را شروع کند بخاطر اختلافات شدید پیش آمده و سردرگمی سربازان و فرماندهان و افزایش ترس از تعویق های مکرر در اجرای عملیات خود موجب گردیده که انجام عملیات در شرایط فعلی را به شکستی مفتضحانه برای اسرائیل تبدیل کند. بهترین راه برای خروج از بحران آغاز گفتگو برای آتش بس و تبادل اسرا است. قطعا شکست مفتضحانه در جنگ زمینی شرایط مذاکره و امتیاز گیری برای اسرائیل را به شدت کاهش می دهد. همچنین گذشت زمان هم به ضرر اسرائیل می باشد زیرا افکار عمومی جهان به شدت بر ضد اسرائیل در حال گسترش است و همه جهان از اشغالگر بودن اسرائیل و رخ دادن هلوکاست واقعی بر ضد کودکان غزه سخن می گویند.
  • IR ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
    1 1
    عملیات طوفان الاقصی جداقل 8 ضربه مهلک به آمریکا و اسرائیل و غربی ها زد: اول) جنگ اوکراین را به حاشیه توجهات برد. دوم) قیمت نفت را در ابتدای فصل سرما به شدت افزایش داد. سوم) طرح کریدور هندوستان- عربستان و اسرائیل را به نابودی کشاند. چهارم) توافق ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به اعراب خصوصا صلح عربستان با اسرائیل را به چاش کشید. پنجم) اسرائیل و غرب را در مظلوم نمایی از صهیونیست ناکام نمود و افکار عمومی بر ضد اسرائیل تغییر جهت داد. ششم) جهان و سازمان ملل و حتی غرب را ناچار به پذیرفتن لزوم ایجاد کشور مستقل فلسطینی وادار نمود. هفتم) لزوم اصلاح ساختار سازمان ملل را بر همگان عیان نمود و ناکارآمدی سازمانهای بین المللی ساخته شده بر اساس تئوری های غربی را به اثبات رسانید. هشتم) جایگاه ایران و محورمقاومت را در کل خاورمیانه چنان ارتقا بخشید که همه بازیگران منطقه ای و فرا منطقی می دانند هیچ تحولی در خاورمیانه بدون تامین نظر ایران امکان پذیر نیست.
  • مهندس نرم افزار IR ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
    0 2
    آقای وزیر ضربه محکم ای و یازده سپتامبری به صهیونسیت زده شد ولی اتاق فکر این کار که بود؟ شهدای فلسطینی باعث قلب درد مسلمانان شده اند. دم غیرتشان گرم حزب الله ولی شهدا هم میدهد در این راه. حماس رفیق اخوان المسلمین نیست ؟ اخوان المسلمین دشمن سوریه نبود ؟
  • کامیکازه IR ۱۵:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
    2 1
    مسلما جهان بخاطر یک کشوره ۲ میلیون نفره، با یک میلیارد مسلمان سرشاخ نمیشود، منطقی نیست
  • US ۱۸:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
    0 0
    قدرمسلم منظورایشان ازشرایط نگران کننده وضعیت اقتصادی کارگران وبازنشستگانن وکارمندان ساده نیست. مردم اکراین هم نیست فقط مردم فلسطین هست